Προκλητικός ο Ε.Ράμα: «Η Ελλάδα εξαπάτησε για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Πήρε χρήματα από την Ευρώπη, πέρασε μια περίοδο χλιδής και μετά κατέληξε πολύ άσχημα», είπε

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος θα είναι ο οικοδεσπότης της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων σήμερα στα Τίρανα και θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, παραχώρησε συνέντευξη στη EURACTIV αφήνοντας σοβαρές αιχμές κατά της Αθήνας.

Στη συνέντευξή του ο Ράμα μίλησε την παραμονή της συνόδου κορυφής για τη διεύρυνση, τις περιφερειακές εντάσεις και την ανάγκη να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις για να διασφαλιστεί η αυθεντικότητα της διαδικασίας διεύρυνσης.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε άτομα και αξίες. Πρέπει να κάνουμε τις ‘ασκήσεις μας στο σπίτι’, δεν πρόκειται για εξετάσεις που μπορείς να εξαπατήσεις. Ακόμη, και αν οι καθηγητές έχουν μεγάλη διάθεση να σε βοηθήσουν να περάσεις […] είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις το διαγώνισμα σωστά», δήλωσε ο Ράμα.

«Και επειδή είναι για το καλό μας», είπε, «πρέπει να έχουμε θεσμούς που λειτουργούν». «Όχι όπως έκαναν κάποιες χώρες στο παρελθόν, όπως μια γειτονική χώρα, η Ελλάδα για παράδειγμα, που εξαπάτησε πολύ. Πήρε χρήματα από την Ευρώπη, πέρασε μια περίοδο χλιδής και μετά κατέληξε πολύ άσχημα», τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Η Αλβανία ξεκίνησε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις τον Ιούνιο του 2022 και πρόκειται να ξεκινήσει τη διαδικασία ευθυγράμμισης των νόμων της με το κεκτημένο της ΕΕ.

Υπάρχουν, όμως, πολλοί τομείς που απαιτούν μεταρρυθμίσεις, όπως το κράτος δικαίου, η διαφθορά και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται ότι η κυβέρνησή του φέρει ευθύνη για την αργή πρόοδο σε βασικούς τομείς, ο Ράμα παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη. «Εκ των υστέρων, υπάρχουν πάντα πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί καλύτερα και υπάρχουν πάντα προβλήματα που θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί καλύτερα, χωρίς αμφιβολία», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης.

Η σύνοδος κορυφής της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί εν μέσω διαμαρτυριών υπό την ηγεσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου Σαλί Μπερίσα, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση Ράμα για διαφθορά και ότι δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει τη μαζική μετανάστευση.

https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/proklitikos-o-e-rama-i-ellada-eksapatise-gia-na-entaxthei-stin-eyropaiki-enosi/

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έλληνας πολιτικός υπάρχει για να τον αποστομώσει επί της ουσίας; Με σκληρά λόγια, όχι σούξου μούξου μανταλάκια, φιλία των λαών και πράσινα άλογα.
    Δεν ξέρω αν η Ελλάδα εξαπάτησε κανέναν (ποιον άραγε; ) για να μπει στην ΕΟΚ (άλλο ζήτημα η ευρωζώνη), με την οποία είχε αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις από το 1961 -και θα είχε εισχωρήσει νωρίτερα αν η εξουσία δεν είχε παραδοθεί σχεδόν αμαχητί στα καθάρματα Παπαδόπουλο – Ιωαννίδη και Σία που πούλησαν την Κύπρο.

    Αυτό που ξέρω είναι ότι το πρωτόκολλο της Κερκύρας του 1914 νομικώς δεν έχει καταργηθεί.
    Αν υπάρχει Έλληνας πολιτικός με κότσια, ας το θυμίσει αυτό στον Ράμα.
    Κι ας προσέξει δύο φορές το τσιράκι του Ερντογάν, γιατί ο αλβανικός λαός κατά βάση είναι φίλος των Ελλήνων (και συγγενικό έθνος μάλιστα) και επιθυμεί την ένταξή του στον Δυτικό κόσμο, οπότε τον φιλοτουρκικό/ ανθελληνικό προσανατολισμό της μαριονετικής κυβέρνησης της Αλβανίας δεν θα τον ανέχεται για πάντα.

  2. “Αν υπάρχει Έλληνας πολιτικός με κότσια, ας το θυμίσει αυτό στον Ράμα.”

    Εγώ θα έλεγα, αν υπάρχει Έλληνας πολιτικός με κότσια, ας ζητήσει από τον ΟΗΕ την ενεργοποίησή του, διότι όντως δεν έχει καταργηθεί, όπως ισχυρίζονται διάφοροι προβάλλοντας το πρωτόκολλο τής Φλωρεντίας 1925. Πουθενά δεν αναφέρεται κατάργηση αυτού τής Κερκύρας 1914.

    Αλλά γιατί μάς την βγαίνει έτσι ο Αλβανός, αφού η Ελλάδα χρόνια τώρα πρωτοστατεί στην ευρωπαϊκή ένταξη τής Αλβανίας; Εδώ ο Μακρόν έβαλε βέτο πριν δύο χρόνια, διότι δεν θέλει άλλους Αλβανούς “εκπολιτιστές” στην χώρα του και ο Μητσοτάκης τον “μάλωσε”, διότι η μπάλα πήρε και τα Σκόπια, επειδή ήσαν στο ίδιο πακέτο.

    Το κατά πόσον φίλος μας είναι ο αλβανικός λαός και δη συγγενής μας* (sic), ας το αφήσομε καλύτερα. Πάντα υποστήριζε τούς εχθρούς τής Ελλάδος. Αρχικά τούς Τούρκους (Οθωμανούς, γνωστοί οι Τουρκαλβανοί γενίτσαροι), στην συνέχεια τούς Ιταλούς (μαζί εισέβαλαν στην Ελλάδα και δημιούργησαν τα όσα δημιούργησαν στην “Τσαμουριά”), μετά το 1943 με τούς Γερμανούς και τώρα πάλι με τούς Τούρκους είναι, παρά το ότι εμείς ηλιθίως και προδοτικά τούς στηρίζομε, παραβλέποντας τα όσα υφίσταται ο εκεί Ελληνισμός.

    *Ο Σαρτζετάκης είχε δίκιο: Είμαστε «῎Εθνος ἀνάδελφον». Μην σε μπερδεύει η αλβανική προπαγάνδα, που πάει να τα μπουρδουκλώσει.

  3. Φυσικά και είμαστε έθνος ανάδελφον. Όταν λέω συγγενείς αναφέρομαι στους εξαλβανισμένους Έλληνες της περιοχής από τα ελληνοαλβανικά σύνορα μέχρι τον Γενούσο ποταμό. Δεν είναι μόνον οι αναγνωρισμένοι Βορειοηπειρώτες ελληνικής καταγωγής, αλλά ένα πολύ μεγαλύτερο τμήμα της Τοσκαριάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα