Προσγειώθηκε στην Ταϊβάν το αεροπλάνο που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Νάνσι Πελόζι φωτογραφίζεται με αξιωματούχους της Ταϊβάν λίγα λεπτά μετά την προσγείωσή της / Φωτογραφία: Youtube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
02/08/2022  17:57  UPD: 02/08/2022  18:28
Το αεροπλάνο που πιστεύεται ότι μετέφερε τη Νάνσι Πελόζι προσγειώθηκε στην Ταϊβάν, αναφέρει το BBC.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφοι του BBC επιβεβαιώνουν ότι είδαν την πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ να κατεβαίνει από το αεροπλάνο που κατέφθασε λίγο πριν από τις 18:00 της Τρίτης στο αεροδρόμιο της Ταϊβάν.

Η Πελόζι κατέβηκε τα σκαλιά του αεροσκάφους και συνάντησε μια μικρή αντιπροσωπεία.

Πρόκειται για την πιο υψηλόβαθμη Αμερικανίδα πολιτικό που επισκέπτεται το νησί εδώ και 25 χρόνια.

Οι πρώτες δηλώσεις της Πελόζι από την Ταϊβάν
Με μια σειρά αναρτήσεων στον λογαριασμό της στο Twitter, η Νάνσι Πελόζι φρόντισε να κάνει γνωστή την επίσκεψή της στην Ταϊβάν, αμέσως μόλις προσγειώθηκε.

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής και τα μέλη της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου που τη συνοδεύουν, εξέδωσαν αυτή τη δήλωση κατά την άφιξή τους στην Ταϊβάν. Η δήλωση αυτή έρχεται να συνοδεύσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ταϊβάν από μία πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και 25 χρόνια.

«Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας μας στην Ταϊβάν τιμά την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής να υποστηρίξει τη ζωντανή Δημοκρατία της Ταϊβάν. Η επίσκεψή μας είναι μέρος του ευρύτερου ταξιδιού μας στον Ινδο-Ειρηνικό -συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας- με επίκεντρο την αμοιβαία ασφάλεια, τις οικονομικές εταιρικές σχέσεις και τη δημοκρατική διακυβέρνηση. Οι συζητήσεις μας με την ηγεσία της Ταϊβάν θα επικεντρωθούν στην επιβεβαίωση της υποστήριξής μας προς τον εταίρο μας και στην προώθηση των κοινών μας συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης μιας ελεύθερης και ανοιχτής περιοχής Ινδο-Ειρηνικού. Η αλληλεγγύη της Αμερικής προς τα 23 εκατομμύρια πολίτες της Ταϊβάν είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ, καθώς ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επιλογή μεταξύ απολυταρχίας και δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση της Πελόζι.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα