Ρωσικό δημοσίευμα: Ο τουρκικός στρατός στο Ιντλίμπ έπεσε σε επικίνδυνη παγίδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο τουρκικός στρατός στο Ιντλίμπ έπεσε σε μια επικίνδυνη παγίδα

 

Φεβρουάριος 12, 2020. 19:43

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να καταρρίψει αεροσκάφη που απειλούν την ασφάλεια του τουρκικού στρατού στο Ιντλίμπ.

Δεδομένου ότι στην περιοχή αυτή μπορούν να πετούν μόνο ρωσικά και συριακά αεροσκάφη, αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως άμεση απειλή για τη Μόσχα και τη Δαμασκό, γράφει η ρωσική «Βίζγκλιαντ».

Αλλά, στην πραγματικότητα, η θέση των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ είναι τέτοια που ακόμη και ο στρατός του Άσαντ, παρότι εξαντλημένος από τον χρόνιο πόλεμο, μπορεί να τους προκαλέσει ένα συντριπτικό πλήγμα.

«Τα αεροπλάνα που βομβάρδιζαν πολίτες στο Ιντλίμπ δεν θα πετούν πλέον τόσο ελεύθερα»,  ανακοίνωσε σήμερα ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι δεν θα διστάσει να δώσει εντολή να χτυπήσει στόχους που αποτελούν άμεση απειλή για το στρατό στην περιοχή.

Τι είδους αεροσκάφη είχε στο μυαλό του ο Ερντογάν είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία – νωρίτερα την Τετάρτη  κατηγόρησε τη  Μόσχα και τη Δαμασκό ότι χτύπησαν αμάχους στο Ιντλίμπ.

Η Μόσχα, απαντώντας στις υψηλού προφίλ δηλώσεις του Ερντογάν,  υπενθύμισε : ο στρατός της συριακής κυβέρνησης στο Ιντλίμπ επιτίθεται σε τρομοκράτες, όχι σε αμάχους.

Το Κρεμλίνο παραμένει αφοσιωμένο στις Συμφωνίες Ρωσίας- Τουρκίας για τη Συρία στο Σότσι, τόνισε ο Ρώσος εκπρόσωπος του προέδρου,  Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μέχρι στιγμής, η Τουρκία αποδεικνύει την ετοιμότητά της να δράσει μονομερώς, χωρίς να λάβει υπόψη τις συμφωνίες του 2018 του Σότσι.

Σύμφωνα με την  εφημερίδα Daily Sabah , ο Ερντογάν δήλωσε: οι συμφωνίες του Σότσι σχετικά με το Ιντλίμπ που συμφωνήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ισχύουν πλέον.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ηγέτη, η Δαμασκός και άλλες πλευρές της διαμάχης φέρεται ότι τις παραβίασαν απερίφραστα.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Τούρκος πρόεδρος  απείλησε ότι η κυβέρνηση της Συρίας θα πληρώσει «πολύ υψηλό τίμημα» για ενέργειες εναντίον  των τουρκικών δυνάμεων.

Υποσχέθηκε επίσης ότι η Τουρκία θα αναγκάσει τον συριακό στρατό να εγκαταλείψει τη ζώνη ασφαλείας στο Ιντλίμπ πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Τουρκία γνωρίζει ότι οι Αμερικανοί δεν είναι διατεθειμένοι να στείλουν δυνάμεις  στη Συρία και ότι όποια συνδρομή τους θα είναι με την επιφύλαξη της παύσης ενεργειών κατά του κουρδικού στοιχείου στη βόρεια Συρία. Κάτι για το οποίο ο Ερντογάν  είναι πιθανόν να αποφύγει.

vz.ru

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα