Ρωσικά μαχητικά Su-35S έχουν στήσει ενέδρα στο αεροσκάφος του Β.Ζελένσκι ο οποίος βρήκε καταφύγιο στην… Ολλανδία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Περιπολούν και καταρρίπτουν οτιδήποτε στον ουκρανικό εναέριο χώρο

Ενέδρα στο αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τη Φινλανδία έχουν στήσει ρωσικά μαχητικά Su-35S, τα οποία πετούν πάνω από την ανατολική Ουκρανία με στόχο τον εντοπισμό οποιασδήποτε κίνησης ουκρανικών αεροσκαφών και της κατάρριψής τους.

Tελικά περί τις 00.15 ώρα Ολλανδίας, το προεδρικό αεροσκάφος υπό την συνοδεία ολλανδικών μαχητικών, προσγειώθηκε στο ολλανδικό αεροδρόμιο Σίπολ.

Το πιθανότερο είναι ότι μετά από αυτή την εξέλιξη το αεροσκάφος που μεταφέρει τον Ουκρανό πρόεδρο θα προσγειωθεί στη Βαρσοβία, με τον Β.Ζελένσκι να συνεχίζει μετά σιδηροδρομικώς. Βέβαια δεν αποκλείεται να υπάρξει κτύπημα και προς στο τρένο που μπορεί να μεταφέρει τον Β.Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στον αέρα βρίσκονται τουλάχιστον επτά αεροσκάφη ειδικών αποστολών και επιτήρησης της ρωσικής Αεροπορίας. 

Η Μόσχα αμέσως μετά την επίθεση κατά του Κρεμλίνου, η οποία είχε ως στόχο τη δολοφονία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε ότι «η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα για αντίποινα».

Λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος Β.Πούτιν φέρεται να έδωσε εντολή για εξόντωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του καθεστώτος του Κιέβου.

 

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Τετάρτη σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η φερόμενη νυχτερινή επίθεση με drone κατά του Κρεμλίνου δεν αφήνει στη Μόσχα άλλη επιλογή από το να «εξοντώσει» τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την «κλίκα» του στο Κίεβο.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι Φινλανδοί είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα παρατείνει την παραμονή του στην σκανδιναβική χώρα, φοβούμενος για αντίποινα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν το πόσο.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ptiseis-rosikon-maxitikon-su-35s-pano-apo-tin-oukrania-stoxos-to-opoiodipote-exthriko-ixnos/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα