Σε δυο μήνες το dry dock της πρώτης νέας Ελληνικής Belh@rra: Οι οδηγίες του ΠΝ για το μέλλον του στόλου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ρεπορτάζ Γ.Σ., Hellas Journal

Υψηλό συμβολισμό φαίνεται πως αποκτά ο δεξαμενισμός της πρώτης Ελληνικής φρεγάτας Belh@rra.

Οι Γάλλοι που ήδη έχουν αποδείξει πως κινούνται στο ναυπηγείο του Λοριάν σαν «ριπές» ανέμου, έχουν βάλει ως στόχο το dry dock της πρώτης γαλανόλευκης FDI να γίνει- αν όλα πάνε καλά- την 26η Οκτωβρίου, ημέρα δηλαδή του Αγίου Δημητρίου, όπου τότε ξεκινούν και οι εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου 1940.

Αυτό έχει ειπωθεί εδώ και περίπου 48 ώρες στο ναυτικό Επιτελείο που έγινε η πρώτη πλήρης παρουσίαση του προγράμματος για τη νέα φρεγάτα που θα αλλάξει πολλά δεδομένα στον Ελληνικό στόλο.

Παράλληλα σε αυτή την ευρεία, θα έλεγε κανείς σύσκεψη, όπου παρουσιάστηκαν πολλές από τις λεπτομέρειες του προγράμματος, αλλά και όλα κρύβονται στα «ψιλά» γράμματα, αναλύθηκαν οι κινήσεις που οφείλει το Πολεμικό Ναυτικό να κάνει ώστε να μην βρεθεί όπως πολλά χρόνια προ εκπλήξεων.

Μάλιστα όπως σημειώνεται από Επιτελείς, το ναυτικό στην παρούσα στιγμή έχει αποδείξει ότι ξέρει να σχεδιάζει το μέλλον του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επιπλέον ξέρει να θέτει τις βάσεις για όλα εκείνα που θα απαιτηθούν στο μέλλον ώστε να υποστηριχθεί με δυναμική το νέο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού, που φέρνει τρομακτικές δυνατότητες αποτροπής σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Στην σύσκεψη- παρουσίαση που έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έλαβαν μέρος όλοι όσοι πρόκειται να εμπλακούν με ότι έχει να κάνει με τη νέα φρεγάτα. Από την τεχνική διεύθυνση του ΓΕΝ για επείγουσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στους προβλήτες που θα δένουν τα πλοία,τη διεύθυνση ναυτικών όπλων, μέχρι και τον κλάδο προσωπικού καθώς η ηγεσία έχει δώσει σαφείς οδηγίες πως στις Belh@rra θα  υπηρετήσει το «enfant gateaux» των πληρωμάτων του στόλου, άτομα δηλαδή που έχουν επιδείξει υψηλή ναυτοσύνη και αποφασιστικότητα όλα αυτά τα χρόνια στα πλοία.

Και επειδή αναφερθήκαμε στα «ψιλά» γράμματα των συμβατικών υποχρεώσεων των δυο πλευρών, στρατιωτικές πηγές επισήμαναν ιδιαίτερα την ανάγκη που υπάρχει από τώρα αρκετά στελέχη να εκπαιδευτούν και να λάβουν όλες τις οδηγίες που χρειάζεται για την σωστή συντήρηση, πχ, των όπλων των FDI, ιδιαίτερα των Aster 30 που είναι οι πύραυλοι που εισέρχονται τώρα στο Ελληνικό
ναυτικό οπλοστάσιο.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει δείξει εμπράκτως τα τελευταία χρόνια την αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας, σχεδιάζοντας το μέλλον δεκαετιών κι όχι ορισμένων μόνο ετών.

Κατά συνέπεια στο ναυτικό Επιτελείο επιμένουν ιδιαίτερα στην μετέπειτα υποστήριξη των νέων φρεγατών, τη μελλοντική συντήρησή τους αλλά και την άμεση εκπαίδευση των στελεχών που θα υπηρετήσουν τις νέες Belh@rra.

Και την ίδια στιγμή που στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εν μέσω θέρους δεν σταματούν να εργάζονται για το σημαντικό πρόγραμμα των νέων φρεγατών και παράλληλα βρίσκονται εν αναμονή για τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν τις κορβέτες, η εταιρεία
κατασκευής των Belh@rra δημοσιοποίησε δεκάλεπτο βίντεο στο οποίο στέλεχος της Naval Group αποκαλύπτει τα επόμενα βήματα που αφορούν τόσο την Γαλλική, όσο και την Ελληνική φρεγάτα FDI.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν στην Hellasjournal, μπορεί το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας να έλεγε πως η παράδοση της πρώτης Ελληνικής φρεγάτας θα γίνει τον Μάρτιο του 2025, όμως ο ρυθμός εργασίας και προόδου μαρτυρούν πως η πρώτη Ελληνική Belh@rra θα υψώσει τη γαλανόλευκη αρκετούς μήνες νωρίτερα.

Ήδη στο ναυτικό Επιτελείο γνωρίζουν πάνω κάτω τον μήνα που θα είναι πανέτοιμη για ταξίδι η FDI αλλά προς το παρόν οι πάντες δείχνουν εγκράτεια στο να αποκαλύψουν πόσο νωρίτερα θα φτάσει σε Ελληνικά νερά η νέα ισχυρή εποχή για το Πολεμικό Ναυτικό.

Σε δυο μήνες το dry dock της πρώτης νέας Ελληνικής Belh@rra: Οι οδηγίες του ΠΝ για το μέλλον του στόλου [videos]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα