Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αντιναύαρχος ε.α Αλέξανδρος Διακόπουλος “στήθηκε” χθες στο “απόσπασμα”, γιατί επέλεξε να κάνει το αυτονόητο: να πει αλήθειες για όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά. Για να αποφύγει την “εκτέλεση” αναγκάστηκε να κάνει “δήλωση επανόρθωσης”, αλλά όπως συχνά γράφουμε ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ περισσότερα απ΄ ότι πιστεύουν οι κυβερνήσεις…

Ο κ.Διακόπουλος είπε ότι το θέμα για τους Τούρκους δεν είναι να κάνουν σεισμικές έρευνες με το Oruc Reis, αλλά να κάνουν “επίδειξη σημαίας” οριοθετώντας την περιοχή στην οποία πλέει το ερευνητικό σκάφος τους. Μετά από 10 ημέρες κρίσης, νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να το καταλάβει οποιοσδήποτε

Ωστόσο η διατύπωση της αυτονόητης αλήθειας ενόχλησε σφόδρα την κυβέρνηση, στην οποία θα πρέπει να καταλάβουν ότι το πρώτο που πρέπει να κάνεις για να λύσεις ένα πρόβλημα, είναι να αποδεχτείς την ύπαρξη του και να καταλάβεις ποιο ακριβώς είναι το θέμα. Για να μπορέσεις να δώσεις τη σωστή λύση.

Η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει με το μαθητή που σε κρίσιμες εξετάσεις δεν έχει καταλάβει τα ερωτήματα και δίνει λάθος απαντήσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει προκαλέσει εύλογες απορίες με τον τρόπο που διαχειρίζεται την ελληνοτουρκική κρίση για προφανείς λόγους:

•Απέκλεισε την αμυντική συνεργασία με τη μοναδική χώρα που τα συμφέροντα της, αυτή τη περίοδο “συμβαδίζουν” με τα ελληνικά. Τη Γαλλία.

•Εμπιστεύεται τυφλά τη γερμανική πρωτοβουλία για “επίλυση της κρίσης”! Η σχέση Βερολίνου-Τουρκίας είναι γνωστή και είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να αλλάξει. Η Γερμανία πάντα θα στηρίζει την Άγκυρα.

•Οι Αμερικανοί “σπρώχνουν” κι αυτοί για “λύση” και αυτή ήταν και η αιτία της “συμφωνίας-εξπρές” με την Αίγυπτο, η οποία όμως δυσαρέστησε την Γερμανία που όπως φαίνεται μας “τράβηξε το αυτί”.

Την ίδια ώρα που διπλωματικά έχει κάνει αυτές τις καταφανώς λανθασμένες επιλογές, η κυβέρνηση αρχίζει να καταλαβαίνει ότι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας αρχίζουν να εντείνονται. Και δεν εννοούμε σε επίπεδο πολιτικό. Η αντιπολίτευση που έχει η σημερινή κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά δεν είναι ακόμη καθόλου πιεστική, για να μην πούμε ότι είναι χαλαρή. Όμως σε επίπεδο κόσμου η δυσαρέσκεια μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Κι αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η ίδια η κυβέρνηση. Μήνες τώρα στελέχη της μιλούσαν για “δυναμικές ενέργειες” ακόμη και για “βυθίσεις πλοίων” με τα οποία η Τουρκία θα τολμούσε να αμφισβητήσει τα συμφέροντα της χώρας. Κάποιοι είχαν πειστεί και τώρα διαπιστώνουν ότι οι αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς έναντι της τουρκικής επιθετικότητας είναι τουλάχιστον χλιαρές.

“Και τι θέλατε να βυθίσουμε το Oruc Reis”,θα πουν κάποιοι. Όχι είναι η απάντηση, αλλά από την άλλη δεν έχει διαπιστωθεί καν η διάθεση για χρησιμοποιηθούν οι ΕΔ της χώρας -που εξακολουθούν να ΄ναι σε ύψιστη ετοιμότητα εδώ και 10 ημέρες- ως μοχλός πίεσης προς την Τουρκία. Ο πλους του Oruc Reis, δεν έχει καν παρεμποδιστεί και γι΄ αυτό ΔΕΝ ευθύνονται οι ΕΔ.Τα ΄χουμε ξαναπεί. Την ένταση της αντίδρασης την καθορίζει η κυβέρνηση. Η όποια κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα κυβερνητικοί βουλευτές και ευρωβουλευτές με πολύ αυστηρό ύφος μας λένε από τα τηλεοπτικά παράθυρα ότι το Oruc Reis δεν πλέει σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας και την ίδια ώρα ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας καλεί την Άγκυρα να αποσύρει το ερευνητικό από…την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ακόμη και το επεισόδιο μεταξύ της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ με την τουρκική Kemal Reis, η κυβέρνηση προσπάθησε να το “κρατήσει χαμηλά”, για να μην “κλιμακωθεί η ένταση”.

Όλα αυτά κατέρριψε με τις χθεσινές δηλώσεις του ο Αντιναύαρχος ε.α και Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος και γι΄ αυτό υπήρξε τόσο μεγάλη ενόχληση σε κυβερνητικό επίπεδο.

https://www.militaire.gr/quot-pyrovolontas-quot-to-symvoylo-ethnikis-asfaleias-kai-tin-alitheia-den-antimetopizeis-tin-toyrkia/