Προσχηματικές προτάσεις «καλής θέλησης» από Τσαβούσογλου: Ζητά ειλικρίνεια, αλλά μετά τις εκλογές – Ευχαριστεί πάντως ξανά για τη βοήθεια στους σεισμοπαθείς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μια φαινομενική οβιδιακή μεταμόρφωση εμφανίστηκε ως άλλος άνθρωπος κάνοντας μάλιστα προτάσεις για αποκλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και της δημοσιογράφου Μαρίας Ζαχαράκη όπως και του Αντέννα (Γιώργος Γρηγοριάδης) για μια ακόμη φορά εξέφρασε ευχαριστίες για τη βοήθεια που προσέφερε η ΕΜΑΚ στους σεισμοπαθείς και τη γενικότερη στάση της Ελλάδας στη μεγάλη δοκιμασία που περνά η Τουρκία.

Ειδικότερα, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ναι έχουμε διαφωνίες και από καιρό σε καιρό έχουμε κλιμάκωση εντάσεων. Αυτό που συζητήσαμε στο Χατάι με τον Δένδια είναι ότι πρέπει να αποκλιμακώσουμε και να μην περιμένουμε για άλλη μια καταστροφή για να συναντιόμαστε. Όχι για να εξομαλύνουμε μόνο αλλά και για να λύσουμε κάποια από τα ανοικτά ζητήματα. Δεν νομίζω ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα άμεσα. Αλλά πρέπει ο διάλογος κι οι ειλικρινείς δεσμεύσεις να υπάρχουν», ανέφερε.

Ανέφερε επίσης, ότι στη συνάντηση του Βερολίνου η τουρκική πλευρά κατέθεσε μια πρόταση έξι σημείων, ώστε να γίνουν συγκεκριμένα βήματα προς την θετική ατζέντα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν με τον κ. Δένδια συζήτησαν συγκεκριμένα βήματα για σύσφιξη των σχέσεων των δύο πλευρών, ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν κυρίως για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και του ελληνικού λαού και να παρατείνει αν χρειαζόταν την στήριξη της ελληνικής ομάδας.

Σχετικά με την πρόταση πριν τον σεισμό είπε «Αλλά πριν τον σεισμό, η πρόταση από τον σύμβουλο μας και τους πρέσβεις μας ήταν: Να συνεχίσουμε τις διερευνητικές, Τα ΜΟΕ, τις συναντήσεις στο ΝΑΤΟ. Σε αυτά περιμένουμε την απάντηση της Ελλάδος», τόνισε.

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν περιμένει κάποια βήματα πριν από τις εκλογές, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο από την πλευρά της Ελλάδας όσο υπάρχουν εκλογές. «Για τους Έλληνες πολιτικούς δεν είναι εύκολο, λόγω της πίεσης του λαού. Εμείς εδώ δεν έχουμε τέτοια πίεση από το λαό. Άσχετα από τις εκλογές κι από τέτοιες καταστροφές. Έχουμε κοινή γεωγραφία. Θα έπρεπε να συζητάμε πάντα μεταξύ μας», είχε χαρακτηριστικά.

Τη ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης σε δηλώσεις ότι υπάρχουν θέματα που δεν μπαίνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δεν αλλάζουν.

https://hellasjournal.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα