Προ τετελεσμένου επιχείρησε να φέρει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ την Αθήνα – Προβληματισμός στην κυβέρνηση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματισμός επικρατεί στο ΥΠΕΞ και στο Μαξίμου από την κίνηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να ανακοινώσει μία ανύπαρκτη έναρξη συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την ανατολική Μεσόγειο.

Η κίνηση αυτή ήταν μία προσπάθεια από τον κ.Στόλτενμπεργκ να φέρει την ελληνική πλευρά προ τετελεσμένου και να της ασκήσει πίεση, καθώς μετά την ανακοίνωση η Αθήνα είχε δύο επιλογές: είτε να δεχθεί να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα τουρκικά πλοία εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είτε να αρνηθεί (όπως και έκανε) και να φανεί ως εκείνη που «τορπιλίζει» τον διάλογο.

Ο προβληματισμός της κυβέρνησης δεν έγκειται μόνο στην «φιλοτουρκική στάση του ίδιου του Στόλτενμπεργκ, αλλά περισσότερο στο ότι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δεν κάνει τίποτα αν δεν πάρει το «ΟΚ» από την Ουάσινγκτον.

Υπό αυτή την έννοια κάποια στελέχη ερμηνεύουν την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ ως ένα μήνυμα των ΗΠΑ προς την Ελλάδα να προσέλθει άμεσα στο τραπέζι ακόμα και με τα τουρκικά πλοία εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/911420_pro-tetelesmenoy-epiheirise-na-ferei-o-gg-toy-nato-tin-athina

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα