Πώς είδαν τα σκοπιανά ΜΜΕ τη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟΗΧΟΣ

Πρώτο θέμα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της ΠΓΔΜ είναι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Όπως και στην Ελλάδα, εκτενή είναι τα ρεπορτάζ με ανταποκρίσεις από το Νταβός όπου συναντήθηκαν οι δυο πρωθυπουργοί.

Το σκοπιανό τηλεοπτικό δίκτυο «TV Telma», εστιάζει στην απόφαση, «ως ένδειξη καλής πίστης», όπως αναφέρει της πλευράς του Ζόραν Ζάεφ να μετονομάσει το αεροδρόμιο της πΓΔΜ, από «Μέγα Αλέξανδρος» σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» και ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος σε «Φιλίας».

Η ιστοσελίδα των Σκοπίων «Telegrafi», μεταφέρει τις δηλώσεις των δυο πρωθυπουργών εστιάζοντας στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι η λύση πρέπει να είναι «erga omnes».

 Tο Vecer.press, στέκεται στη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι τα Βαλκάνια έχουν διανύσει πολύ δρόμο από τον εθνικισμό κι είναι απαραίτητο οι δύο χώρες να έχουν ένα πρόγραμμα συνεργασίας και ανάπτυξης.

Το δίκτυο MΡT μεταδίδει: «Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μια λύση που θα είναι αξιοπρεπής και για τις δύο χώρες» κι επισημαίνει ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχυθούν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και να ενταθούν οι συνομιλίες στα Ηνωμένα Έθνη.

Το πρακτορείο «Mia», μεταφέρει το ρεπορτάζ από τον Νταβός, σχολιάζοντας ότι οι πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας ξεκλειδώνουν την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων.

Η σκοπιανή ιστοσελίδα «MKD.mk», φιλοξενεί τις δηλώσεις των δυο πρωθυπουργών μετά την συνάντησή τους στο Νταβός. «Τσίπρας: Πρέπει να βρούμε μια λύση για όλες τις χρήσεις. Zάεφ: Δεν έχουμε αλυτρωτικές φιλοδοξίες», αναφέρει στον τίτλο του δημοσιεύματος.

Η αλβανική ιστοσελίδα «infosqip», σχολιάζει την διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε περίπου τρεις ώρες, σημειώνοντας ότι οι δυο χώρες βρίσκονται στο σωστό δόμο για την επίλυση της διαμάχης για το όνομα των Σκοπίων και την βελτίωση των σχέσεών τους.

Στον τίτλο της η ιστοσελίδα, αναδεικνύει την απόφαση του Σκοπιανού πρωθυπουργού για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα