Προς πώληση πρώην αρχοντικό της ελληνικής βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο -Απίστευτη χλιδή και στιλ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Προς πώληση βγήκε η πρώην κατοικία της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο, έναντι του ποσού των 39.5 εκατομμυρίων λιρών, ένα μοναδικό αρχοντικό σύμφωνα με το κτηματομεσιτικό γραφείο.

Το διατηρητέο αρχοντικό των 6 υπνοδωματίων βρίσκεται σε έναν από τους πιο αριστοκρατικούς ταχυδρομικούς κώδικες του Λονδίνου – την Eaton Square στη Μπελγκράβια. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, πλατεία έχει το παρατσούκλι «Κόκκινη Πλατεία» λόγω του αριθμού των ισχυρών ολιγαρχών της Ρωσίας που κατέχουν επίσης ακίνητα εκεί – συμπεριλαμβανομένου του Ρομάν Αμπράμοβιτς και του επικεφαλής της Gazprom, Andrey Goncharenko.

Η επιβλητική είσοδος του αρχοντικού- Παντού κυριαρχεί το μάρμαρο
Η επιβλητική είσοδος του αρχοντικού- Παντού κυριαρχεί το μάρμαρο
Ένα από τα ωραιότερα σπίτια στην καλύτερη περιοχή του Λονδίνου
Επιστρέφοντας στο ακίνητο της πρώην βασιλικής οικογένειας αναμένεται να δημιουργήσει πόλεμο προσφορών. Αρχικά χτίστηκε το 1825-1826 από τον Thomas Cubitt υπό την αιγίδα του Δούκα του Γουεστμίνστερ και διαθέτει «πληθώρα πολυτελών και όμορφων καταλυμάτων».

Το σαλόνι
Το σαλόνι
Ο Γκάρι Χέρσαμ, ιδρυτικός διευθυντής της Beauchamp Estates που έχει αναλάβει την πώλησή του, εξήγησε: «Με τη συναρπαστική βασιλική του ιστορία, αυτό το υπέροχο αρχοντικό – παλάτι παρέχει την ευκαιρία να αποκτήσετε ένα από τα ωραιότερα σπίτια στην Eaton Square».

Το καθιστικό Το καθιστικό
Πρόκειται για ένα σπάνιο εύρημα, καθώς είναι μόνο ένα από τα δώδεκα μόλις ιδιόκτητα σπίτια με θέα από τον κήπο στην πλατεία, η οποία θεωρείται η καλύτερη διεύθυνση στο Λονδίνο.

Η επίοσημη τραπεζαρία
Η επίσημη τραπεζαρία
Ένα αριστοκρατικό αρχοντικό με προσεγμένες λεπτομέρειες
Το αρχοντικό διαθέτει μια κομψή πρόσοψη με δωρικούς κίονες να δεσπόζουν στην είσοδο. Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων χαρακτηριστικών περιλαμβάνονται η αίθουσα υποδοχής με μαρμάρινο δάπεδο σε όλο το πλάτος και κορινθιακούς κίονες, η οποία προσφέρει μια μοναδική αίσθηση κατά την άφιξή σας.


Τα κύρια δωμάτια υποδοχής είναι όλα ψηλοτάβανα με ψηλά παράθυρα, ενώ τα δωμάτια διαθέτουν μαρμάρινα τζάκια, όμορφες επιχρυσωμένες λεπτομέρειες στις τοιχογραφίες και ειδικά σχεδιασμένο παρκέ δάπεδο.


Το σπίτι διαθέτει επίσης μια μεγάλη αίθουσα υποδοχής, επίσημη τραπεζαρία και θερμοκήπιο που ανοίγει σε βεράντα στον κήπο. Στον πρώτο όροφο υπάρχει η κύρια αίθουσα υποδοχής και καθιστικό.

Μία από τις κρεβατοκάμαρες - σουίτες
Μία από τις κρεβατοκάμαρες – σουίτες
Η σουίτα του κύριου υπνοδωματίου καταλαμβάνει το δικό της ιδιωτικό όροφο στο δεύτερο επίπεδο του σπιτιού και υπάρχουν τρεις ακόμη σουίτες και ένα γραφείο στους επάνω ορόφους.

Ακόμη και στο μπάνιο, κυριαρχεί το μάρμαρο
Ακόμη και στο μπάνιο, κυριαρχεί το μάρμαρο
Στο κατώτερο ισόγειο, το οποίο συνδέεται με την κύρια κατοικία κάτω από τη βεράντα του κήπου, υπάρχει άλλη μία σουίτα για τους επισκέπτες, ένα γυμναστήριο και μια κουζίνα, με βοηθητικούς χώρους. Φυσικά, το πολυτελές αρχοντικό διαθέτει ενσωματωμένο γκαράζ.


Η ίδια η κατοικία ανακαινίστηκε το 1995 από τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Νίκι Χάσλαμ, ο οποίος κάποτε χαρακτηρίστηκε ο «πιο καλά δικτυωμένος άνθρωπος στη Βρετανία». Διαθέτει επίσης 2,5 εκτάρια ιδιωτικών κήπων φιλικών προς τα κατοικίδια, με γήπεδο τένος και γκαζόν για πικνίκ, ενώ έχει πρόσβαση στους κοινόχρηστους κήπους 4,5 στρεμμάτων της Belgrave Square.


Κατοικία της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας
Το ακίνητο ήταν αρχικά η κατοικία της ελληνικής βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο. Το 1947 έγινε το σπίτι της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας και της Δανίας και του συζύγου της, ταγματάρχη Ρίτσαρντ Μπραντράμ, αξιωματικού του βρετανικού στρατού.


Η πριγκίπισσα Αικατερίνη, που φοίτησε στο οικοτροφείο Broadstairs της Αγγλίας, ήταν κόρη του βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄ της Ελλάδας και της συζύγου του, πριγκίπισσας Σοφίας της Πρωσίας. Ξάδερφός της ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι δεσμοί της Αικατερίνης με τη βρετανική βασιλική οικογένεια ήταν ισχυροί. Τόσο η ίδια όσο και η τότε μελλοντική βασίλισσα Ελισάβετ, ήταν παράνυμφοι στο γάμο της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδας και του πρίγκιπα Γεωργίου, δούκα του Κεντ , το 1934. Τον Αύγουστο του 1947, όταν η πριγκίπισσα Αικατερίνη και ο σύζυγός της εγκαταστάθηκαν στην Αγγλία, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄ χορήγησε στην πριγκίπισσα βρετανικό τίτλο, Lady Katherine Brandram, με προτεραιότητα ως κόρη βασιλικού δούκα.

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Ελλάδος
Η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Ελλάδος
Η πριγκίπισσα ήταν προσκεκλημένη στο γάμο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το 1947 και συνέχισε να παρευρίσκεται περιστασιακά σε βασιλικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του γάμου του Παύλου Γλύξμπουργκ το καλοκαίρι του 1995 στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο.

Το 2001 παρακολούθησε επίσης την τελετή για τα 80ά γενέθλια του Δούκα του Εδιμβούργου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Μετά τη ζωή τους στην Eaton Square, η πριγκίπισσα Αικατερίνη και ο σύζυγός της μετακόμισαν σε ένα σπίτι στο Marlow, όπου έζησαν για πολλά χρόνια.

Φωτογραφίες: Beauchamp Estates

https://www.iefimerida.gr/zoi/pros-polisi-proin-katoikia-basiliki-oikogeneia-elladas”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα