Σε δίκη για υποκίνηση ισλαμοφοβικής βίας η Σώτη Τριανταφύλλου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε δίκη παραπέμπεται η γνωστή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου με την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, για τον ισχυρισμό πως «ο Μάρκο Πόλο [είπε πως] φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι», κάτι που ο μηνυτής θεωρεί πως είναι ψέμα.

Η δίκη θα γίνει στο Η Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 21 Ιουλίου 2017.

 

Την ιστορία την ξεκίνησε ο διαχειριστής του blog με τους…831 φίλους στο facebook, που φέρει τον τίτλο “Racist Crimes Watch”,  ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, με αφορμή ένα άρθρο της Σώτης Τριανταφύλλου στην Athens Voice.

(κλικ στη φωτό που ακολουθεί, για να διαβάσετε το άρθρο)

 

 

Για τη δίκη της Τριανταφύλλου μάλιστα, δημιουργήθηκε…event στο facebook, με το οποίο ο μηνυτής καλεί κόσμο για….το πάρτι. (κλικ στη φωτό που ακολουθεί, για να βρεθείτε στη σελίδα του….event).

 

Ο κ. Δημητράς μάλιστα, στο blog του αναφέρει και ένα παλιότερο άρθρο της Σ. Τριανταφύλλου, την οποία βλέπουμε πως έχει βάλει “στο μάτι” από το 2011.

(κλικ στη φωτό που ακολουθεί για να διαβάσετε το άρθρο)

 

 

 

Το eyedoll σας καλεί όλους στο…πάρτι του κ. Δημητρά στις 21 Ιουλίου στο Η Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε να συμπαρασταθούμε μαζί στην καταξιωμένη συγγραφέα και ιστορικό Σώτη Τριανταφύλλου, μπροστά στην περιπέτεια στην οποία την υποβάλλει το ον, που ενώ διαβάζει αρθρογραφία έγκυρων και βαθιά ενημερωμένων συγγραφέων, αδυνατεί να αντιληφθεί τι γράφουν και σπέρνει μηνύσεις με αφορμή το ξήλωμα του φερετζέ της ανοησίας του και της ανιστορικότητάς του.

 

 eyedoll
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μηπως τωρα πρεπει να θυμηθουμε ΤΑ ”μηδενι δικην δικασεις, πριν αμφοιν μυθον ακουσεις”, ”δικαζε μεν ,αλλα μη θυμουμενος ” και το Βολταιρικο σε ελευθερεη μεταφραση ” δεν θελω να το λες, αλλα θα υποστηριζω να το λες”. Φυσικα στην νομω κρατουσα Πολιτεια, καλως παραπεμπεται σε δικη η αξιολογη συγγραφεας κα Σωτη Τριανταφυλλου, αλλα ελπιζεται να μη ειναι μονη της την ημερα της δικασιμου -ισως δεν ειναι τυχαιος ο καθορισμος της θερινης δικασιμου- , γιατι θα την συμπαραστεκονται και οι πολλοι υπερμαχοι της ελευθεριας του λογου και της εκφρασεως , οι οποιοι, παντως τωρα, επελεξαν να σιωπησουν εκκωφαντικα, ενω σε αλλες περιπτωσεις φλυαρουν υπερβολικα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα