«Πυρά» του ελληνικού ΥΠΕΞ κατά Άγκυρας: «Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στην προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας η οποία με αφορμή τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που το βράδυ του πραξικοπήματος στην Τουρκία έφθασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, κατηγορούσε την Ελλάδα για υπόθαλψη πραξικοπαματιών, απάντησε σήμερα Κυριακή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία καθιστά σαφές ότι «οι δημοκρατίες δεν απειλούν και δεν απειλούνται», το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα θα συνεχίζει την πορεία για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας στην περιοχή, με υπευθυνότητα. Στην ελληνική απάντηση προς την Άγκυρα, εκφράζεται επίσης η ελπίδα, «τον ίδιο δρόμο να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας».

«Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται. Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν. Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία αυτή με υπευθυνότητα. Ελπίζουμε το αυτό να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας. Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη» αναφέρει χαρακτηριστικά η λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως χθες Σάββατο μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης για τη χορήγηση ασύλου στον τούρκο αξιωματικό, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας επιτίθετο με πρωτοφανή σφοδρότητα στην Αθήνα. Η Άγκυρα έκανε λόγο για προστασία και υπόθαλψη πραξικοπηματιών και για απόφαση που ελήφθη με πολιτικά κριτήρια και θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Αναλυτικά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε: 

«H Ελλάδα που έδωσε άσυλο σε έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με αυτήν της την απόφαση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και υποθάλπει πραξικοπηματίες.

Η Ελλάδα που εμπόδισε τους εγκληματίες, οι οποίοι είχαν στόχο την δημοκρατική τάξη και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης της χώρας μας, δεν επέδειξε τη συμπαράσταση και συνεργασία που περιμένουμε από σύμμαχο χώρα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος.

Η απόφαση αυτή που πιστεύουμε ότι έχει ληφθεί με πολιτικά κριτήρια, αναμφίβολα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε περιφερειακά θέματα».

koutipandoras.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα