Πώς σχολιάζουν οι ξένοι αναλυτές τη νίκη του Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν είναι μια πραγματική δημοκρατία»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Τα αποτελέσματα μας λένε ότι υπάρχει ένα ισχυρό εθνικιστικό κύμα ανάμεσα στους ψηφοφόρους»

Σύμφωνα με τους ξένους αναλυτές ο Ερντογάν θέλει μια βιώσιμη αντιπολίτευση για να δίνει την ψευδαίσθηση ενός υγιούς Δημοκρατικά κράτους

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα ήταν μια επιλογή μεταξύ του ρίσκου απέναντι στην κακή οικονομική κατάσταση που επέφερε ο Ερντογάν έναντι του ρίσκου προς έναν ιδεολογικά διαφοροποιημένο συνασπισμό.

Ο Χάουαρντ Εΐσενστατ, αρθρογράφος της Washington Post, ανέφερε ότι «τα θέματα της οικονομίας δεν καθορίζουν απαραίτητα τις εκλογές και αυτό καταδεικνύει ότι ακόμα και σε μία οικονομία σε απελπιστική κατάσταση, ακόμη και σε μία τραγική διαχείριση του κράτους, αν μπορείς να ελέγξεις τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αν μπορείς να ελέγξεις τους όρους της συζήτησης, τότε μπορείτε να διατηρήσετε την εξουσία».

Η δημοσιογράφος του CNN, Ιπέκ Γεζντανί, σχολίασε πως «τα αποτελέσματα μας λένε ότι υπάρχει ένα ισχυρό εθνικιστικό κύμα ανάμεσα στους ψηφοφόρους. Υπάρχουν πιο σημαντικά ζητήματα για τους πολίτες. Ιδίως στις εκλογικές περιφέρειες που είναι δυνατός ο Ερντογάν, το εθνικιστικό στοιχείο είναι πιο ισχυρό, απ΄ότι η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/pos-sxoliazoun-oi-ksenoi-analytes-ti-niki-tou-r-t-erntogan-den-einai-mia-pragmatiki-dimokratia/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα