Σερβία: Kόντρα λόγω μοντάζ σε φωτογραφία του Δένδια με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Βούτσιτς έδειξε φωτογραφία στη σερβική Βουλή που δεν απεικονίζει τον ίδιο αλλά τον Νίκο Δένδια και αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το Κόσοβο αποκάλυψε ότι μια φωτογραφία που τον εμφανίζει χαμογελαστό δίπλα στον Κοσοβάρο πρωθυπουργό ‘Αλμπιν Κούρτι αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ.

Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι πρόκειται για φωτογραφία από συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Κούρτι η οποία υπέστη επεξεργασία και στη θέση του Έλληνα ΥΠΕΞ, εμφανίζει τον ίδιο.

Έδειξε μάλιστα και τις δύο φωτογραφίες τη μία δίπλα στην άλλη για αποδείξει ότι πρόκειται για φωτομοντάζ.

 

Πολιτική κόντρα για τη φωτογραφία

Ο Βούτσιτς υπέδειξε τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Σέρτζαν Μιλιβόγιεβιτς ως υπεύθυνο για το μοντάζ και τη διάδοση στο Διαδίκτυο της συγκεκριμένης φωτογραφίας. «Εδώ είμαστε ο Κούρτι και εγώ, αν και δεν έχουμε βγάλει ποτέ μια τέτοια φωτογραφία, ούτε έχουμε κάνει χειραψία. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια φωτογραφία του Κούρτι με τον Δένδια.

Αυτός ο βουλευτής που μίλησε πριν από λίγο (σ.σ. Σέρτζαν Μιλιβόγιεβιτς) εξαπάτησε το κοινό. Ποτέ δεν έσφιξα το χέρι του Κούρτι, ούτε τον αγκάλιασα. Απλώς για να έχετε κατά νου με τι είδους απατεώνες έχουμε να κάνουμε», είπε ο Βούτσιτς δείχνοντας τις δύο φωτογραφίες.

Βουλευτές κινήθηκαν κατά του Βούτσιτς φωνάζοντας «προδοσία»

Απόλυτο χάος επικράτησε χθες στο σερβικό κοινοβούλιο όταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, κατευθύνθηκαν προς την θέση όπου κάθονταν ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Πρώτα φώναξαν «προδοσία, προδοσία»«το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας», και μετά πήγαν στο μέρος που καθόντουσαν.

Την ίδια ώρα όρθιοι σηκώθηκαν και οι βουλευτές του SNS, οι οποίοι κατευθύνθηκαν και αυτοί προς τη θέση του προέδρου. Σε αυτόν το χάος, που κράτησε περίπου 15 λεπτά, μπήκε στην αίθουσα και η ασφάλεια της συνέλευσης.

Τι απάντησε ο Βούτσιτς

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος καθόταν εκείνη την ώρα, κάλεσε τους βουλευτές του SNS να είναι ήρεμοι και να επιτρέψουν στην αντιπολίτευση να «δείξει το πρόσωπό της». Είπε επίσης ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τεράστια ζημιά στη Σερβία με το τσίρκο που δημιούργησαν στο κοινοβούλιο.

«Θα υπερασπιστούμε το Κόσοβο και τη Σερβία από εσάς» είπε σε όσους φώναζαν «παράδοση» και «παραίτηση».

Αυτή η ατμόσφαιρα στα πρόθυρα επεισοδίου προέκυψε όταν ο ηγέτης των Ντβέρι, Μπόσκο Ομπράντοβιτς, κάλεσε τη Συνέλευση να απορρίψει τη γαλλογερμανική πρόταση για το Κοσσυφοπέδιο και μετά τις κατηγορίες του κατά της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, ήθελε να διαπράξει προδοσία.

Η ειδική σύνοδος της Συνέλευσης της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης και τα μέλη θα εξετάσουν την έκθεση της σερβικής κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις με την Πρίστινα.

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/183507/servia-politiki-kontra-logo-montaz-se-fotografia-tou-dendia-me-ton-kosovaro-prothypourgo

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα