Προειδοποιητικές βολές Αγκυρας κατά διερευνητικών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με έμμεσες απειλές για διακοπή της διαδικασίας των διερευνητικών επαφών η Αγκυρα συντήρησε το κλίμα έντασης που έχει καλλιεργήσει από το πρωί της Τρίτης με την δήθεν παρενόχληση του τουρκικού σκάφους «Τσεσμέ» από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα της Τρίτης ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ σημείωσε πως αν οι «ελληνικές προκλήσεις συνεχιστούν, τότε η διπλωματική διαδικασία θα αποσταθεροποιηθεί», σε μια έμμεση πλην σαφή αναφορά του στην εν ε εξελίξει διαδικασία των διερευνητικών επαφών.

Ο Τσελίκ ζήτησε από «Μητσοτάκη και Δένδια να χρησιμοποιούν πιο καθαρή γλώσσα» και επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν υποχωρεί ούτε στη «χερσαία ούτε στη γαλάζια πατρίδα».

Στους τουρκικούς ισχυρισμούς για το «Τσεσμέ» είχαν απαντήσει νωρίτερα πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Όπως εξηγούσαν πηγές του επιτελείου, στην ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου διεξήχθη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, για την οποία είχε εκδοθεί ΝΟΤΑΜ στις 9 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή πέντε ημέρες πριν από την ημέρα έκδοσης της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

Στην άσκηση συμμετείχαν 29 αεροσκάφη.  Αυτά, κατά, τις ίδιες πηγές απογειώθηκαν γύρω στις 1.30 το μεσημέρι και ολοκλήρωσαν τη δραστηριότητά τους στις  14:40.

Σημειώνεται, όπως αναφέρουν οι πηγές, ότι τα ελληνικά αεροσκάφη δεν έφεραν CHAFF ή FLARES (πρόκειται για πυροτεχνικά φυσίγγια που μοιάζουν με φωτοβολίδες, τα λεγόμενα αντίμετρα).

Όσον αφορά το σημείο διεξαγωγής της άσκησης, οι πηγές αναφέρουν ότι αυτή διεξήχθη μεταξύ Αγ. Ευστρατίου – Κυρά Παναγιάς και νότια μέχρι τα Ψαρά ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης το τουρκικό σκάφος «Τσεσμέ» έπλεε στη βόρεια πλευρά της περιοχής του δυτικά της. Λήμνου.

Το πλησιέστερο ίχνος ελληνικού αεροσκάφους από το τουρκικό πλοίο απείχε 10 ναυτικά μίλια και το ύψος πτήσης του ήταν 19.000 πόδια.

«Ως εκ τούτου», κατέληγε η ενημέρωση, «οι ισχυρισμοί των τουρκικών μέσων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Διαβάστε ακόμη: Άγκυρα: Ελληνικά F-16 πάνω από το Τσεσμέ – Διαψεύδει η Αθήνα

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα