Πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί μπορεί να πραγματοποιηθεί

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

της Ευμορφίας Δημητρακοπούλου.

Ουδείς μπορεί να αισθάνεται περισσότερο ευτυχής με την νέα προεδρία στις ΗΠΑ από την Γερμανία και την Ρωσία, ενώ κινέζος αξιωματούχος μιλώντας στο CGTN δήλωσε συγκινημένος από την ομιλία Μπάιντεν. Τις πρώτες ώρες ανάληψης των καθηκόντων του ο πρόεδρος υπέγραψε 17 διατάγματα, που καταργούν τις  πολιτικές του προκατόχου του.  Ήρε τις κυρώσεις για την κατασκευή του Nord Stream 2, οπότε απομένουν λίγα χιλιόμετρα για να αρχίσει η ροή φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την Γερμανία. Έτσι, θα ισχυροποιηθεί έτι περαιτέρω η γερμανική οικονομία και κυριαρχία. Επίσης, στο παρά ένα πρόλαβε να επεκτείνει την Συνθήκη START, για τα πυρηνικά όπλα, που ζητούσε ο Πούτιν, ο οποίος παλεύει με τη μειωμένη ζήτηση καυσίμων και την πτώση των τιμών. Την πρώτη ημέρα στο γραφείο ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακάλεσε την άδεια για τον αγωγό Keystone XL, ενώ μορατόριουμ 60 ημερών για την εντός ΗΠΑ άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου  θα δώσει χρόνο σε ειδικούς να επανεξετάσουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και το κλίμα. Την επομένη της ορκωμοσίας, ο John Kerry ως ειδικός προεδρικός απεσταλμένος για το κλίμα ανακοίνωσε επιστροφή των ΗΠΑ στις συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή. Το είχε θέσει ξεκάθαρα στην διαδικτυακή G20: «Ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών αερίων προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις». Το προεκλογικό πρόγραμμα Μπάιντεν για επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ανέρχεται σε 2 τρις.

Ο ενθουσιασμός είναι απερίγραπτος. Όσοι διαδήλωναν, κινούμενοι με οικολογικές και ανθρωπιστικές ευαισθησίες, ριζοσπάστες, επαναστάτες, προοδευτικοί  βλέπουν τα αιτήματά τους να υλοποιούνται. Πάντα εκπλήσσει η ταύτιση συμφερόντων ελίτ και επαναστατών.

Άπαντες δείχνουν ευτυχείς, ιδιαιτέρως ορισμένοι επιχειρηματίες. Άτομα με ισχυρούς δεσμούς στο Χόλυγουντ, με τους κατόχους μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα ΜΜΕ, πολιτικούς και κυβερνήσεις! Μετεκλογικά οι μετοχές τους εκτοξεύτηκαν. Οι γνωρίζοντες τα στοιχειώδη και διαθέτοντες ρευστό έπρεπε να επενδύσουν. Δείκτης  NASDAQ: μετοχή στα 330 $ στις 8 Σεπτεμβρίου εκτινάχτηκε στα 880 $ στις 8 Ιανουαρίου. Είναι πολλά τα τρις. Κοσμοπολίτες, απάτριδες, με χρήμα, άνευ  ενδοιασμών, αυτοπροβάλλονται ως οραματιστές, πάνω-κάτω θεοί, πουλούν στην ανθρωπότητα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Επενδύουν στο αφήγημα του φαινομένου του θερμοκηπίου, με ηλεκτρικά ΙΧ, μπαταριών λιθίου, αμερικανικά, “Made in China”. Ότι προλάβουν έως το 2025, άντε έως το 2030. Η Κίνα αναγνώρισε στο πρόσωπο τους το μέσο για να καταστεί παντοκρατορία. Τους καλωσόρισε και χρηματοδότησε τα επενδυτικά τους σχέδια. Οι Κινέζοι τους κτίζουν εργοστάσια σε χρόνο μηδέν, τους δίνουν δάνεια και χρηματοδοτούν κάθε όχημα με χιλιάδες ρεμινπί. Επιχειρηματίες που δίνουν δουλειές σε φτηνά αμειβόμενους, ανασφάλιστους Κινέζους αντί στους Αμερικανούς, που ζητούν 12-15 $ ωρομίσθιο, ασφάλιση, ρεπό κοκ. Έτσι, κάποιες χώρες αυξάνουν το κατά κεφαλή εισόδημα και άλλες φτωχαίνουν.

Γερμανοί και Κινέζοι ανταγωνίζονται σε ΙΧ, ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, πάντα για το καλό του πλανήτη. Ο σχεδιασμός εξελίσσεται σε βάθος τουλάχιστον 100ετίας και ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να τον σταματήσει. Τελικά, τον λογαριασμό θα πληρώσουν οι συνήθεις ανύποπτοι.

Ευμορφία Δημητρακοπούλου

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα