Προς μεγάλη συμφωνία για την Λιβύη πηγαίνουν ΗΠΑ – Ρωσία!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εξελίξεις στη Λιβύη, αφού μετά την ανακοίνωση του ΟΗΕ ότι υπάρχει διάθεση από τις αντιμαχόμενες πλευρές (Σάρατζ-Χαφτάρ) να συζητήσουν για εκεχειρία, πληροφορίες από Μόσχα και Ουάσιγκτον θέλουν τις «Μεγάλες Δυνάμεις» να επεξεργάζονται δική τους συμφωνία!

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, Στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ.

Αυτό που κυκλοφορεί έντονα τις τελευταίες ώρες είναι ότι οι δύο υπερδυνάμεις φαίνεται να καταλήγουν σε μια «αμοιβαία κατανόηση», με την κάθε μια να… τρέχει την ατζέντα της στη Λιβύη, χωρίς να ενοχλεί την άλλη.

Πόσο εφικτό είναι αυτό την ώρα που οι συγκρούσεις μαίνονται; Θα δείξει. Το βέβαιο είναι ότι στην Τουρκία δεν αρέσει καθόλου αυτό το ενδεχόμενο, καθώς την αφήνει έξω από τις κρίσιμες εξελίξεις, ενώ επικρατεί και μια σχετική ανησυχία, καθώς από τον Λευκό Οίκο υπάρχει σιωπή, όπως σιωπή υπάρχει και από το… φιλαράκι του Ερντογάν, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανακοίνωση του Αμερικανικού Γενικού Επιτελείου για τη συνομιλία των δύο Στρατηγών, ήταν αναμενόμενα λακωνική: «Οι δύο στρατιωτικοί ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Και οι δύο συμφώνησαν να διατηρήσουν τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες της συνομιλίας τους ιδιωτικές».

Σε.. copy paste και η αντίστοιχη ρωσική ενημέρωση: «Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

breaknews.gr/infognomon.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα