Σάλος με τον Μπάιντεν: Η γκάφα του Αμερικανού Προέδρου και το ξεσάλωμα των βρετανικών ΜΜΕ 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το ταξίδι του Τζο Μπάιντεν δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Βρετανία που θα γίνει η Σύνοδος της G7.

Κατά την αναχώρησή του από τις ΗΠΑ ένα τζιτζίκι πήγε και κάθισε στον λαιμό του και η εικόνα αυτή έκανε τον γύρο του κόσμου.

Οι Βρετανοί δεν τον υποδέχθηκαν με ανοικτές αγκάλες αφού περιμένουν ότι ο Μπάιντεν θα προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να μην παραβιάσει την συμφωνία του Brexit για την Βόρεια Ιρλανδία κατά την συνάντησή τους στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 7.

Η προστασία της εύθραυστης ειρήνης στην Βόρεια Ιρλανδία χωρίς να επιτραπεί στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχει ανοικτό σύνορο με την Ευρωπαϊκή Ενωση από την πίσω πόρτα μέσω των συνόρων ανάμεσα στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και της Βόρειας Ιρλανδίας, επαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν σπαζοκεφαλιά στις διαπραγματεύσεις για την συμφωνία του Brexit.

Η γκάφα με το καλημέρα σας
Τα βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για γκάφα του Μπάιντεν ο οποίος μιλώντας στους αμερικανούς στρατιώτες που εδρεύουν στην βάση της RAF στο Σάφολκ αποκάλεσε την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία RFA.

Τα σχόλια των βρετανικών ταμπλόιντς ήταν διαίτερα καυστικά για τον Μπάιντεν αφού τονίζουν σε κάθε ευκαιρία την ηλικία του (είναι 78 ετών) και μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχει προβληματισμός πως ένας τόσο μεγάλος σε ηλικία άνθρωπος μπορεί να έχει την διαύγεια να είναι επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου.

Θυμίζουν επίσης το περιστατικό όταν σκόνταψε στα σκαλιά του αεροπλάνου, ότι ξεχνάει ονόματα και ότι αποκαλεί την αντιπρόεδρό του «Πρόεδρο Καμαλα Χάρις».

https://europost.gr/salos-ton-mpainten-gkafa-amerikanoy-proedroy-to-xesaloma-ton-vretanikon/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα