Πώς η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ έκανε τη Σουηδία… Κόλαση!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

της Marie Delarue

Όταν ένα ψυχολογικό ή ψυχιατρικό πρόβλημα μετατρέπεται σε Κόλαση: Ανεύθυνοι «προοδευτικοί» πολιτικοί άνοιξαν το δρόμο και τσαρλατάνοι επιστήμονες κατακρεουργούν ανώριμα ή προβληματικά παιδιά στο όνομα της «αλλαγής φύλου», οδηγώντας τους σε τραγικά αδιέξοδα…

Αν μας είχαν πει, πριν από λίγα χρόνια, ότι η «δυσφορίας φύλου» θα γινόταν μόδα, δεν θα το πιστεύαμε. Και όμως … αυτό φαίνεται να συμβαίνει, σε αυτήν την υπέροχη χώρα, τη Σουηδία. Και αν δεν είναι μόδα, τότε είναι μια σοβαρή επιδημία!

Πώς, πράγματι, να εξηγήσουμε ότι “από ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, που αφορούσε σε μερικά άτομα της πρώιμης παιδικής ηλικίας, η δυσφορία φύλου έχει γίνει μαζική παθολογία, εμφανίζεται με την εφηβεία” , όπως γράφει η Le Figaro , η οποία δημοσιεύει μια έρευνα σχετικά με θέμα.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: “Το 2001, μόνο 12 άτομα κάτω των 25 ετών είχαν διαγνωστεί … το 2018 ανήλθαν σε 1.859” , λέει ένας παιδίατρος. «Όλοι οι έφηβοι έχουν επηρεαστεί, αλλά ειδικά τα κορίτσια ηλικίας 13 έως 17 ετών που θέλουν να γίνουν αγόρια: μεταξύ 2008 και 2018, η αύξηση αυτής της ηλικιακής ομάδας είναι 1.500%.” Και προσθέτει: ” Στη Σουηδία, υπάρχουν τώρα περισσότερα κορίτσια από τα αγόρια που λαμβάνουν τεστοστερόνη.” Το ίδιο για χειρουργικές επεμβάσεις (αφαίρεση στήθους, τροποποίηση των σεξουαλικών οργάνων, κ.λπ.): όταν ” μόνο 12 άτομα ετησίως ζητούσαν αλλαγή φύλου κατά τα έτη 1972-1992, σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 2.000 *”

Παρεμπιπτόντως, εντυπωσιάζει, σε μια εποχή  που παλεύουμε παντού οι γυναίκες για να «κατεδαφίσουμε» το ανδρικό φύλο, που κατηγορούμε για βία και βιασμούς, τόσα πολλά νεαρά κορίτσια να θέλουν να αλλάξουν το φύλο τους … αλλά είναι μόνο ένα επιπλέον παράδοξο.

Πρωτοπόρος, η Σουηδία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε τη δυσφορία του φύλου. Ήταν το 1972. Τις θεραπείες αναλαμβάνουν πλήρως οι δημόσιες κλινικές από την ηλικία των 16 ετών: “Αναστολείς της εφηβείας για τους νεότερους, ενέσεις τεστοστερόνης ή οιστρογόνου, χειρουργική επέμβαση μαστού, λογοθεραπευτής για αλλαγή της φωνής σας, αποτρίχωση, μεταμόσχευση γενειάδων κ.λπ. » Η επέμβαση στα γεννητικά όργανα επιτρέπεται από την ηλικία των 18 ετών. Ανεπαρκές για τους συλλόγους [διεμφυλικών] που υποστηρίζουν ένα νομοσχέδιο του 2018 για «μείωση της ηλικίας της αλλαγής [φύλου] στα 12 έτη και της χειρουργικής επέμβασης στα 15 έτη, χωρίς τη γονική συγκατάθεση» .

Ορίστε λοιπόν αυτός ο θαυμαστός κόσμος όπου τα παιδιά αποφασίζουν να αλλάξουν φύλο τους, όπως αποφασίζουν να αλλάξουν την εμφάνισή τους και μερικές φορές ακόμη και να πηγαίνουν μπρος-πίσω, όπως μας λέει η Asa στη Le Figaro . Στα 14 της, η κόρη της Γιοχάννα “δεν μπορούσε πλέον να αντέξει το σώμα της” και αποφάσισε να γίνει Κάσπερ. Και μετά στα 19, «είχε το τεράστιο θάρρος να παραδεχτεί το λάθος της**. Είμαι πολύ περήφανη γι ‘αυτήν », λέει η μαμά της.

Γνωρίζετε έναν έφηβο που, στα 14, να υπομένει το σώμα του και τις αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτό; Εγώ, δεν ξέρω κανέναν. Η εφηβεία είναι η περίοδος στη ζωή όπου, εξ ορισμού, αισθανόμαστε άσχημα για τον εαυτό μας.

Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια, οι Σουηδοί αποφάσισαν να διορθώσουν αυτό το λάθος της φύσης. Στην πρώτη γραμμή των “θεραπειών”, το Karolinska, το πιο διάσημο νοσοκομείο της χώρας. Και τώρα παίζεται ένα εθνικό δράμα: οι μονάδες του  αρνούνται στο εξής ορμονική θεραπεία σε νέους ανήλικους ασθενείς. Προβάλλουν την «αρχή της πρόληψης» .

Ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι «δεν υπάρχει απόδειξη της αποτελεσματικότητας αυτών των μη αναστρέψιμων θεραπειών, για την ψυχική ισορροπία των ασθενών». Και, το χειρότερο, οι εν λόγω θεραπείες οδηγούν σε καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνους, οστεοπόρωση, θρόμβωση κ.λπ. Κυρίως καταγγέλλουν  την «υπερδιάγνωση» [υπερβολές στη διάγνωση και στη θεραπεία] της δυσφορίας φύλου (το 70 έως 80% των αιτημάτων γίνονται αποδεκτά).

Οι ενώσεις [διεμφυλικών]*** φωνάζουν για σκάνδαλο: «Πολλές οικογένειες είναι απελπισμένες, επειδή βλέπουν τα παιδιά τους να υποφέρουν και ξέρουν ότι δεν θα έχουν θεραπεία.”

Ναι, αλλά μπορεί να σώσουν τη ζωή τους. Και αυτό δεν είναι κακό!

 *Το ίδιο ακριβώς παρατηρήθηκε και στο Kέντρο Tavistock, τη μοναδική κλινική στη Μεγ. Βρετανία αλλαγής φύλου. Σε πέντε χρόνια (1915-1919) παρατηρήθηκε αύξηση 400% των νέων με δυσφορία φύλου. Και εδώ πλειοψηφούν τα κορίτσια που θέλουν να γίνουν αγόρια. Στις ΗΠΑ ο αριθμός των διεμφυλικών αυξήθηκε πρόσφατα (2% των μαθητών γυμνασίου σήμερα, κυρίως κορίτσια έναντι 0,01% πριν από το 2012, γενικά αγόρια).

**Οι μεταστροφές είναι συχνές επειδή το μυαλό ωριμάζει μετά τα 25 χρόνια. Γεγονός είναι ότι η αλλαγή φύλου δεν εξαλείφει τη δυσφορία, με αποτέλεσμα πολλοί νέοι να έχουν κακό τέλος. Μια μελέτη του 2011 έδειξε ότι «οι διεμφυλικοί, λόγω της αλλαγής φύλου, διατρέχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας, αυτοκτονικής συμπεριφοράς και ψυχιατρικής νοσηρότητας απ’ ό,τι ο υπόλοιπος πληθυσμός».

***Η δύναμη του λόμπι των διεμφυλικών και των πάσης φύσεως «προοδευτικών» υποστηρικτών τους, ιδιαίτερα στα Μέσα Ενημέρωσης, είναι τέτοια που ο Kenneth Zucker, αναγνωρισμένος ερευνητής στην Κλινική Ταυτότητας του Φύλου στο Τορόντο,  απολύθηκε το 2015 όταν, το συνδικάτο των διεμφυλικών τον κατηγόρησε ότι εφάρμοζε «θεραπεία μεταστροφής» ή «θεραπεία σεξουαλικού επαναπροσανατολισμού». Ευτυχώς που η Δικαιοσύνη, στην οποία κατέφυγε ο παθών, τον δικαίωσε και του επιδίκασε αποζημίωση 586.000 δολ.

Το 2017 το Πανεπιστήμιο Spa (Μεγ. Βρετανία) αρνήθηκε να συνεχιστούν οι έρευνες του ψυχοθεραπευτή James Caspian σε ασθενείς που μετά την αλλαγή φύλου επιθυμούσαν να επιστρέψουν στο φύλο με το οποίο γεννήθηκαν.

Πηγές: https://www.bvoltaire.fr/quand-la-suede-paradis-des-transgenres-decouvre-quelle-a-cree-lenfer/

https://www.iefimerida.gr/zoi/sarliz-theron-gios-den-einai-agori-alla-koritsi

https://lincorrect.org/marcus-evans-pourquoi-jai-demissionne-du-centre-tavistock-3-3/

http://www.micheletribalat.fr/449698569

https://www.anixneuseis.gr/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CF%86%CE%B7%CE%B2%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%AF%CF%87%CF%84%CF%85%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%8C/

 

Η «Θεωρία του φύλου» είναι πολιτικό πρόγραμμα!

Συνέντευξη με τον Drieu Godefridi, νομικό και φιλόσοφο

Atlantico.fr: Ποια ζημιά μπορεί να προκαλέσουν οι υπερβολές της μελέτης φύλου στην ανάπτυξη ενός παιδιού;

Drieu Godefridi: Ας ξεκινήσουμε διαλύοντας την παρανόηση με την οποία «τρέφονται» οι ιδεολόγοι του «φύλου»: είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε, προσεκτικά και ριζικά, τις μελέτες φύλου από την ιδεολογία του φύλου. Οι μελέτες φύλου είναι αυστηρά επιστημονικές, αντικειμενικές και απαλλαγμένες από ιδεολογικές αποχρώσεις…

Σε αντίθεση με αυτές τις μελέτες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των φύλων, βρίσκεται η ιδεολογία του φύλου, ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο, δεν έχει καμιά σχέση με τη λογική· η πρόταση αυτή δεν έχει καμιά σχέση με τη γνώση, είναι προγραμματική, με την έννοια ενός πολιτικού προγράμματος. Αυτό που θεμελιώνει την ιδεολογία του φύλου – τα αξιώματά της – είναι η άρνηση της βιολογικής διαφοράς μεταξύ άνδρα και γυναίκας, ο ισχυρισμός ότι οι έννοιες του αρσενικού και του θηλυκού είναι καθαρά πολιτιστικές – χωρίς βιολογικό υπόστρωμα – ότι η δυαδικότητα αρσενικού / θηλυκού είναι ιδεολογική, πατριαρχική και βίαιη και ότι υπάρχει άπειρο πλήθος πιθανών φύλων εξίσου νόμιμων με το «αρσενικό» και το «θηλυκό».

Οι αιρετικές ιδέες χρειάζονται την υποστήριξη ειδώλων για να περάσουν στα λαϊκά στρώματα. Στη φωτ. η Σαρλίζ Θερόν με τον 9χρονο σήμερα υιοθετημένο γιο της Τζάκσον ντυμένο κοριτσίστικα. Ένα πρώτο βήμα για τη δυσφορία φύλου σε λίγο.«Ναι, κι εγώ νόμιζα ότι ήταν αγόρι» λέει η ηθοποιός. «Μέχρι που με κοίταξε στα μάτια τριών ετών και μου είπε: ‘Δεν είμαι αγόρι’». Ποιος δεν θα την πιστέψει!!!

Το να υποτάξουμε τα παιδιά σε αυτήν την, πρωτόλεια εξάλλου νοητικά, ιδεολογία είναι λυπηρό. Πώς να εξηγήσουμε σε παιδιά 5 ή 7 ετών ότι δεν είναι «αγόρι» ή «κορίτσι» όχι με βάση τη φύση αλλά μια εγκληματική, βίαιη και πατριαρχική ιδεολογία χωρίς αυτό να προκαλέσει διαταραχές στην αντίληψη για την ταυτότητά τους;

Εάν το φύλο είναι ένα σημαντικό ζήτημα, πώς μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις με σοβαρές επιπτώσεις (όπως επέμβαση) όταν η συγκατάθεση του παιδιού δεν είναι ώριμη;

Drieu Godefridi: Από τους ρωμαϊκούς χρόνους, θεωρείται ότι υπάρχει μια ηλικία κάτω από την οποία το παιδί δεν είναι σε θέση να συναινέσει σε σημαντικές πράξεις της καθημερινής ζωής: αγορά ακινήτων, υπογραφή οποιουδήποτε συμβολαίου, να παντρευτεί, κ.λπ. Ωστόσο, αυτές οι ενέργειες αλλαγής φύλου αποφασίζονται όλο και σε πιο νεαρές ηλικίες, όταν το παιδί δεν είναι σε θέση να δώσει καθαρή συγκατάθεση. Μπορείτε να φανταστείτε ένα 11χρονο να πωλεί ακίνητα, να κερδοσκοπεί στο χρηματιστήριο ή να ασκεί ιατρική; Θα μπορούσε ένα παιδί που δεν είναι σε θέση να αγοράσει ποδήλατο να μπορεί να συναινέσει σε χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες που αλλάζουν την ουσία της ύπαρξής του;

Τι μπορούμε να μάθουμε από τις αγγλοσαξονικές χώρες ή τη Σουηδία που έχουν θεσμοθετήσει τις μελέτες φύλου;

Drieu Godefridi: Η θεσμοθέτηση των μελετών φύλου με την αντικειμενική έννοια  αυτή τη στιγμή δεν δημιουργεί δυσκολίες. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις σχολές δεν ασκούν ούτε διδάσκουν μελέτες φύλου, αλλά την ιδεολογία φύλου, συχνά στις πιο ριζοσπαστικές και αδιάλλακτες μορφές. Γιατί, ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της ιδεολογίας του φύλου είναι το μεγάλο και εκδικητικό μίσος για εκείνους που αμφισβητούν τα αξιώματά της.

Ας πάρουμε ένα μόνο παράδειγμα: τη μεταχείριση, ενημερωτική και  ακαδημαϊκή, φεμινιστικών συγγραφέων που επιμένουν στο βιολογικό υπόστρωμα της κατηγορίας «γυναίκα». Όταν η J. K. Rowling, η «μητέρα» του Χάρι Πότερ, υποστηρίζει ότι η γυναίκα είναι πρώτα μια βιολογική και όχι πολιτιστική αλήθεια, ξεχύνονται αμέσως στα δίκτυα χείμαρροι μίσους. Είναι έγκλημα να διαπιστώνουμε ότι η έννοια της γυναίκας είναι μια πραγματικότητα, σίγουρα πολιτιστική στο περιθώριο, αλλά πάνω απ ‘όλα βιολογική; Τόσα πολλά προφανή γεγονότα και αλήθειες που οι υποστηρικτές της ιδεολογίας του φύλου αρνούνται με μίσος. Οι παρεκκλίσεις του τύπου «πρόσωπο που εμμηνορροεί» αντί της «γυναίκας» αποτελούν ανέκδοτο· είναι απόλυτα συνεπείς με τα αξιώματα της ιδεολογίας του φύλου. Το να δοθεί σε όσους  γεννιούνται βιολογικά άνδρες πρόσβαση σε αθλητικούς αγώνες γυναικών σημαίνει κατάργηση του γυναικείου αθλητισμού…Τρομερή μοίρα αυτού του λεγόμενου «φεμινισμού» του φύλου που έφτασε να αρνείται την ίδια την έννοια της γυναίκας και τις υπαρξιακές της πραγματικότητες!

Τι μας διδάσκει η περίπτωση των «μετανοημένων», των εφήβων που ήθελαν να αλλάξουν φύλο πάση θυσία και διέκοψαν τη διαδικασία στα μισά του δρόμου;

Drieu Godefridi: Ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε απλές αλήθειες: τα παιδιά έχουν μια ιερότητα που δεν πρέπει να βεβηλωθεί από την ιδεολογία. Να είμαστε προσεκτικοί, σε αυτό το θέμα πρέπει να γνωρίζουμε τις αποχρώσεις της πραγματικότητας: Για να αποτρέψουμε σε άτομα που γεννιούνται με απροσδιόριστο φύλο από τα δεινά που μπορεί να συνδέονται με αυτήν την αοριστία, συνηθιζόταν να τους προσδιορίσουμε από τη γέννηση το φύλο το πιο συμβατό στη βιολογική τους πραγματικότητα. Όλα αυτά απαιτούν σύνεση, σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη επειδή δεν υπάρχει τίποτα προφανές. Αυτό που κάνουμε σήμερα δεν έχει πλέον καμία σχέση με αυτές τις περιπτώσεις βιολογικής αβεβαιότητας.

Εμείς σήμερα υποβάλλουμε παιδιά, των οποίων το βιολογικό φύλο καθορίζεται τέλεια χωρίς την παραμικρή αμφισημία, σε βαριές θεραπείες, χειρουργική επέμβαση και ορμόνες, για να αλλάξουμε το βιολογικό τους φύλο – είτε το ζητάει το παιδί «αυθόρμητα», είτε κάτω από πίεση του περιβάλλοντός του. Η υποβολή παιδιών που δεν έχουν φτάσει στην ηλικία της συγκατάθεσης, ή ακόμη και της απλής ικανότητας να εκφράζονται λογικά, σε χειρουργικές και ορμονικές θεραπείες που αλλάζουν για πάντα τη βιολογική τους ταυτότητα, χωρίς κανένα ιατρικό λόγο, είναι οντολογικό έγκλημα. Διότι, από αυτόν τον τύπο θεραπείας δεν επιστρέφουμε, όταν αποφασίσουμε να επαναπροσδιορίσουμε τα βήματά μας: μια βιολογική γυναίκα που στερήθηκε την ικανότητα αναπαραγωγής δεν θα την βρει ποτέ. Ένα βιολογικό αγόρι που καταπίνει αναστολείς τεστοστερόνης στα εννιά του ή έχει υποστεί ορχεκτομή (κολποπλαστική) δεν επιστρέφει ποτέ πίσω. Το να κάνουν οι ενήλικες αυτού του είδους επεμβάσεις τους αφορά· αλλά είναι μια τρομερή περιπλάνηση των κοινωνιών μας να κάνουμε το ίδιο σε παιδιά που δεν έχουν φτάσει στην ηλικία της συγκατάθεσής τους.

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

https://atlantico.fr/article/decryptage/d-une-gauche-morale-l-autre—des-ravages-de-la-liberation-sexuelle-sur-les-enfants-a-ceux-des-exces-des-etudes-de-genre

 

spot_img

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τὰ ἄφυλα παιδιά

    Η Σουηδία είναι κράτος “προοδευτικό”, πώς να το κάνουμε; Ασχολούμενοι, όμως, μ’ αυτά, οι Σουηδοί κατάντησαν υποτελείς των ισλαμιστών μεταναστών, σε σημείο που η χώρα αυτή μάλλον δεν σώζεται πια.

    Η μεταναστευτική τραγωδία της Σουηδίας

    Η ισλαμοποίηση τής σουηδικής κοινωνίας

  2. ¨ ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς ¨
    ὅταν λέμε Ἑλληνίδες ἐννοοῦμε μόνο γυναῖκες, οἱ Σουηδέζες τί εἶναι;

    • Γυναίκες είναι κι αυτές, αλλά εδώ το πρόβλημα είναι ότι θέλουν να τις πείσουν ότι δεν είναι, τουλάχιστον μέχρι να το αποφασίσουν αυτές στα 18 τους. Εν τω μεταξύ, παραμένουν ουδετέρου φύλλου, συμφώνως τη πολιτική ορθότητι. Εκτός κι αν άλλοι αποφασίσουν ότι πρέπει ν’ αλλάξουν φύλο μέχρι τα 18, για κάποιους λόγους. Δεν ξέρω αν έχεις υπ’ όψιν σου ότι οι Σουηδοί “έπαιζαν” με τα ζητήματα αυτά από παλιά, έκαναν γενετικά πειράματα (καθόλου απίθανο να τα κάνουν ακόμη) και βεβαίως εφάρμοζαν την ευγονική με στειρώσεις ή/και ευθανασία. Δεν έκαναν, δηλαδή, τίποτε λιγότερο απ’ αυτά που έκαναν στο Γ’ Ράιχ, μονάχα που οι Γερμανοί τιμωρήθηκαν (και) γι αυτά, επειδή έχασαν τον πόλεμο.

    • πρός Επισκέπτη καί Μαρία Μ.

      Ἡ ὁλοκλήρωση τοῦ ἀνθρώπου στό φῦλο του, εἶναι δύσκολη ὑπόθεση.

      ¨ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς. καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς καὶ ἄρχετε κλπ¨
      ἀντί νά ἀναρωτιῶνται γι αὐτό τό μυστήριο, εἶναι πιό εὔκολο νά φαντάζονται ΄απελευθερωμένα ΄ τά θέματα αὐτά.
      Ἡ σύγχυση ὡς πρός τά φύλα δέν ἀφορᾶ μόνο τούς Βόρειους. Ἕνας ὀμοφυλόφιλος, κατά δήλωσή του, ἄνδρας, προφανῶς ἔχει μειωμένο ποσοστό ἀνδρισμοῦ, δέν εἶναι δηλαδή ὀλοκληρωμένος ἄνδρας, ὅμως μπορεῖ νά γεννᾶ (ἡ γυναίκα τίκτει). Τό τί θά σκεφτεῖ γι αὐτό εἶναι καί θέμα περιρρέουσας ἀτμόσφαιρας, ἐποχῆς, ἐξαρτᾶται ἀπό τί δικαίωμα τοῦ ἀναγνωρίζουμε ἐμεῖς, νά ὀλοκληρωθεῖ ἤ ὄχι, μπορεῖ νά εἶναι τυχερός νά βρεῖ τό ἕτερον ἥμισύ του καί νά θελήσει νά μπεῖ στόν ἀνδρικό του ρόλο.
      Πολυγαμικοί εἶναι καί οἱ Ὀρθόδοξοι, μέ τέσσερις νομίζω ἐπιτρεπόμενους γάμους.
      Στό Ἰσλάμ ἐπιτρέπεται ἕνας ἄνδρας νά ἔχει περισσότερες ἀπό μία γυναῖκες.
      Δέν νομίζω ὅτι δημιουργοῦν τό θέμα οἱ Σουηδοί, ἄν καί ἔχουν κι αὐτοί ἀρχιπέλαγος, ὁ ἔρωτας στό δικό μας ἀρχιπέλαγος ἔχει ρίζες. Ἡ δυσεξήγητη ἐρωτική ἕλξη δέν ἔχει ἐρευνηθεῖ ἀκόμα. Παιχνίδια ἐξουσίας ἔκαναν τόν Μεγαλέξανδρο νά φθάσει μέ τόσες δυσκολίες στή Σογδιανή γιά νά συναντήσει τή Ρωξάνη πού τόν σαγήνευσε μέ τόν χορό της, χαρακτηριστικό της;

      • Νομίζω ότι ξέφυγες από το θέμα, Ελένη. Πολυγαμικός δεν είναι αυτός που μπορεί να παντρευτεί πολλές φορές από ΜΙΑ γυναίκα, αλλ’ αυτός που μπορεί να είναι παντρεμένος ταυτοχρόνως με πολλές. Στο Ισλάμ, όπως και στον Ιουδαϊσμό, επιτρέπεται η πολυγαμία. Άλλο αν τα κράτη την απαγορεύουν. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς με τον Αλέξανδρο, αλλά κι αυτός 6 γυναίκες (εννοώ συζύγους) είχε, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Το έγραψα και παρακάτω ότι η πολυγαμία συνηθιζόταν από τούς αρχαίους Μακεδόνες.

          • Ουδόλως μ’ ενδιαφέρει τι φρονούν οι καθολικοί για τούς ορθοδόξους. Η πολυγαμία είναι έννοια σαφής και σε ορισμένους πολιτισμούς (μητριαρχικούς) ίσχυε το παντρεύεται μία γυναίκα πολλούς άνδρες. Οι εκάστοτε κοινωνικές ανάγκες τα προσδιόριζαν και προσδιορίζουν αυτά.

          • Θά’ πρεπε.
            Καί στά ζῶα ἀπαντᾶται ἡ πολυγαμία.

            https://www.e-daily.gr/life/103393/5-monogamika-zwa-pou-vazoun-ta-gyalia-stous-anthrwpous-pics

            Αὐτά πού παρουσιάζονται σάν κοινωνικές ἀνάγκες ἔχουν τή ρίζα τους στήν ὀντολογία. Ὁ ἀριθμός τῶν γάμων εἶναι μία διαφορά τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί ἔχει ρίζες στήν ὀντολογία. Τά ἤθη καί τά ἔθιμα τῶν λαῶν στηρίζονται στήν ὀντολογία τοῦ κάθε λαοῦ. Δέν μπορεῖ νά θεωρεῖται ρατσισμός ἡ διαφορετικότητα τῶν λαῶν.

  3. Έχοντας υποστεί πλύση εγκεφάλου από τον κυρίαρχο πολιτισμό, των Βορείων, σκεφτόμαστε σαν να υπάρχει πράγματι η “ανθρωπότητα” = ένα καλάθι για όλους τους ανθρώπινους τύπους.

    Οι πρόγονοι των Βορείων εκδήλωναν (πακέτο με τον ακραίο ατομικισμό τους) την ίδια με τη σημερινή σύγχυση ως προς τα φύλα. Επίσης, ήταν πολυγαμικοί. Μπορεί να μην είναι τυχαία η ισλαμοποίησή τους. Ακόμα, μπορεί να μην είναι τυχαία η άρνηση τόσων κοριτσιών να μείνουν γυναίκες λόγω των δύο αυτών φαινομένων.

    • Έχουν ένα ελάττωμα τα σχόλιά σου, Μαρία (= ο τρόπος σου τού σκέπτεσθαί): Είσαι απόλυτη, αυθαίρετη και συνηθίζεις το τσουβάλιασμα. Οι Βόρειοι έτσι, οι Νότιοι αλλιώς κλπ. Ακραίοι ατομικιστές είμαστε κι εμείς και αυτό μπορείς να το δεις από τον τρόπο με τον οποίο ψηφίσομε. Το μόνο κριτήριό μας είναι το ατομικό μας όφελος κι ας πάει στο διάολο το σύνολο. Πολυγαμικοί ήσαν και οι Εβραίοι και οι αρχαίοι Μακεδόνες και πολλοί άλλοι. Τι αποδεικνύει αυτό. Σιγά μην οφείλεται εκεί η κατάληψή των από το Ισλάμ! Και η τελευταία σου φράση την ίδια “λογική” ακολουθεί.

      • Ναι, είμαι απόλυτη και επίσης αμυντικο-επιθετική. Όχι αυθαίρετη όμως. Και ακριβώς εναντίον του τσουβαλιάσματος. 1) Δεν πρόκειται για απόψεις μου αλλά για επιστημονικά δεδομένα και 2) δουλειά μου είναι να καρπαζώνω σαν τον καραγκιόζη το τσουβάλιασμα.
        Λέω μάλιστα ακριβώς ότι έχουμε γίνει και εμείς και όλος ο κόσμος ατομικιστές και δικαιωματιστές όπως οι Βόρειοι. Έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου έτσι ώστε όλοι οι ανθρωπολογικοί τύποι να γίνουν ένας και μοναδικός. [Είναι τερατώδες λάθος να μην διακρίνουμε τους τόσο διαφορετικούς τύπους ανθρώπου ανά τον κόσμο. Είναι υπέρμετρη βλακεία να θεωρείται ρατσισμός το δεδομένο ότι κάθε πολιτισμός/γλώσσα φτιάχνει άλλο είδος νοητική και ψυχική λειτουργία].

        Η εμμονή της νέας Προπαγάνδας για αποδόμηση των φύλων πηγαίνει πακέτο με την αποδόμηση των κοινωνιών/εθνών, των γλωσσών, των πολιτισμών. Έχει τον ίδιο σκοπό, γιατί είναι η εμμονή των κυρίαρχων: Δεν υπάρχει τίποτα πέρα από το Ιδιωτικό.
        Όλοι οι πολιτισμοί έχουν εμμονές. Η δική μας όμως είναι Αλήθεια, η οντολογική.
        Πώς να το κάνουμε; ένας πολεμικός πολιτισμός που υποτιμά τις γυναίκες δεν γίνεται να έχει ανθρώπους που σκέπτονται όπως ένας ειρηνικός που τις σέβεται.

        Πάντως, η φράση ότι οι Βόρειοι (Normen) ήταν πολυγαμικοί έχει τελεία. Η σκέψη μήπως δεν ισλαμοποιούνται τυχαία είναι ένα ζητούμενο και ο προβληματισμός αφορά το πολεμικό υπόστρωμα (που ίσως χαρακτηρίζει περισσότερο τους σουνίτες)

        • [Είναι τερατώδες λάθος να μην διακρίνουμε τους τόσο διαφορετικούς τύπους ανθρώπου ανά τον κόσμο. Είναι υπέρμετρη βλακεία να θεωρείται ρατσισμός το δεδομένο ότι κάθε πολιτισμός/γλώσσα φτιάχνει άλλο είδος νοητική και ψυχική λειτουργία].
          Ἀλλά καί κάθε ἄλλο εἶδος νοητική καί ψυχική λειτουργία φτιάχνει ἄλλο πολιτισμό/γλώσσα. Ἡ νοητική-πνευματική καί ψυχική λειτουργία, παραδείγματος χάριν, αὐτῶν πού ἔχτισαν τόν Παρθενώνα, δέν μπορεῖ νά γίνει κατανοητή παρά μόνο ἀπό τό ἴδιο ἐπίπεδο. Δέν ὑπάρχει μεταβίβαση ἀντίληψης, ἱκανοτήτων, γιατί προϋποθέτει ἀνάπτυξη νευρώνων κλπ. Ἡ παγκοσμιοποίηση ἄνοιξε σύνορα, μιλᾶμε κατά κάποιον τρόπο κοινή γλῶσσα, εἴτε Ἀγγλικά εἴτε τούς κοινούς κώδικες ἀναγκαίους γιά τήν χρήση τῶν νέων μέσων ἐπικοινωνίας, ἀλλά σέ κάποιο ἐπίπεδο, ὄχι γιά βαθύτερη κατανόηση.

          «Ο Ελύτης γράφει Ελληνικά,  προϋποθέτει  όμως πολλές φορές, για τη βαθύτερη κατανόησή του, έναν υψηλό βαθμό εξοικείωσης με αυτό που ο ίδιος  ονόμασε ελληνική αίσθηση.»

          http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2019/01/blog-post_3.html

          Αὐτή ἡ αἴσθηση ἄν δέν ὑπάρχει δέν ὑπάρχει καί ἡ βαθύτερη κατανόηση. Παρατηροῦμε στίς μεταφράσεις τῶν ἀρχαίων κειμένων πόσο διαφορετικές εἶναι μεταξύ τους, τί μέρος τοῦ κειμένου κατανοοῦν καί τί μποροῦν νά μᾶς μεταδώσουν καί πολλές φορές ἐλάχιστα ἤ παραποιημένα μηνύματα ἀπό ὅ,τι τό πρωτότυπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα