Πρώην αξιωματούχος του AKP βιντεοσκοπήθηκε στη Συρία να κραδαίνει κομμένο κεφάλι Σύριου στρατιώτη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πρώην αξιωματούχος του AKP βιντεοσκοπήθηκε στη Συρία να κραδαίνει κομμένο κεφάλι Σύριου στρατιώτη

Ισλαμιστής Τούρκος παραστρατιωτικός που εμφανίζεται σε οπτικοακουστικό υλικό να κραδαίνει ένα κομμένο κεφάλι αποδείχθηκε πως πριν ενταχθεί στον «τζιχαντιστικό αγώνα» στη Συρία, ήταν αξιωματούχος της νεολαίας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP).
Ο Εμρά Τσελίκ (γεννημένος στις 5 Απριλίου 1987), μέλος της νεολαίας του ΑΚΡ στην περιοχή Καπακλί της βορειοδυτικής επαρχίας Τεκιρντάγκ, εμφανίστηκε να έχει βιντεοσκοπηθεί και φωτογραφηθεί κρατώντας ένα κομμένο κεφάλι στο χέρι του. Στο βίντεο  φαίνεται να λέει ότι η νίκη ανήκει στους ισλαμιστές τζιχαντιστές και ότι όποιος εναντιώνεται στους στρατιώτες του Ισλάμ θα έχει το ίδιο τέλος με τον αποκεφαλισθέντα, ο οποίος ανήκε στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος. Στο τέλος, λέει ότι η νίκη ανήκει στο Ισλάμ, ενώ σηκώνει τον δείκτη του δεξιού χεριού του, χειρονομία που κάνουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIL).

Ο Τσελίκ εξετέλεσε καθήκοντα αναπληρωτή προέδρου της νεολαίας του AKP σε μια περιοχή που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας προτού καταταγεί, στις 10 Οκτωβρίου 2015, σε τζιχαντιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Τουρκμενιστάν της βόρειας Συρίας. Κατάγεται από την ανατολική επαρχία Ερζινκάν, αλλά διατηρεί οικία στο Τεκιρντάγ. Τα αρχεία του Ανωτάτου Εφετείου δείχνουν ότι εξακολουθεί να είναι μέλος του AKP.

Ο Τσελίκ, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του ιδίου υπηρέτησε στη δεύτερη παράκτιο Mεραρχία της οποίας η τοποθεσία βρισκόταν στα βουνά του Τουρκμενιστάν και η οποία τελούσε υπό τη διοίκηση του Μπασάρ Μόλα. Η συγκεκριμένη Μεραρχία είναι η κύρια τουρκική αντάρτικη ομάδα που δραστηριοποιείται στο Κυβερνείο της Λαττάκειας και απέκτησε φήμη όταν οι αντάρτες σκότωσαν έναν Ρώσο πιλότο μαχητικού SU-24 ο οποίος εκτινάχθηκε από το αεροσκάφος όταν αυτό κατερρίφθη από την Τουρκία, στα σύνορα της Συρίας στις 24 Νοεμβρίου 2015. Στη δήλωσή του ο Τσελίκ ανέφερε ότι δύο ρωσικά ελικόπτερα σηκώθηκαν, εντός δέκα λεπτών από την πτώση του αεροπλάνου, για να σώσουν τους πιλότους, αλλά ήταν πολύ αργά, καθώς η Μεραρχία τούς είχε ήδη συλλάβει.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.nordicmonitor.com/2019/08/turkeys-ruling-party-official-seen-brandishing-severed-head-in-syria/

infognomonpolitics.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα