Πώς οι ΗΠΑ ευνοούν πάντοτε την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γιώργος Ρωμανός

Συγγραφέας – Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής

Προσφάτως η Ελλάς προσέφερε στις ΗΠΑ σχεδόν όλη την επικράτειά της σαν μια ενιαία αμερικανική βάση, χωρίς να λάβει κανένα αντάλλαγμα, ούτε καν την υπογραφή μίας Συμφωνίας Άμεσης Στρατιωτικής Συνδρομής, σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της. Όλοι γνωρίζουμε –υποθέτουμε και στις ΗΠΑ– ότι η χώρα μας απειλείται συνεχώς από την Τουρκία με πόλεμο, μετά την απόφαση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, 8/6/1995, για casus belli. Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πως σε ολόκληρο τον πλανήτη μόνο εναντίον της Ελλάδος υπάρχει τέτοια απειλή, προκειμένου να μην εξασκήσει τη διεθνώς νόμιμη επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της στα 12 ν. μίλια.

Η Ελλάς, (και) μετά το 1950, υφίσταται μια σειρά από καταστροφές, τόσο λόγω της ημέτερης κάκιστης πολιτικής όσο και λόγω της κατάφωρα εγκληματικής στάσης των λεγομένων «Συμμάχων» μας.

Αδιάψευστα ιστορικά γεγονότα και έγγραφα αποδεικνύουν ότι κυβερνητικές ελίτ στις ΗΠΑ:

  1. Παρακολουθούσαν απαθείς την Τουρκία να εκτελεί πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη (1955), εναντίον των Ελλήνων, και μάλιστα παρεμποδίζοντας την σχετική διεθνή καταγγελία της πρεσβείας μας στην Ουάσιγκτον.
  2. Εξίσου απαθείς επί χρόνια επέτρεψαν τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη, κυρίως από το 1955 μέχρι το 1963, αλλά και μετά.
  3. Ώθησαν τους Τούρκους, με το σχέδιο Κίσινγκερ, να καταλάβουν το 36,4% της Κύπρου, το 1974.
  4. Μπλοκάρισαν τα ελληνικά πολεμικά πλοία τη βραδιά των Ιμίων (1996), ώστε να μη βυθίσουν τα εγκλωβισμένα τουρκικά.
  5. Έθεσαν με επιμονή το σχέδιο Άτσεσον, 1964, για παραχώρηση του Καστελορίζου και άλλων νήσων ή της Ρόδου στους Τούρκους. Σε αυτό επιμένουν και σήμερα, έχοντας προωθήσει τις κολοβές συμφωνίες «ΑΟΖ» που υπέγραψε κατ’ εντολή τους η σημερινή κυβέρνηση, με Αίγυπτο και Ιταλία.
  6. Σπρώχνουν την χώρα μας στην Χάγη (ΔΔΧ) απαιτώντας μέσω εθελόδουλων εγκάθετων ένα ολέθριο «Συνυποσχετικό» με την Τουρκία. Ενώ είναι δεδομένο ότι το ΔΔΧ, όπως έχουμε κατ’ επανάληψή αποδείξει, μπορεί να παραβλέπει το διεθνές δίκαιο και να δικάζει όπως εκείνο νομίζει (!) εξυπηρετώντας έτσι την τουρκική κατακτητικότητα. Αντίθετα, και οι σημερινές ελίτ στις ΗΠΑ, δεν στηρίζουν μία προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο του Αμβούργου, που δικάζει βασιζόμενο στη Συμφωνία για το Δίκαιο της Θάλασσας, UNCLOS III, 1982, η οποία ευνοεί την Ελλάδα. Στόχος αυτής της τακτικής είναι να παραδώσει η Ελλάδα μόνη της στην Τουρκία, δια του «Συνυποσχετικού» και της Χάγης, τμήματα της εθνικής της κυριαρχίας.
  7. Ουσιαστικά αφοπλίζουν την Ελλάδα προτείνοντας δημόσια με κυνικό τρόπο (Πάιατ: εμείς δεν πουλάμε μόνο μέταλλο…) τις, γνωστές στο ΠΝ «αλουμινότρατες», δήθεν φρεγάτες MMCS, τις οποίες απορρίπτουν μέχρι και κύκλοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Η άκρως εκβιαστική προμήθειά τους συνδυάζεται καταναγκαστικά με το να πουληθούν πακέτο, έναντι ψιχίων, στις ΗΠΑ και τα δύο μεγάλα ναυπηγεία της Ελλάδος: Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.
  8. Κατασκεύασαν επί δεκαετίες και προώθησαν διακομματικά τη διεθνώς παράνομη «Συμφωνία των Πρεσπών». Πρόσφατα η κυβέρνηση Μπάιντεν ταυτίστηκε απόλυτα με την απελθούσα κυβέρνηση Τραμπ που την υλοποίησε, και με Διάταγμά της, (8 Ιουνίου 2021), το οποίο ταιριάζει σε τρομοκράτες τύπου Μπιν Λάντεν(!), επιβάλλει παγκοσμίως αυστηρές κυρώσεις σε όσους ζητούν την ακύρωσή της.
  9. Το αμερικανικό ΥπΕξ, όπως αποκαλύψαμε, επί υπουργίας Πομπέο, διαβίβασε στις 18/3/2020 στο Κογκρέσο, έκθεση/πόρισμα, στο πλαίσιο του «Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act» στην οποία αναφέρεται, ότι οι ΗΠΑ ΔΕΝ αναγνωρίζουν στην Ελλάδα τα 10 μίλια στον αέρα: «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ δεν έχουν την ίδια άποψη για την έκταση του ελληνικού εναερίου χώρου.» Επιπροσθέτως ΔΕΝ αναγνωρίζουν ούτε καν τα 6 μίλια, διότι όπως αναφέρεται στην ίδια έκθεση, και αυτά ακόμη η Ελλάδα (δήθεν) τα «διεκδικεί». Έτσι ευνοείται σκανδαλωδώς η Τουρκία και αποκρύπτεται, ότι η Ελλάδα από το 1913 έχει κατοχυρώσει διεθνώς σε θάλασσα και αέρα, πως ο εθνικός της χώρος είναι δέκα (10) μίλια. Αυτό αποδεικνύουν οι εξής ελληνικοί νόμοι και διάταγμα με διεθνή ισχύ:

α. Νόμος (ΔΡΜΑ΄) 4141/1913, (σε θάλασσα και αέρα).

β. Νόμος 2569/1921, (στον αέρα.)

γ. Νόμος 5017/1931, (στη θάλασσα και τον αέρα.)

δ. Προεδρικό Διάταγμα 618/31, (σε θάλασσα και αέρα), 19/9/1931, (πρόεδρος Αλέξανδρος Ζαΐμης, πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος), το οποίο κατετέθη στην Κοινωνία των Εθνών (ΟΗΕ).

  1. Στις 21/9/2020 ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, έγραψε στο Twitter ότι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ο διεθνώς νόμιμος «Χάρτης της Σεβίλλης» που εκδόθηκε μετά από επίσημη παραγγελία της ΕΕ. Σε αυτόν η Τουρκία αποτυπώνεται έχουσα τρία (3) ν. μίλια, ως αιγιαλίτιδα ζώνη, που είναι και τα διεθνή της σύνορα βάσει της Συμφωνίας της Λοζάνης, 1923. Αμέσως μετά ο Τσαβούσογλου διεκδικεί σχεδόν τα πάντα σε Αιγαίο, αέρα, θάλασσα και ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου.

Στις 15/6/21, ο Φ. Σινιρίογλου, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, κατέθεσε στον οργανισμό Επιστολή–Μνημόνιο εναντίον όλων των ελληνικών θέσεων, στην οποία αναφέρει πως «είναι τουρκικά» σχεδόν τα πάντα σε Αιγαίο/Μεσόγειο, όπως το 70% της ελληνικής και 85% της κυπριακής ΑΟΖ, μέγα πλήθος ελληνικών νησιών, νησίδων και βράχων(!), οι αρμοδιότητες σε FIR, SAR, και η έκδοση NAVTEX. Ο Σινιρίογλου χαρακτηρίζει –ψευδώς– «ιδιωτικό χάρτη» τον «Χάρτη της Σεβίλλης», ενώ παραδέχεται ότι: «ωστόσο, κωδικοποιείται (ο Χάρτης της Σεβίλλης) στην ελληνική εθνική νομοθεσία (νόμος 2289/1995, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4001/2011), βάσει της εφαρμογής της μεθόδου ίσης απόστασης» [την οποία όμως] «θεωρεί άκυρη η Τουρκία»!

  1. Οι ίδιες ελίτ των ΗΠΑ, εμμέσως πλην σαφέστατα, με την στάση τους (βλ. σημεία 5, 6, 9, 10) απαγορεύουν στην Ελλάδα την ανακήρυξη 12 ν.μ. και ΑΟΖ συνορεύουσα με την μαρτυρική Κύπρο.
  2. Οι ίδιοι κύκλοι μέχρι «χθες» είχαν επιβάλλει εμπάργκο όπλων στην Κύπρο(!), το θύμα του σχεδίου Κίσινγκερ –1974. Από τότε υπερεξόπλισαν την Τουρκία, την (κατά Μπάιντεν) «γενοκτόνο», ανέχτηκαν τα στρατεύματα κατοχής, την εθνοκάθαρση, τον εποικισμό του νησιού, και πρόσφατα τον Αττίλα ΙΙΙ στην Αμμόχωστο.
  3. Ο εσχάτως πολυδιαφημισμένος «Νόμος περί Άμυνας και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας 2021» που προωθήθηκε στη Γερουσία, στην ουσία είναι ένα νομοσχέδιο – πουκάμισο αδειανό που προσβάλει την Ελλάδα. Για τον βαρύγδουπο «εκσυγχρονισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και για στρατιωτικό εξοπλισμό», το Κογκρέσο «θα» διαθέσει στην Ελλάδα το ποσό των εικοσιπέντε (25) εκατομμυρίων ευρώ για κάθε χρόνο (2022-2026), (βλ. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κινήτρων Ανακεφαλαιοποίησης «ERIP»).

Σημειώνουμε πως η κυβέρνηση της ΝΔ, μόνο για την κομματική της προπαγάνδα ξόδεψε, για να εξαγοράσει τα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης και άλλα ΜΜΕ, περισσότερα από τριάντα (30) εκατομμύρια ευρώ σε λίγους μήνες.

Στο προαναφερθέν αμερικανικό νομοσχέδιο (άρθρο 23, Νόμος για Έλεγχο Εξαγωγών Όπλων «Arms Export Control Act») προβλέπεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση «θα» δώσει στην Ελλάδα δάνεια (με τι τόκο άραγε;) για αγορά πολεμικού υλικού, παροχή υπηρεσιών, κλπ.

Το προβληματικό και ξεπερασμένο πλεονάζον πολεμικό υλικό (για το διάστημα 2022-2026) ΔΕΝ θα δίνεται, ούτε καν κατά προτεραιότητα στην Ελλάδα, αλλά με όρους που ισχύουν για όλες τις άλλες συμμαχικές χώρες, άρα και για την Τουρκία(!), (βλ. άρθρο 516 του Νόμου για την Εξωτερική Βοήθεια του 1961 «Foreign Assistance Act 1961»).

Υπογραμμίζουμε πως για αγορά μόλις δώδεκα (12) F35 οι ΗΠΑ ενέγραψαν και την Ελλάδα στον κατάλογο πελατών τους, για το 2029-2030(!), προκειμένου να πάρει τόσα F35 όσα και η Σιγκαπούρη! Παραθέτουμε τον πίνακα.

Ο πίνακας των ΗΠΑ για την αγορά F35 από δεκαπέντε (15) κράτη, στα οποία έχει περιληφθεί και η Ελλάς με δώδεκα (12) αεροσκάφη όσα και η Σιγκαπούρη! Σημειώνεται πως στην τελευταία στήλη ΔΕΝ έχουν διαγραφεί ακόμη τα έξη (6) F35 της Τουρκίας!

Τα προαναφερθέντα αποτελούν μικρό μόνο μέρος των διαχρονικά βλαπτικών ενεργειών των αμερικανικών ελίτ κατά της Ελλάδος. Υπάρχει πλήθος τέτοιων στοιχείων, μετά το 1950, οπότε και άλλαξε άρδην η πολιτική τους σε βάρος της χώρας μας. Έκτοτε, επί 71 χρόνια, η κατάσταση παραμένει ίδια, παρά τα διατυμπανιζόμενα περί «ελληνο-αμερικανικής φιλίας», στην οποία καλόπιστα κάποιοι πιστεύαν.

Ελπίζουμε τα αδιάψευστα γεγονότα/στοιχεία που παραθέσαμε να βοηθήσουν στην παραγωγή νέας, δίκαιης πολιτικής έναντι της Ελλάδος και να σταματήσει η χωρίς όρια, υπερ-βοήθεια προς την «γενοκτόνο» Τουρκία –όπως διακήρυξε ο πρόεδρος Μπάιντεν. Έχει τεράστια σημασία να έχουν οι ΗΠΑ εθνικά υπερήφανους συμμάχους, με γνώμονα το δίκαιο, την αλήθεια και την εθνική αξιοπρέπεια και όχι υποτακτικούς με εκβιασμένο «συμμαχικό» φρόνημα και αμφίβολο εθελοντισμό, σε περίπτωση μιας, (παντελώς απευκταίας), παγκόσμιας κρίσης.

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Άκρως κατατοπιστικό για τα έργα και τις ημέρες των άσπονδων συμμάχων μας. Αποδεικνύει βέβαια, πόσο κατώτερο των περιστάσεων-πολύ επιεικής ο όρος-είναι διαχρονικά το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο.

  2. Παντα οι μεγαλες δυναμεις κοιτανε τα συμφεροντα τους δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα. Για την συμφωνια των Πρεσπων φταινε οι Αμερικανοι;;!! η οι διαχρονικα κοιμησμενες ελιτ?! και οι διαθεσιμοι εντολοδοχοι;! Τωρα που η Βουλγαρια βαζει βετο σε σκοπια και Αλβανια τι κοστος εχει;;; Τιποτα! Για τοσο εξαρτημενες υποχωρητικες ελιτ!! Α να μην ξεχασουμε οτι η μετανομασια της επαρχιας του Βαρδαρη σε Μακεδονια εγινε με προταση της Σοβιετικης Ενωσης και ακολουθησαν η Γιουγκοσλαβια και η Βουλγαρια.Επισης η Σερβια και η Ρωσσια αλλα και οι υπολοιπες αναγνωρισαν τους Βαρδαριανους με το συνταγματικο τους ονομα Μακεδονια. Σε αυτο το θεμα η ευθυνη δεν βαραινει τους Αμερικανους αλλα ξεκαθαρα τους Ελληνες(ΣΥΡΙΖΑ) που υπαναχωρησαν δινοντας εθνοτητα και γλωσσα. Δηλαδη ακολουθησαν την σοβιετικη οπτικη. οσον αναφορα στην Κυπρο δεν ηταν οι Χουντικοι που τα καναν μπαχαλο;! Δεν ηταν ο Καραμανλης και η κυβερνηση του που δεν εστειλε στρατο στην 2η εισβολη; ενω επρεπε;; οι Αμερικανοι φταινε;;; Γιατι στα Ιμια θα καναν πολεμο οι Πασοκοι; 🙂 και καλα δεν τους Αφησαν οι Αμερικανοι;! Ειναι οι προδοτικες και υπαναχωρητικες ελιτ που φταινε οχι οι ξενοι οι ξενοι κανουν την δουλεια τους. Τρανταχτο παραδειγμα η συμφωνια των πρεσπων. https://www.youtube.com/watch?v=IftWH_MxKeo&ab_channel=Sarissa

    • Προφανώς ή δεν καταλάβατε τι διαβάσατε ή βρήκατε χώρο να γράψετε ό, τι να ναι.
      Τις ελληνικές ευθύνες είναι οι πρώτες που αναφέρω και μάλιστα με bold γράμματα στην 2η κιόλας παράγραφο!!!
      Σε πλήθος άρθρων μου (βρείτε τα και εδώ στις ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ) αποδεικνύω συνεχώς τις εγκληματικές ευθύνες της ελληνικής πολιτικης.
      ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΔΙΚΆ ΤΟ ΆΡΘΡΟ ΜΙΛΏ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΎΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ. Τι δεν καταλαβαίνετε;!
      Γράφω λοιπόν στη 2η παράγραφο :
      «Η Ελλάς, (και) μετά το 1950, υφίσταται μια σειρά από καταστροφές, τόσο λόγω της ημέτερης κάκιστης πολιτικής όσο και λόγω της κατάφωρα εγκληματικής στάσης των λεγομένων «Συμμάχων» μας.»
      Στην ελληνική γλώσσα «ημέτερης» σημαίνει την ΔΙΚΉ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟ6, την κάκιστη πολιτική!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα