Προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο Ανδρουλάκης για τις υποκλοπές.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Σε ανάρτησή του στο fb ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση των υποκλοπων.
“Προσέφυγα χθες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο για την υπόθεση των υποκλοπών.
Aν και η παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ, επί τρίμηνο το 2021, ομολογήθηκε από τα πιο επίσημα χείλη, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δεν μου δόθηκε η δυνατότητα μέχρι και σήμερα ούτε να πληροφορηθώ με επίσημο τρόπο τους λόγους για τους οποίους διατάχθηκε «επισύνδεσή» μου, ούτε να κινήσω δικαστικώς ή ενώπιον της Βουλής κάποια διαδικασία για τον χαρακτηρισμό της επισύνδεσης αυτής ως παράνομης, όπως όντως ήταν. Με αυτό τον τρόπο παραβιάστηκε το δικαίωμα μου για «αποτελεσματικό ένδικο βοήθημα» (effective remedy), που κατοχυρώνει το άρθρο 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.).
Ούτε η ισχύουσα νομοθεσία ούτε –ακόμη χειρότερα- το κατατεθέν κυβερνητικό νομοσχέδιο προβλέπουν ένα στοιχειωδώς αποτελεσματικό ένδικο βοήθημα γι’ αυτόν τον σκοπό, κάτι που από χρόνια σε σειρά αποφάσεών του το Ε.Δ.Δ.Α. έχει απερίφραστα καταδικάσει.
Επιδιώκω την εφαρμογή αυστηρών κανόνων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, που να διασφαλίζουν για όλους τους πολίτες δυο από τα πολυτιμότερα έννομα αγαθά στις σύγχρονες κοινωνίες: την ιδιωτική ζωή και την ελευθερία της επικοινωνίας όλων μας”.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΙ εμείς οι περίεργοι αναζητήσαμε τις προϋποθέσεις προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ,στο οποίο προσέφυγε ο κ.Ανδρουλάκης.
    ΚΑΙ διαβάσαμε.
    Θα πρέπει να έχουν ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ άπαντα τα εθνικά βοηθήματα και ένδικα μέσα και να έχει εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου.
    Δεν μάθαμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και άρα η προσφυγή ασκήθηκε και θα περιμένει την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου.
    Τι μόνο ο κ.Τσίπρας ”θα βγάζει αναμνηστικές φωτογραφίες στον Άρειο Πάγο χθες ” ;;;.
    Η προεκλογική περίοδος απαιτεί δραστηριότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα