Σάλος με τον αποκλεισμό ΜΜΕ από briefing στον Λευκό Οίκο -Εντείνεται ο πόλεμος του Τραμπ με τους δημοσιογράφους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να αποκλειστούν μεγάλα ΜΜΕ από την ενημέρωση δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

Ο Σον Σπάισερ απέκλεισε τους ρεπόρτερ του CNN, του Politico, των εφημερίδων New York Times και Los Angeles Times και του BuzzFeed από την ενημέρωση εκτός κάμερας που έκανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση. Δημοσιογράφοι από το Associated Press το περιοδικό Time μποϊκόταραν την ενημέρωση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Μια ασυνήθιστη κίνηση που υπογραμμίζει τις ολοένα πιο τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στη νέα διοίκηση και τα ΜΜΕ», σχολίασε η Wall Street Journal. Ο Λευκός Οίκος έσπασε το πρωτόκολλο, αποκλείοντας δημοσιογράφους ΜΜΕ  τα οποία έχει επικρίνει ο Ντόναλντ Τραμπ για τα ρεπορτάζ τους, ανέφερε ακόμη το δημοσίευμα.

«Η κίνηση αναδεικνύει τον βαθμό στον οποίο ο κ. Τραμπ και τα μέλη του στενού του κύκλου είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τα προνόμια της προεδρίας για να υποσκάψουν εκείνους που τον διερευνούν εξονυχιστικά, απορρίπτοντας τα αρνητικά ρεπορτάζ ως ψευδή και περιορίζοντας την πρόσβαση του Τύπου στον Λευκό Οίκο σε λίγα επιλεγμένα ΜΜΕ που θεωρούνται φιλικά», έγραψαν οι New York Times.

«Η Wall Street Journal διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση του Λευκού Οίκου να αποκλείσει συγκεκριμένα ΜΜΕ από τη σημερινή ενημέρωση. Αν το ξέραμε εκείνη τη στιγμή, δεν θα μετείχαμε και δεν πρόκειται να μετάσχουμε σε τέτοιες περιορισμένες ενημερώσεις στο μέλλον», ανέφερε ανακοίνωση της Wall Street Journal.

«Ο επιλεκτικός αποκλεισμός δημοσιογραφικών οργανισμών από τις ενημερώσεις του Λευκού Οίκου είναι λανθασμένη και προσδοκούμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα επαναληφθεί», ανέφερε ανακοίνωση του Politico.

Ο Σπάισερ είπε ότι «η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι επικοινωνούμε με τους ανθρώπους στα μέσα ενημέρωσης. Θέλουμε να απαντάμε στις ερωτήσεις σας, αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε τα πάντα μπροστά στην κάμερα κάθε μέρα».

«Τίποτα σαν κι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στον Λευκό Οίκο στη μακρά ιστορία της κάλυψής μας για πολλές και διάφορες κυβερνήσεις», επισήμανε ο Ντιν Μπακέ, διευθυντής των New York Times. «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον αποκλεισμό των New York Times και των άλλων ειδησεογραφικών οργανισμών. Η ελεύθερη πρόσβαση των μέσων ενημέρωσης σε μια διαφανή κυβέρνηση είναι προφανώς (ζήτημα) κρίσιμου εθνικού συμφέροντος».

Η Ένωση Ανταποκριτών Λευκού Οίκου εξέδωσε και αυτή ανακοίνωση διαμαρτυρίας. «Το διοικητικό συμβούλιο της WHCA διαμαρτύρεται έντονα για το πώς χειρίστηκε τη σημερινή ενημέρωση ο Λευκός Οίκος», τόνισε ο Τζεφ Μέισον, πρόεδρος της Ένωσης και ρεπόρτερ του Reuters.

Το CBS News ανακοίνωσε ότι μετείχε στην ενημέρωση ως pool (για ρεπορτάζ κοινής χρήσης) για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και ένιωσε την υποχρέωση να μετάσχει εκ μέρους άλλων ΜΜΕ. Το Bloomberg News έδωσε την ίδια εξήγηση, προσθέτοντας ότι ο ρεπόρτερ του μέσου αντιλήφθηκε ότι συνάδελφοί τους είχαν αποκλειστεί όταν η ενημέρωση είχε ήδη ξεκινήσει.

Φωτογραφία: AP

 iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειναι ασυνηθιστο και αγενες, αλλα ειναι αντισυνταγματικο;;;. Εδω να εστιασθει το θεμα. Πως λεγαμε το ηθικο συνηθεστατα δεν ειναι και νομιμο , αλλα για το μη ηθικο κανενας δεν καταληγει σε δικαστηρια και περιμενει την κριση του λαου, αν την επικαλεσθει σε εκλογες,η, την κριση του Θεου ,στον οποιον πιστευει και σπανιως τις τυψεις της συνειδησεως του, αν και αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου. Καλο 3ημερεο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα