Προκλητικά άκαμπτη είναι η στάση του τούρκου πρωθυπουργού του ψευδοκράτους, Χουσεΐν Οζγκιουργκούν, εν όψει της Συνόδου της Γενεύης. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο İhlas Haber Ajansı ισχυρίστηκε εν πολλοίς πως είτε η ελληνική πλευρά θα αποδεχτεί τους τουρκικούς όρους είτε δεν θα προκύψει συμφωνία.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο σημείο των διαπραγματεύσεων, η ελληνική πλευρά δεν θέλει την τουρκική στην Κύπρο. Αυτό είτε θα ξεπεραστεί για να υπάρξει συμφωνία είτε όχι και δεν θα υπάρξει κάτι» δήλωσε, προσθέτοντας πως είτε βρεθεί λύση είτε όχι στο Κυπριακό, το ψευδοκράτος θα συνεχίσει να υφίσταται.

«Ή θα δεχτούν τους όρους μας, την παραμονή του στρατού, ως εγγυήτρια δύναμη η Τουρκία και μη απομάκρυνση του μεγαλυτέρου μέρους των εποίκων από τα κατεχόμενα ή να μην περιμένουν κάτι θετικό στην διάσκεψη της Γενεύης, διότι δεν θα υπάρχει σταθερότητα σε ένα μέρος, όπου η Τουρκία δεν θα μπορεί να είναι ενεργητική» είπε ο προκλητικός Οζγκιουργκούν.

Ανέφερε ακόμη ότι «μετά από πενήντα χρόνια διαπραγματεύσεων σήμερα ορισμένοι όπως οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και η Ρωσία, θέλουν να υπάρξει κάποια λύση στο πρόβλημα και για αυτό έχουν αναπτύξει διπλωματική δραστηριότητα». Αλλά, όπως τόνισε, «στην πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια που να δείχνει κάποιο σημάδι ότι μπορεί να επέλθει η λύση του ζητήματος».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «στην Κύπρο υπάρχουν δυο λαοί και δυο κρατικές οντότητες γεγονός που δεν μπορεί κανείς να το παραβλέψει».

koutipandoras.gr