Σε δίνη σκανδάλων οι Γερμανοί Συντηρητικοί

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Συνεχίζεται η πτώση του συνασπισμού Xριστιανοδημοκρατικού (CDU) και Χριστιανοκοινωνικού (CSU) κόμματος της Γερμανίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Infratest για το πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD. Σύμφωνα με αυτήν, εάν οι γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές πραγματοποιούνταν την Κυριακή, το CDU και το CSU θα έχαναν τέσσερις μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, της 4ης Μαρτίου, και θα έπεφταν στο 29%, το χαμηλότερο ποσοστό τους από τον Μάρτιο του 2020.

Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) κερδίζει δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD και θα λάμβανε 9% και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) 17%. Τα ποσοστά των Πρασίνων (Die Gruenen) παραμένουν στο 20% και του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο 11%. Αμετάβλητο είναι και το ποσοστό του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), στο 7%. Συνολικά, ο κυβερνητικός συνασπισμός CDU/CSU και SPD θα λάμβανε το 46% των ψήφων. Το 51% των Γερμανών πολιτών και το 78% των ψηφοφόρων CDU/CSU θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ (CSU), είναι ο ιδανικός υποψήφιος καγκελάριος. Για τον πρόεδρο του CDU, Αρμιν Λάσετ, έχει αυτή τη γνώμη μόνο το 22% των ψηφοφόρων και το 30% των υποστηρικτών των δύο συντηρητικών κομμάτων. Το συντηρητικό κόμμα CDU της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ και το θυγατρικό κόμμα της Βαυαρίας CSU έχουν ζημιωθεί σημαντικά λόγω των υποθέσεων διαφθοράς που έχουν βγει στην επιφάνεια.

Ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, αποκάλυψε ότι η βίλα που αγόρασε πέρυσι στα περίχωρα του Βερολίνου στοίχισε πάνω από 4 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε με δάνειο από τράπεζα, της οποίας στο παρελθόν ήταν μέλος του Δ.Σ. «Χρησιμοποίησε τις παλιές του σχέσεις στην τράπεζα για να εξασφαλίσει το δάνειο;», αναρωτήθηκε το Der Spiegel. Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του CSU Τομπίας Ζεχ παραιτήθηκε αφότου το ίδιο περιοδικό αποκάλυψε ότι βοήθησε έναντι 50.000 ευρώ στην εκστρατεία του πρώην πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Γκρούεφσκι, το 2016. Μια μέρα μετά τη δημοσίευση, ο βουλευτής υπέβαλε την παραίτησή του.

Πρωταγωνιστές, εξάλλου, του έτερου μεγάλου σκανδάλου, με τις μάσκες, είναι ο Βαυαρός βουλευτής του Χριστιανοκοινωνικού CSU Γκέοργκ Νούσλαϊν και ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) Νίκολας Λέμπελ, οι οποίοι φέρονται να εισέπραξαν προμήθειες από συγκεκριμένους κατασκευαστές προστατευτικών μασκών στην αρχή της πανδημίας.

https://www.kathimerini.gr/world/561300802/se-dini-skandalon-oi-germanoi-syntiritikoi/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα