Προκλητικοί χάρτες από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας: Αυτές είναι οι διεκδικήσεις στην αν. Μεσόγειο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δημοσίευσε προκλητικούς χάρτες της ανατολικής Μεσογείου, με τις διεκδικήσεις της Αγκυρας.

Οι χάρτες περιλαμβάνονται σε έκθεση του αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλίας, Αεροπορίας και Συνόρων, πρέσβη Τσαγατάι Ερτζίγιες, με τίτλο: «Ανατολική Μεσόγειος, οριοθέτηση ζωνών θαλάσσιων δικαιοδοσιών». Αυτή η έκθεση, σύμφωνα με το κυπριακό sigmalive, εξηγούνται με χάρτες οι θαλάσσιες ζώνες που διεκδικούν όλες οι πλευρές στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου, αλλά και του ψευδοκράτους.

Χάρτης Κύπρος
Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας παρουσίασε χάρτες με τις διεκδικήσεις της Αγκυρας

Μάλιστα, η έκθεση που δημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζει μαξιμαλιστικές και παράνομες- κατά την πάγια τακτική της Αγκυρας- τις θαλάσσιες διεκδικήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Επιπλέον, παρουσιάζει σε ποια σημεία γύρω από την Κύπρο συγκρούονται τα όρια της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της κάθε πλευράς, όπως και πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα ερευνητικά πλοία και τα γεωτρύπανα της Τουρκίας.

Χάρτης Μεσόγειος
Η Τουρκία παρουσίασε χάρτες για την ΑΟΖ
Τουρκία: Χωρίς υφαλοκρηπίδα το Καστελόριζο
Παράλληλα, στην έκθεση ο Ετζίγες παρουσιάζει χάρτη με όλα τα τεμάχια, όπως τα έχει κατατμήσει η Τουρκία και το ψευδοκράτος, καλύπτοντας σχεδόν όλη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Μάλιστα, η υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου και η ΑΟΖ της Κύπρου δεν αναγνωρίζονται στον χάρτη του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας! Εξάλλου, διαρκώς η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Χάρτης ΑΟΖ Κύπρου
Ενας από τους χάρτες που παρουσίασε το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Ακόμη, στην έκθεση των 28 σελίδων παρατίθενται αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων με χάρτες, για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών άλλων χωρών τις προηγούμενες δεκαετίες. Στο τέλος, παρουσιάζεται το ιστορικό της αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας, για την ΑΟΖ, στην ανατολική Μεσόγειο.

Τουρκία: Η έκθεση που δημοσίευσε το ΥΠΕΞ

 

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/hartes-ypex-toyrkia-diekdikiseis-stin-anmesogeio

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα