Ρεπουμπλικανικά ανοίγματα στον Τραμπ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΠΑΛΜ ΜΠΙΤΣ. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εξέθρεψε ένα τέρας από το οποίο αδυνατεί να απαλλαγεί, καθώς τα στελέχη του υπολογίζουν τις εκλογικές προοπτικές τους και πραγματοποιούν ανοίγματα προς τον τέως πρόεδρο, παρά την ευθεία επίθεση που αυτός εξαπέλυσε εναντίον του συντάγματος. Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, επισκέφθηκε χθες τον Τραμπ στη Φλόριντα, παρά το γεγονός ότι στις 13 Ιανουαρίου τον είχε χαρακτηρίσει συνυπεύθυνο για την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, η οποία κόστισε τη ζωή πέντε ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ο Μακάρθι αγνόησε τις εισηγήσεις σύμφωνα με τις οποίες η επίσκεψη στον Τραμπ είναι σημάδι πολιτικής αδυναμίας και συνάντησε τον τέως πρόεδρο για να αποκαταστήσει τους δεσμούς μαζί του. Σε περίπτωση νίκης των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές του 2023, ο Μακάρθι θα γίνει πρόεδρος της Βουλής και η προοπτική αυτή προφανώς μετράει περισσότερο στην κρίση του από οποιαδήποτε δημοκρατική ευαισθησία.

Η τρίτη στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή, Λιζ Τσέινι, από την άλλη πλευρά, αντιπροσωπεύει το εσωκομματικό αντίπαλον δέος του Τραμπ και ως τέτοια δέχεται διαρκείς επιθέσεις. Οπαδοί του Τραμπ πραγματοποίησαν την Πέμπτη διαδήλωση στο Ουαϊόμινγκ, εκλογική περιφέρεια της Τσέινι, στην οποία μίλησε και ο γιος του τέως προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ. «Η δημοτικότητα της Λιζ Τσέινι είναι ελαφρώς χειρότερη από την ικανότητα του πατέρα της στο σημάδι», είπε ο υιός Τραμπ στα πλήθη.

Το πόσο έχει ξεφύγει η πτέρυγα του Τραμπ από τα εσκαμμένα φαίνεται από τη θερμή υποδοχή της νεοεκλεγείσας βουλευτού Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, η οποία έχει ζητήσει δημοσίως τον «αποκεφαλισμό» της Νάνσι Πελόζι και άλλων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται», δήλωσε χθες η Πελόζι. «Ο εχθρός είναι εντός των πυλών». Η Γκριν, που έχει ειρωνευτεί δημοσίως τα θύματα μαζικών δολοφονιών σε αμερικανικά σχολεία, ορίστηκε επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην επιτροπή εκπαίδευσης της Βουλής.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα