Πρόεδρος της τουρκικής Βουλής: “Η χώρα μας διατηρεί ίσες αποστάσεις από όλους στη Λιβύη”.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Φωτογραφία: ο πρόεδρος του Λιβυκού Κοινοβουλίου  Aguila Saleh
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης με τον ομόλογό του της τουρκικής Βουλής στην Τουρκία.
Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης (τουρκικό Κοινοβούλιο), Mustafa Shantop, θεωρεί ότι η ηρεμία που επικρατεί επί του πεδίου στη Λιβύη, αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη σταθερότητα και ανοίγει το δρόμο για την πολιτική διαδικασία, τονίζοντας την ανάγκη «να αποφευχθούν βήματα που θα έθεταν σε κίνδυνο τη σταθερότητα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η Λιβύη».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σύμβουλο Aguila Saleh, στην Άγκυρα, σήμερα Τρίτη, ο Shantop προειδοποίησε για τη «δημιουργία κενού εξουσίας», τονίζοντας την ανάγκη να δοθούν «κοινά μηνύματα», καλώντας τα μέρη σε «αυτοσυγκράτηση».
«Συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας. Όπως έχει κάνει έως τώρα, η Τουρκία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη σταθερότητα, την ευημερία και την ειρήνη στη Λιβύη», σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ιστότοπος του τουρκικού κοινοβουλίου.
«Η ανάπτυξη των κοινοβουλευτικών σχέσεων συμβάλλει στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, υπενθυμίζοντας σε αυτό το πλαίσιο τη συγκρότηση της Ομάδας Φιλίας της Λιβύης στην τουρκική Εθνοσυνέλευση τον περασμένο Απρίλιο, με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, επισημαίνοντας τον προγραμματισμό αυτής της ομάδας να επισκεφθεί τη Λιβύη. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της τουρκικής Βουλής, «υπάρχει ακόμη μεγάλη δυνατότητα μεταξύ των δύο χωρών να αναπτύξουν ευκαιρίες συνεργασίας σε πολλούς τομείς» και τόνισε ότι «η διατήρηση της κυριαρχίας, της ενότητας και της αλληλεγγύης της Λιβύης είναι υψίστης σημασίας για την Τουρκία», εξηγώντας ότι η χώρα του «στέκεται σε ίση απόσταση από όλους», και ότι θεωρεί ότι η Λιβύη «δεν μπορεί να διαχωριστεί από τη δύση, την ανατολή και τον νότο της».
Με τη σειρά του, ο Aguila τόνισε τους «ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του τουρκικού και του λιβυκού λαού» και την επιθυμία «να κρατηθούν ανοιχτά όλα τα κανάλια διαλόγου» προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στη Λιβύη. Εξήγησε ότι η προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, η οποία κέρδισε την εμπιστοσύνη της Βουλής των Αντιπροσώπων, είναι να «διασφαλίσει τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στη χώρα», τονίζοντας τη σημασία της υποστήριξης της Τουρκίας στη Λιβύη για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας. Ο Aguila εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στα θύματα της έκρηξης του δεξαμενόπλοιου καυσίμων στον δήμο Bint Baya και απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο του τουρκικού κοινοβουλίου να επισκεφθεί τη Λιβύη.
Δημοσίευμα της ιστοσελίδας alsaaa24
Συναντήθηκαν σήμερα στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της ΒτΑ της Λιβύης, Aguila Saleh και το μέλος του Προεδρικού Συμβούλου Abdullah Al-Lafi με τον Τούρκο Πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan. Το μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου, Abdullah Al-Lafi, διευκρίνισε τα θέματα της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Aguila Saleh, σήμερα Τρίτη και με τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan στην πρωτεύουσα Άγκυρα, επισημαίνοντας ότι συμφώνησαν να αποφύγουν την κλιμάκωση και απέκλεισαν την στρατιωτική λύση.
Ο Al-Lafi έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Συναντηθήκαμε σήμερα, στην Άγκυρα, με τον Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, συμβούλου Aqila Saleh. Συζητήσαμε τις πολιτικές εξελίξεις και συμφωνήσαμε για τη διατήρηση της ενότητας της Λιβύης, την επίσπευση της διεξαγωγής εκλογών μέσω της απαραίτητης νομοθεσίας, μέσω μιας ισχυρής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι αποκλείεται μια στρατιωτική λύση.
Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε τη συνάντηση του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan με τους Al-Lafi και Saleh, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το Γραφείο Τύπου πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η σημασία της διατήρησης της ενότητας της λιβυκής επικράτειας, η επιτάχυνση της εκλογικής διαδικασίας μέσω της απαραίτητης και συμφωνημένης νομοθεσίας, δίνοντας έμφαση στον αποκλεισμό μιας στρατιωτικής λύσης και στη διακοπή όλων των ενεργειών κλιμάκωσης που εμποδίζουν την οικοδόμηση ενός αστικού και δημοκρατικού κράτους».
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα