Προειδοποίηση για παραπομπή Ερντογάν για εγκλήματα πολέμου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 

της STEPHANIE NEBEHAY  2 Μαρτίου 2020

Γενεύη (Reuters) -Η Ρωσία σκότωσε αμάχους έπειτα αεροπορικές επιθέσεις στην Συρία το περασμένο έτος, ενώ οι τζιχαντιστές, σύμμαχοι με την Τουρκία, διέπραξαν βιαιοπραγίες και λεηλασίες σε Κουρδικές περιοχές, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, του οποίου οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι ενέργειες αυτές ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου, τόσο από την Μόσχα, όσο και από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ η αεροπορία της Ρωσίας -βασικός σύμμαχος της Συριακής κυβέρνησης- πραγματοποίησε σειρά βομβαρδισμών σε μία λαϊκή αγορά και ένα στρατόπεδο προσφύγων, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

”Και στις δύο περιπτώσεις η Ρωσία εσκεμμένα απέφυγε να βομβαρδίσει στρατιωτικούς στόχους, διαπράττοντας έγκλημα πολέμου καθώς διεξήγαγε επιχείρηση σε περιοχή αμάχων.” ανέφερε η έκθεση.

Περιέγραψε επίσης την κατάχρηση εξουσίας από τους τζιχαντιστές, σύμμαχους της Τουρκίας, οι οποίοι σε Κουρδικές περιοχές διέπραξαν λεηλασίες και δεκάδες επαναλαμβανόμενα εγκλήματα πολέμου, υποστηριζόμενοι από τα Τουρκικά στρατεύματα.

Ο Πάολο Πινέιρο πρόεδρος της επιτροπής ανέφερε πως συμπλήρωσε μία εμπιστευτική  λίστα ονομάτων και των δύο χωρών, τα οποία σχετίζονται με εγκλήματα πολέμου. Έχει λάβει 200 αιτήματα από δικαστικές αρχές τα οποία αφορούν των μακροχρόνιο πόλεμο της Συρίας, ανέφερε σε δήλωσή του.

Στην έκθεση, η οποία αναφέρει γεγονότα από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, δήλωσε πως η Συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της  βομβάρδισαν σκόπιμα προστατευόμενες περιοχές νοσοκομεία, σχολεία, αλλά και πληθώρα άλλων μη στρατιωτικών στόχων.

”Εντοπίσαμε έγκλημα πολέμου τα οποία τρομοκράτησαν του πολίτες της Συρίας και τους ανάγκασαν να μεταναστεύσουν. Αυτά τα γεγονότα συνέβησαν σε πολλές  συριακές επαρχίες, όπως για παράδειγμα στο Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές” ανέφερε ο Χάνι Μέγκαλι, μέλος της επιτροπής.

Η Συριακή κυβέρνηση υποστηριζόμενη από την Ρωσία έχει διεισδύσει εντός της περιοχής του Ιντλίμπ και όπως όλα δείχνουν ξεκινάει νέα σειρά επιθέσεων στο βορειοδυτικό μέρος της χώρας με σκοπό να ανακτήσει και τα τελευταία εδάφη που κρατούνται από Σύρους αντάρτες. Λόγω αυτής της επίθεσης έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες.

Περίπου 10 παιδιά έχουν πεθάνει από το κρύο αυτές τις μέρες σε περιοχές ανοιχτά των τουρκικών συνόρων.

Ο ΟΗΕ σε έκθεσή του κατηγόρησε την Ρωσία για την αεροπορική επίθεση στην πόλη Maarat Numan στις 22 Ιουλίου, όπου τουλάχιστον 43 άμαχοι σκοτώθηκαν. Δύο πολυκατοικίες και 25 καταστήματα καταστράφηκαν, όταν τουλάχιστον 2  ρωσικά αεροσκάφη έφυγαν από την αεροπορική βάση Hmeimim και περικυκλώνοντας και βομβαρδίζοντας την περιοχή, δήλωσε.

Εβδομάδες μετά την επίθεση στην πόλη Haas χιλιάδες πολίτες εκτοπίστηκαν, 20 άτομα έχασαν την ζωή τους, εκ των οποίων 8 γυναίκες και 6 παιδιά, ενώ τραυματίστηκαν άλλα 40, σύμφωνα με την έκθεση.

Έγινε αίτημα επίσης στην Τουρκία σχετικά με μία αεροπορική επίθεση που διεξήγαγε κοντά στην πόλη Ras al-Ain, η οποία σκότωσε 11 άτομα τον Οκτώβριο. Η Τουρκία αρνήθηκε την κατηγορία αυτή, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως η επίθεση διεξήχθη χωρίς λόγω από τα τουρκικά αεροσκάφη.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: usnews.com/ infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα