Ράμα στο Βελιγράδι: Η Σερβία πρέπει να ζητήσει συγνώμη από το Κοσσυφοπέδιο για τον πόλεμο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Στη διάρκεια επικοινωνίας με Αλβανούς δημοσιογράφους στο Βελιγράδι, ο Ράμα είπε ότι η Σερβία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από το Κοσσυφοπέδιο για τον πόλεμο, αλλά πρόσθεσε ότι η συγγνώμη να ειπωθεί στο τέλος όταν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Τόνισε, όμως,  για άλλη μια φορά ότι τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» έχουν το ίδιο όραμα και το ίδιο πλαίσιο με τη Διαδικασία του Βερολίνου, ο Ράμα είπε ότι αυτή η πρωτοβουλία «αναλαμβάνει» μόνο τη μοίρα των χωρών μας και ότι ο ρυθμός της περιφερειακής συνεργασίας κινείται πιο γρήγορα.

«Το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να ενταχθεί στα Ανοιχτά Βαλκάνια και μέσω αυτού θα δω την ειλικρίνεια της πρόσκλησης που έκανε η Σερβία να υποστηρίξει τα «Ανοιχτά Βαλκάνια»», δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια συνομιλίας με Αλβανούς δημοσιογράφους μετά από διάσκεψη στο Βελιγράδι.

«Η ειλικρίνεια όλων των δηλώσεων όλων των ηγετών και των πολιτικών αποδεικνύεται στο πεδίο. Ο Πρόεδρος της Σερβίας είπε ανοιχτά ότι καλωσορίζει το Κοσσυφοπέδιο όπως και άλλες 2 χώρες. Αυτή η δήλωση δοκιμάζεται μόνο εάν το Κοσσυφοπέδιο έρθει σε αυτήν την πρωτοβουλία».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όλοι οι άλλοι, αναφερόμενοι στο Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, θα έρθουν στα ‘Ανοιχτά Βαλκάνια’ γιατί δεν έχουν άλλο δρόμο.

«Τα Ανοιχτά Βαλκάνια θα είναι στις φωτεινές σελίδες της ιστορίας και όχι στις σκοτεινές σελίδες της ιστορίας», είπε ο Ράμα.

Shqiptarja

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα