Σεισμός στη Φλώρινα: Νύχτα αγωνίας στη Φλώρινα για τα 5,3 Ρίχτερ, έγινε αισθητός από Βουλγαρία μέχρι Λάρισα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

09/01/2022, 23:49

Ανάστατοι οι κάτοικοι έχουν βγει έξω απ’ τα σπίτια – Μέσα σε λίγη ώρα σημειώθηκαν οκτώ μετασεισμοί – «Είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα», δήλωσε στο protothema.gr o Γεράσιμος Χουλιάρας – «Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στο protothema.gr

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ έγινε πριν λίγα λεπτά  2 χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας και σε εστιακό βάθος 14,1 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε ένα τόξο από τη Λάρισα έως και σε γειτονικές χώρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει κλήσεις στην Πυροσβεστική ούτε αναφορές για ζημιές, κάτι που επιβεβαιώνει και η τοπική αστυνομία.

Οι κάτοικοι έχουν βγει έξω απ’ τα σπίτια τους και βρίσκονται σε επιφυλακή.

video 1641765649

Σύμφωνα με αναφορές, ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και βουητό ενώ έγινε αντιληπτός ακόμη και μέχρι τη Λάρισα. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη σε Σκόπια, Βουλγαρία και Αλβανία.

florina

Μέσα στα επόμενα δέκτα λεπτά καταγράφηκαν άλλες οκτώ σεισμικές δονήσεις, 3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, 3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων, 4,2 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 2,9 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 2,9  σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 2,7 σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 3,9 σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και 3,9 Ρίχτερ σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

seismos-tora-1


«Είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα», δήλωσε στο protothema.gr ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας. Οι σεισμολόγοι περιμένουν πώς θα εξελιχθεί η σεισμική δραστηριότητα. Όπως διευκρίνισε, η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι τακτικής σεισμικότητας.

«Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό» δήλωσε στο protothema.gr ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, που βρίσκεται καθ’ οδον για τη Φλώρινα. Εκεί αναμένεται σε λίγη ώρα έκτακτη σύσκεψη στο συντονιστικό με τη συμμετοχή του δημάρχου, των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών. Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε σπίτια, μεταξύ αυτών και πτώση σοβάδων, ενώ η μετασεισμική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα έντονη. Πάντως, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή ζημιά ή τραυματισμός.

Πρώτο Θέμα
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα