Πρώτος και στον πρώτο γύρο ο Μακρόν, σύμφωνα με νέα έρευνα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μένει δεύτερη η Λεπέν

Πρώτος και στον πρώτο γύρο ο Μακρόν, σύμφωνα με νέα έρευνα
Ο Μακρόν στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Ο Εμανουέλ Μακρόν προηγείται της Μαρίν Λεπέν και στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Harris Interactive που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Κερδίζοντας έξι μονάδες σε δύο εβδομάδες, συγκεντρώνει το 26% των προθέσεων ψήφου, έναντι 25% για την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου, το ποσοστό της οποίας παραμένει σταθερό, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τη France Televisions.

Στο δεύτερο γύρο, ο πρώην υπουργός Οικονομίας φέρεται να επικρατεί της προέδρου του Εθνικού Μετώπου με 65% των ψήφων (+5%) έναντι 35% (-5%).

Είναι η πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Harris Interactive για τη France Televisions μετά την ανακοίνωση της συμμαχίας μεταξύ του Μακρόν, πρώην υπουργού Οικονομίας του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Φρανσουά Μπαϊρού, προέδρου του κεντρώου MoDem.

Ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, η εκστρατεία του οποίου πλήττεται επί έναν και πλέον μήνα από την… σύζυγό του, παραμένει στην τρίτη θέση με 20% των προθέσεων ψήφου, υποχωρώντας κατά μια μονάδα.

Ακολουθούν ο σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν με 13% (-1%) και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν με 12% (-1%).

Ανάμεσα στα κριτήρια βάσει των οποίων ψήφισαν οι ερωτηθέντες περιλαμβάνονται αρχικά το πρόγραμμα του υποψηφίου (63%), η ικανότητά του να φέρει νέες ιδέες (57%), η επιθυμία ο υποψήφιός τους να κερδίσει στις εκλογές (56%), η ειλικρίνεια του υποψηφίου (54%).

Το 82% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται (πολύ ή αρκετά) για τις προεδρικές εκλογές, ενώ το 18% δεν ενδιαφέρεται ή αδιαφορεί.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από 6 έως 8 Μαρτίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.533 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, με τη μέθοδο των ποσοστώσεων και περιθώριο λάθους 0,6%-1,6%.

  (Φωτογραφία:  Reuters )

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα