Πρόταση Ν.Τραμπ για F-35 και Patriot στον Ρ.Τ.Ερντογάν! – Οι S-400 έχουν ήδη ξεχαστεί αλλά στην Αθήνα δεν το ξέρουν…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τα περί συμμαχίας Ελλάδας και ΗΠΑ ενάντια στην Τουρκία που φαντάζονταν στην Αθήνα καταρρέουν και με μεγάλη ταχύτητα καθώς νέα πρόταση προς την τουρκική κυβέρνηση και τον Ερντογάν για Patriot για τα F-35 και το διμερές εμπόριο υπέβαλαν οι Αμερικανοί προς την τουρκική αντιπροσωπεία που βρίσκεται για την 74η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η αμερικανική κυβέρνηση μετά και την παραλαβή των S-400 από την Τουρκία κυριολεκτικά σέρνεται από πίσω της και της προσφέρει «γη και ύδωρ» για να την κρατήσει εντός ΝΑΤΟϊκών δομών.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι εκτιμήσεις μας στο pronews.gr επιβεβαιώνονται: Συνεχώς τονίζαμε πως Σ.Αραβία και Τουρκία είναι απαραίτητες για την γεωπολιτική ηγεμονία των ΗΠΑ στον πλανήτη. Η μία συντηρεί το δολάριο και η άλλη ελέγχει τα Στενά και την Μέση Ανατολή.

Δεν μπορούν οι Αμερικανοί να τα χάσουν ακόμα κι αν έχει πληγεί ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία τους.

Ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες, η πρόταση σύμφωνα με το ethnos.gr θα περιλαμβάνει:
–          νέους όρους για την αγορά από την Τουρκία του συστήματος Patriot
–          τρόπους για την παράδοση τελικά των μαχητικών F-35 στην Τουρκία παρά την αναστολή της συμμετοχής της στο πρόγραμμα
–          προτάσεις για την αύξηση του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών στα 100 δις. δολάρια, που αυτή τη στιγμή είναι στα 20 δις.
–          μείωση δασμών στην εισαγωγή τουρκικού χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ.

Φυσικά η πρόταση Τραμπ έχει ήδη γίνει πρώτη είδηση στα τουρκικά ΜΜΕ.

Eν ολίγοις οι Τούρκοι έχουν καταφέρει να βρίσκονται στο σημείο να παίρνουν τα καλύτερα και από ΗΠΑ και από Ρωσία (the best of both worlds) εξελίξεις για τις οποίες στο pronews.gr είχαμε προειδοποιήσει εδώ και δύο έτη τουλάχιστον.

Το ωραίο είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρ.Τ.Ερντογάν το παίζει και «δύσκολος» καθώς δεν θέλει να μιλήσει για εξοπλιστικά αυτή την στιγμή (αφού τα έχει εξασφαλισμένα έτσι όπως την πάει την παρτίδα) αλλά θέλει να πάρει τώρα και αυτά που του απομένουν.

Την ζώνη ασφαλείας στην Συρία που θα θέσει οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας την όποια μελλοντική προσπάθεια δημιουργίας κουρδικού κράτους και το εμπόριο με βάση το οποίο η Τουρκία θα ευημερεί ξεκούραστα με συναλλαγές 100 δισ.δολαρίων ετησίως με τις ΗΠΑ.

Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο άλμα από τα 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο συνολικό εμπόριο αγαθών μεταξύ των δύο κρατών το περασμένο έτος.

Και ενώ τα 100 δισ. δολάρια ακούγονται πολλά, το ποσό αυτό θα αποτελούσε μόλις το 1,8% των 5,63 τρισεκατομμυρίων δολαρίων των εισαγωγών και εξαγωγών των ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα στις αρχές Σεπτεμβρίου!

Να σημειώσουμε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Έλληνας ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει: 

«Οι ΗΠΑ επενδύουν σε υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων, επομένως όποιος απειλήσει το συμφέρον της Ελλάδας ταυτόχρονα θίγει και το συμφέρον των ΗΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται»!

Δηλαδή η Τουρκία που απειλεί τα ελληνικά συμφέροντα θα τεθεί αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ, γιατί «όποιος απειλεί το συμφέρον της Ελλάδας, απειλεί και τον συμφέρον των ΗΠΑ», άρα αυτό που «συνεπάγεται» είναι ότι θα… αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ!

Προφανώς κάτι δεν έγινε κατανοητό από τις τρέχουσες εξελίξεις…

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/806863_protasi-ntramp-gia-f-35-kai-patriot-ston-rterntogan-oi-s-400

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα