Ράμα: Η ΕΕ δεν έχει επίγνωση της ταυτότητάς της, έχει πάθει αμνησία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα επανέλαβε την κριτική του εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή δεν προχώρησε στη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε συνέντευξή του για τους Financial Times που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο Ράμα παρατήρησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χάσει την επίγνωση της δικής της ταυτότητας και επιθυμεί να ανακάμψει σύντομα.

«Οι Βρυξέλλες πάσχουν από αμνησία σχετικά με το ποιοι είναι, ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής τους», είπε στον Valerie Hopkins της FT, προσθέτοντας ότι «Είναι η μεγαλύτερη δύναμη που έχει δημιουργήσει η καλή ανθρωπότητα και ελπίζω ότι θα ανακάμψει γρήγορα γιατί χωρίς αυτήν ο κόσμος είναι ένα πολύ χειρότερο μέρος.»

Ο Ράμα υποστήριξε στη συνέντευξή του ότι οι τελευταίες εκλογές και η νίκη του για τρίτη θητεία στην εξουσία δείχνουν ότι η Αλβανία αγκαλιάζει τη σταθερότητα μετά από δεκαετίες αναταραχών από την πτώση του κομμουνισμού.

«Η Αλβανία είναι μία εφηβική δημοκρατία, και όπως κάθε έφηβος έχει προβλήματα, αλλά μεγαλώνει και θα φτάσει σε ωριμότητα σε πολύ καιρό», ανέφερε.

Το άρθρο των FT ισχυρίστηκε ότι παρά την πολιτική πόλωση, τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για εξαγορά ψήφου και την έκθεση του ΟΑΣΕ – ODIHR σχετικά με τη χρήση κρατικών πόρων από την κυβέρνηση, οι εκλογές αυτή τη φορά στην Αλβανία υπήρξαν οι «ομαλότερες».

Επίσης δεν έκανε καμία αναφορά στους ισχυρισμούς ότι το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα έκλεψε τα προσωπικά δεδομένα των 910.000 ατόμων και τα χρησιμοποίησε για εκλογικούς σκοπούς, ούτε την απόπειρα εισαγωγής για κατάσχεση του εξοπλισμού των μέσων ενημέρωσης που δημοσίευσαν τέτοιες κατηγορίες. Η δολοφονία ενός υποστηρικτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ελμπασάν συνδέθηκε στο άρθρο με τις κατηγορίες του Προέδρου Ιλίρ Μέτα εναντίον του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

«Ένας υποστηρικτής του σοσιαλιστικού κόμματος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αναταραχών στην πόλη του Ελμπασάν. Αναφλέχθηκε όταν ο Πρόεδρος Μέτα, ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ενσωμάτωση(LSI), κατηγόρησε τον Ράμα ότι διέθετε ένα «κλεπτοκρατικό καθεστώς» που «άρπαξε όλες τις εξουσίες και την κυριαρχία του λαού της Αλβανίας και… εξάλειψε κάθε λογοδοσία».

Ωστόσο δεν δόθηκε επιχείρημα για αυτόν τον ισχυρισμό, ο οποίος συνάδει με τις κατηγορίες του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην προσπάθειά τους να διώξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Ράμα εξήγησε τις επαναλαμβανόμενες απώλειες της αντιπολίτευσης εναντίον του με την υποτιθέμενη άρνησή τους να συμμετάσχουν στους δημόσιους θεσμούς.

Μιλώντας σχετικά με τις ιδέες για τον επανασχεδιασμό των συνόρων σε εθνικό επίπεδο στα Βαλκάνια, ο Ράμα κατηγόρησε και πάλι την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δείχνει μια αδυναμία εντός της, μια έλλειψη συνεκτικού οράματος για τη διεύρυνση και την έλλειψη μιας σταθερής διαδικασίας στην εφαρμογή της», είπε.

himara.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. «Οι Βρυξέλλες πάσχουν από αμνησία σχετικά με το ποιοι είναι, ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής τους»

    Ίσως, αλλά σίγουρα θυμούνται το ποιος είσαι εσύ, κατσαπλιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα