Ρωσία-Συρία: Κοινές έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κοινό project για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα, ξεκινούν συριακές και ρωσικές εταιρείες, όπως γνωστοποίησε στενή σύμβουλος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ. «Πρόκειται για το πρώτο κοινό έργο με ρωσικές εταιρείες στον τομέα της γεωλογικής εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, σε λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό.

Διαβεβαίωσε δε, ότι οι συριακές αρχές ήταν εδώ και αρκετά χρόνια έτοιμες γι’ αυτό το project, παρότι απέφυγε να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο εκκίνησης των έργων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κοινές έρευνες ρωσικών – συριακών εταιρειών στη Μεσόγειο ξεκινούν σε μία ιδιαιτέρως τεταμένη περίοδο, μετά και την πρόσφατη συμφωνία Άγκυρας – Λιβύης (GNA) για τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.

Η εξέλιξη αυτή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και άλλων χωρών. Μάλιστα, η Αθήνα έχει κάνει λόγο για μία «παράνομη συμφωνία», η οποία αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Βουλή της Λιβύης, η οποία στηρίζεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) και τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ.

Άλλωστε, η Λιβύη βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο από το 2011, με την αφρικανική χώρα να κυβερνάται από δύο διαφορετικές κυβερνήσεις: Η κυβέρνηση του LNA, η οποία ελέγχει τα ανατολικά τμήματα της χώρας, και η – αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ – κυβέρνηση του GNA, η οποία ελέγχει την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Ρωσία-Συρία: Κοινές έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα