Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην «Κ»: Οι εκλογές να γίνουν η αρχή μιας νέας εποχής – Να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μήνυμα φιλίας προς την Ελλάδα στέλνει μέσω της «Κ» ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΑΓΚΥΡΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Την επιθυμία να αρχίσει μία νέα εποχή στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία εκφράζει με δηλώσεις του στην «Κ» ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε συνομιλία μας μετά την τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση στην Αγκυρα, τόνισε συγκεκριμένα: «Με την Ελλάδα μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες και τους ανταγωνισμούς, αυτό έφθειρε πολύ και τις δύο χώρες και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εύχομαι οι εκλογές και της Ελλάδας και της Τουρκίας να γίνουν η αρχή μιας νέας εποχής. Εμείς από την Τουρκία στέλνουμε στην Ελλάδα τους εγκάρδιους φιλικούς χαιρετισμούς μας». Ρωτήσαμε τον κ. Ερντογάν αν έχει να στείλει κάποιο μήνυμα ή ευχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εκείνος απάντησε: «Αυτές τις εντυπώσεις πρέπει να τις διατηρήσει ο Μητσοτάκης και να τηρήσει τους λόγους του».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας θεωρεί πως θα νικήσει στις εκλογές και δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Κ» ότι «οι συγκεντρώσεις στις πλατείες αυτό δείχνουν, αυτή την επιθυμία δείχνει ο λαός, το βλέπετε κι εσείς». Συνεργάτες του μας τόνιζαν πως οι εκλογές πιθανότατα θα ξεκαθαρίσουν από τον πρώτο γύρο.

Εύχομαι οι εκλογές και της Ελλάδας και της Τουρκίας να γίνουν η αρχή μιας νέας εποχής.

Ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας ήταν εγκάρδιος, φιλικός. Μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση πως παρά τις διαδοχικές συγκεντρώσεις, έδειχνε δυναμικός και θα συνέχιζε το πρόγραμμά του μέχρι αργά το βράδυ. Αυτό που παρατηρήσαμε επίσης είναι πως όταν αναφερθήκαμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θέλησε να ανεβάσει τους τόνους, αφήνοντας στην άκρη το αρνητικό κλίμα που υπήρχε μεταξύ τους και προτίμησε να στείλει μήνυμα για μια νέα αρχή σε περίπτωση επανεκλογής και των δύο στις ηγεσίες των χωρών τους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δείχνει σίγουρος για την υποστήριξη που θα του δώσει ο τουρκικός λαός για την επανεκλογή του. Ομως για να πετύχει τον στόχο του έχει και ένα βεβαρημένο πρόγραμμα με δεκάδες συγκεντρώσεις στην Κωνσταντινούπολη έως και αύριο το απόγευμα στις 6 μ.μ., οπότε ξεκινάει η απαγόρευση πολιτικών μηνυμάτων. Πάντως, πληροφορίες μας αναφέρουν πως συνεργάτες του, φιλοκυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης κάνουν ετοιμασίες για την πιθανή νίκη του.

Ο κ. Ερντογάν σε περίπτωση επανεκλογής του αναμένεται να κάνει μια «ομιλία του μπαλκονιού», όπως την αποκαλούν στην Τουρκία, και θα απευθυνθεί στον τουρκικό λαό από το ανάκτορο Ηuber της Κωνσταντινούπολης, το οποίο βρίσκεται στην ευρωπαϊκή όχθη της πόλης. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούν ιδιαίτερα, δείχνουν μικρό προβάδισμα του κ. Κιλιτσντάρογλου, όμως ο ίδιος και το επιτελείο του βλέπουν την ανταπόκριση του κόσμου στις προεκλογικές συγκεντρώσεις και τονίζουν πως αυτό που συμβαίνει στις πλατείες δεν είναι τυχαίο και όπως επισημαίνουν, το αποτέλεσμα θα φανεί στις κάλπες.
Καθημερινή
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα