Προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

REUTERS/Cagla Gurdogan

Στο ίδιο προκλητικό μήκος κύματος με τις δηλώσεις του κατά Μπάιντεν παρέμεινε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο TV 100 δήλωσε πως «στο Αιγαίο υπάρχουν νησίδες και νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Εμείς δικαίως λέμε πως μας ανήκουν και οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν. Μετά προκύπτουν εντάσεις».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η πρόεδρος της Ελλάδας και ο Υπουργός Άμυνας τους, σήμερα πήγαν και έκαναν δήλωσης για την δήθεν Γενοκτονία λες και έχουν τέτοια υποχρέωση».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων σε μήνυμά της στο Twitter επισημαίνει πως είναι καθήκον όλων η καταπολέμηση κάθε μορφής μισαλλοδοξίας, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, την καταγωγή ή τις πεποιθήσεις τους.

«Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας, που εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Καθήκον μας η καταπολέμηση κάθε μορφής μισαλλοδοξίας, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, την καταγωγή ή τις πεποιθήσεις τους».

 

Επιθετική απάντηση στον Λευκό Οίκο

Νωρίτερα, ο Τσαβούσογλου απάντησε με ιδιαίτερα επιθετικές αναφορές στη δήλωση του Λευκού Οίκου για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε: «Οι πολιτικοί τσαρλατάνοι που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την Ιστορία, ξανά στη σκηνή! Η Ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί με πολιτικές δηλώσεις. Οι καιροσκόποι που επιμένουν σε αυτή τη στάση θα μείνουν στη μνήμη για τα απώτερα κίνητρα και την υποκρισία τους. Κανένας δεν μπορεί να δώσει μάθημα Ιστορίας στο Μεγάλο Τουρκικό Εθνος».

Παρότι ο Τσαβούσογλου δεν προσωποποιεί τα πυρά που εξαπέλυσε, ο τουρκικός Τύπος μιλά για «σκληρή απάντηση» προς τον Τζο Μπάιντεν.

Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα