Προανακριτική Novartis: Κατάθεση-βόμβα του Φρουζή -Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Την καταγγελία ότι η Ελένη Τουλουπάκη τον πίεσε σε άτυπη συνάντηση να μιλήσει για δέκα πολιτικά πρόσωπα έκανε ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην προανακριτική της Novartis.

Ήθελαν να μη μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον “κύριο Novartis” που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του, φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής.

Η μυστική συνάντηση με Τουλουπάκη: Με πίεσε για πολιτικά πρόσωπα
Ο κ. Φρουζής, κατά τις ίδιες πληροφορίες, περιέγραψε μια μυστική συνάντηση με την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη – με πρωτοβουλία της ιδίας – τον Μάιο του 2018. Οπως υποστήριξε, εκείνη ήθελε να συναντηθούν άτυπα. Κατά την περιγραφή του, η συνάντηση έγινε στη οδό Λουκάρεως στο κτίριο της Εισαγγελίας. Ηταν συνάντηση ενός τετάρτου με παρόντα έξι άτομα. Επίμονα, όπως υποστήριξε κατά πληροφορίες ο κ. Φρουζής, η κα Τουλουπάκη του πρότεινε να κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας του ποινικού κώδικα, αρκεί να μιλήσει για πολιτικούς.

Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή η κα Τουλουπάκη διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε να μιλήσει απλά και ο ίδιος απάντησε «δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω; Να μην πω τη αλήθεια; Κάτι άλλο;».

Κατά τον κ. Φρουζή η κα Τουλουπάκη του είπε ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον του και επέμεινε να πει για την υπόθεση των δέκα πολιτικών. Ο ίδιος ο κ. Φρουζής δεν απάντησε και όπως φέρεται να είπε στην Προανακριτική η κα Τουλουπάκη ήταν ο μοχλός πίεσης. Μάλιστα, οι βουλευτές κ.κ. Καραγκούνης και Μαρκόπουλος φέρεται να ρώτησαν αν χρησιμοποιήθηκε η έκφραση «πολιτικά πρόσωπα» σε εκείνη τη συνάντηση και ο ίδιος απάντησε καταφατικά.

Η προσέλευση του Κων. Φρουζή στην Προανακριτική για Novartis:
Ο Κων. Φρουζής προσήλθε λίγο πριν της 8 στην Προανακριτική.

Ξεκινώντας την κατάθεσή του σημείωσε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προς τα μέλη της Επιτροπής τις ευχαριστίες του που τον κάλεσαν να καταθέσει μετά από τόσο καιρό.

Σύμφωνα με πηγές ο κ. Φρουζής αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης, λέγοντας πως τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016 και ότι ο ίδιος παρότι πέρασαν τριάμιση χρόνια κράτησε μια στάση θεσμική. Κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να Απέφυγε την δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying» είπε στα μέλη της Επιτροπής. «Δεν ήμουν… φαρμακάς» πρόσθεσε.

O κ. Φρουζής έκανε αναφορά στα δυο του παιδιά που τα μεγάλωσε μόνος του. Οπως είπε από την Novartis αποχώρησε γιατί δεν ήθελε να φύγει εκτός Ελλάδος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση, φέρεται να επικαλέστηκε δημοσιεύματα («Εφημερίδα Συντακτών» και Documento το 2016-2017) τα οποία τον παρουσίαζαν ως τεχνοκράτη που είχε ως στόχο την επιτυχία της εταιρείας εις βάρος του Δημοσίου. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι τον Φλεβάρη του 2017 ήλθε ο έλεγχος στο σπίτι του και πως τότε άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει, πολλώ μάλλον όταν κατέσχεσαν και το λαπ τοπ του γιου του.

Όπως είπε, έλεγχος του έγινε χωρίς να υπάρχει έκθεση. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Φρουζής δήλωσε άγνοια για το ποιοι τον έψαξαν και πως φεύγοντας του είπαν πως δεν βρήκαν τίποτα. Φέρεται δε να πρόσθεσε στην κατάθεσή του ότι δεν υπήρξε έκθεση κατασχέσεως και πως ακολούθως έψαξαν τους λογαριασμούς του.

Φέρεται μάλιστα να είπε πως περί τα τέλη του 2017 διάβασε στην εφημερίδα Documento, όλα όσα επρόκειτο να ζήσει καθώς είδε τη φωτογραφία του δίπλα σε πρωθυπουργούς, υπουργούς κλπ..

Ο κ. Φρουζής φέρεται να επέμεινε ότι δεν κλήθηκε ποτέ από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσω εξηγήσεις. «Ποτέ!».

Νέα κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική την Πέμπτη στις 11
Η κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή είχε διάρκεια 4ο λεπτών περίπου. Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αντιπρόεδρος της NOVARTIS Hellas, είναι το πρώτο πρόσωπο που κλήθηκε να καταθέσει στην επιτροπή. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της NOVARTIS δεν έχει κληθεί σε κατάθεση, ενώ αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για τα 7 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα. Τα μέλη της ειδικής επιτροπής, προσδοκούν η κατάθεσή του να φωτίσει πράξεις της εισαγγελίας Διαφθοράς, και αν αυτές είχαν χαρακτηριστικά πίεσης, όπως αντίστοιχα έχει καταθέσει ο Νικόλαος Μανιαδάκης. Αναμένεται επίσης να ερωτηθεί, εάν υπήρξαν πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται με την προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σε πρώτη φάση.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, χωρίς να έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει ο κ. Φρουζής γι’ αυτό το θέμα», ανέφερε νωρίτερα απόψε πηγή της επιτροπής και τόνιζε ότι «δεν δικαιολογείται αυτός ο χειρισμός από εισαγγελικό λειτουργό».

Εκ των πραγμάτων, ο Κωνσταντίνος Φρουζής θα ερωτηθεί ποια πολιτικά πρόσωπα είχε συναντήσει και ποιο ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε με πολιτικά πρόσωπα. Αναμένεται να ερωτηθεί για τη νομοθεσία που ίσχυε την περίοδο για την οποία διενεργείται έλεγχος, αλλά και για τη νομοθεσία που ισχύει σήμερα.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/proanakritiki-novartis-katathesi-froyzis

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα