Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για τις προσλήψεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης έγιναν από την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Μόνο που όταν προσλαμβάνεις κόσμο θα πρέπει να ΄χεις υπολογίσει ότι θα πρέπει να ΄χεις και τα κονδύλια να τον πληρώνεις! Φαίνεται ότι αυτοί οι υπολογισμοί δεν πήγαν καλά και 3 μήνες τώρα ΟΒΑ που υπηρετούν στη Λήμνο, λαμβάνουν μόνο προκαταβολές! Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει και φαίνεται ότι στο ΥΠΕΘΑ κάτι δεν πάει καλά.

Σε έγγραφο της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.), αναφέρει:

ΠΡΟΣ : Π.Ο.Ε.Σ. Αρ. πρωτ.: 17/2020

Μύρινα, 26 /10/2020

ΚΟΙΝ : Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.

ΘΕΜΑ : Μισθοδοσία Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

ΣΧΕΤ : Ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄ 74, «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις»)

1. Με το παρόν έγγραφό μας, σάς μεταφέρουμε παράπονα συναδέλφων μας Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), καθόσον, αν και διανύουν τον τρίτο (3ο) μισθολογικό μήνα από την κατάταξή τους στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων με τον υπόψη θεσμό, μέχρι και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί κανονικώς, παρά μόνο ως προκαταβολή.

2. Συγκεκριμένα, η ημερομηνία κατάταξής τους ήταν η 25η Αυγούστου και η ημερομηνία παρουσίασής τους στις Μονάδες η 7η Σεπτεμβρίου. Την 30ηΣεπτεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν προκαταβολή έναντι μισθού, περί τα χίλια (1.000) ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε, οι περισσότεροι, οι οποίοι δεν είναι από τη Λήμνο, αναγκάζονται να μισθώνουν κατοικίες με υψηλά ενοίκια και λαμβάνοντας υπόψη και τα τρέχοντα έξοδά τους, δυστυχώς η προκαταβολή δεν τους αρκεί ούτε για τα προς το ζην. Ήδη και κατά την τρέχουσα μισθοδοσία των στελεχών (για το μήνα Νοέμβριο 2020) οι ΟΒΑ, που υπηρετούν στη Λήμνο, δεν έλαβαν μισθό.

3. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 127 του σχετικού θεσπίστηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων το επίδομα παραμεθορίου. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι στους ΟΒΑ δεν καταβάλλεται το υπόψη επίδομα. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι ΟΒΑ είναι στελέχη συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων που στελεχώνουν παραμεθόριες περιοχές, για τις οποίες καταβάλλεται το εν λόγω επίδομα.

4. Παρακαλούμε για την ανάδειξη των ως άνω προβλημάτων προκειμένου να τύχουν επίλυσης.

https://www.militaire.gr/proselavan-oplites-vracheias-anakatataxis-alla-den-echoyn-lefta-na-toys-plirosoyn/