Πρώην Διευθυντής Πληροφοριών ΓΕΕΘΑ Τουρκίας: Εμείς σκοτώσαμε τις τρεις Κούρδισσες στο Παρίσι – Πρέπει να σκοτώσουμε κι άλλους στην Ευρώπη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τούρκος κρατικός αξιωματούχος παραδέχθηκε τις δολοφονίες στο Παρίσι και προέτρεψε για νέες δολοφονίες Κούρδων στην Ευρώπη

Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου, Ismail Hakkı Pekin, παραδέχτηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι δολοφονίες των τριών Κούρδισσων επαναστατών γυναικών στο Παρίσι το 2013, ήταν κρατική επιχείρηση.

Σε μια τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε στο CNN-Türk στις 16 Φεβρουαρίου, ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου, Ismail Hakkı Pekin, παραδέχθηκε ότι οι δολοφονίες στο Παρίσι στις 9 Ιανουαρίου 2013, ήταν επιχείρηση του τουρκικού κράτους. Στις 9 Ιανουαρίου 2013, ένας δολοφόνος σκότωσε τις Κούρδισσες επαναστάτριες Sakine Cansız, Leyla Şaylemez και Fidan Doğan στο Παρίσι. Όλα τα ίχνη έδειξαν την τουρκική μυστική υπηρεσία MIT.

Ο Ömer Güney, ο συλληφθής δολοφόνος, πέθανε στη γαλλική φυλακή κάτω από ύποπτες συνθήκες λίγο πριν από την έναρξη της δίκης. Οι αρχές στη Γαλλία και τη Γερμανία έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διακοπεί η έρευνα. Τώρα, ο πρώην υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος Ismail Hakkı Pekin ανοίγει ξανά την υπόθεση με μια δήλωσή του σε τουρκικό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Σε μια τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τις επιθέσεις στην περιοχή Γκάρε στις ζώνες άμυνας της Medya, είπε ότι πρέπει να γίνουν στοχευμένες εκκαθαρίσεις των ηγετών του KCK στο Ιράκ, τη Συρία και την Ευρώπη. “Έχουν επίσης στελέχη τους στην Ευρώπη”, είπε και πρόσθεσε, “Πρέπει να κάνουμε κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση, στην Ευρώπη. Θέλω να πω, αυτό έγινε ήδη μία φορά στο Παρίσι …”.

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Κούρδων Δημοκρατικών Κοινωνιών (KCDK-E) και το Κίνημα των Κούρδισσων Γυναικών στην Ευρώπη (TJK-E) δημοσίευσαν μια δήλωση που καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ιδίως τη Γαλλία, να ενεργήσουν.

“Οι δηλώσεις στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ισοδυναμούν με εντολές δολοφονίας”

Η δήλωση των KCDK-E και TJK-E περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

“Μετά τη βαριά ήττα του Γκάρε, ένας εκπρόσωπος του τουρκικού κράτους παραδέχτηκε τη σφαγή στο Παρίσι μπροστά στις κάμερες και εξαπέλυσε νέες απειλές και βρώμικη προπαγάνδα εναντίον των Κούρδων στην Ευρώπη. Με απειλές, το τουρκικό κράτος θέλει να καλύψει την ήττα και την ευθύνη του για τη σφαγή συλληφθέντων Τούρκων στρατιωτών και πρακτόρων της MIT. Αυτές οι δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του φασιστικού κράτους ισοδυναμούν με εντολές δολοφονίας εναντίον των εκπροσώπων του Κουρδικού κινήματος ελευθερίας και της ηγεσίας του. “

Με την ομολογία από τον πρώην αξιωματικό πληροφοριών, οι ενώσεις βλέπουν για άλλη μια φορά τα αιτήματά τους για απόδοση δικαιοσύνης και διευκρινίσεις να επιβεβαιώνονται. Η δήλωση συνεχίζει, “Ο πρώην επικεφαλής πληροφοριών Ismail Hakkı Pekin, ανακοίνωσε ανοιχτά ότι νέες σφαγές όπως αυτή στο Παρίσι μπορούν και θα πραγματοποιηθούν.

“Το γαλλικό κράτος είναι συνεργός”

Ο δικτάτορας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε τη σφαγή των τριών Κούρδισσων επαναστατριών. Ήταν οι δικοί του δολοφόνοι αυτοί που πραγματοποίησαν τη δολοφονία. Το γαλλικό κράτος εμπόδισε τη διερεύνηση της σφαγής, παραβίασε σκανδαλωδώς το διεθνές δίκαιο, καθιστώντας τον εαυτό του συνεργό των δραστών. Η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να θεωρήσει αυτή τη δημόσια ομολογία ως συγκεκριμένη απόδειξη και να ανοίξει εκ νέου τη δίκη για τις δολοφονίες. Αυτό πρέπει να δημιουργήσει τη βάση για να φέρει τον Ερντογάν και τους άλλους ενόχους ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου και να τους καταδικάσει. Στο πλαίσιο αυτής της δήλωσης, όλα τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να λάβουν μέτρα λόγω των απειλών του φασιστικού τουρκικού κράτους εναντίον του λαού από την Τουρκία και από το Κουρδιστάν που ζουν στην Ευρώπη.

Οι ευρωπαϊκές χώρες και η Γαλλία γνωρίζουν το έργο των δικτύων πληροφοριών του τουρκικού κράτους. Τα σχόλια του πρώην επικεφαλής των πληροφοριών Ismail Hakkı Pekin αποτελούν ηχητή απόδειξη ότι το τουρκικό κράτος ετοιμάζει νέες δολοφονίες.

Ως KCDK-E και TJK-E, καλούμε και πάλι τη γαλλική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει αυτήν την ευκαιρία για να αναλάβει τις ευθύνες της. Ο αγώνας μας για ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία ενάντια στο φασισμό των AKP / MHP θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα.”

Πηγή: Η Φωνή των Κούρδων/infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα