Για παράδειγμα, στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε τον ακροδεξιό καιροσκόπο Άδωνι Γεωργιάδη, απαλλάσσοντάς τον από τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο Novartis με τις ποινικές να χαρακτηρίζονται αδιευκρίνιστες, αφού δεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για δωροληψία! Και σα να μην έφτανε αυτό τον διόρισε και αντιπρόεδρο του κόμματος!

Και αυτός ο τύπος στον οποίο άνοιξε τις πόρτες του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη του ομιλία σε επενδυτές στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 2019 είπε: «Η μόνη ερώτηση που έχουμε από τους ψηφοφόρους μας είναι γιατί δεν το κάνουμε πιο γρήγορα, γιατί αργήσαμε τόσο πολύ, γιατί δεν πουλάμε πιο πολλά, γιατί δεν ιδιωτικοποιούμε τα πάντα. Και πρέπει να σας καθησυχάσω (!) ότι η όρεξή μας (!) είναι τόσο τεράστια, κάθε μήνας που περνάει γίνεται μεγαλύτερη»!

Στη θέση υπουργού στο Εθνικής Παιδείας τοποθέτησε μια σκληρή θρησκευόμενη με αποστολή τον περιορισμό της Δημόσιας Εκπαίδευσης αριθμητικά και ποιοτικά. Ουρές νέων σχηματίζονται πλέον στα ιδιωτικά ΙΕΚ και τα κολέγια, για θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν ούτε προβλέπεται να υπάρξουν!

Στην Υγεία η εντολή συρρίκνωσης του ΕΣΥ ήταν αδιαπραγμάτευτη τόσο για τον Βορίδη όσο και για το διάδοχο σχήμα Πλεύρη-Γκάγκα. Το αμερικανικό Fund CVC στο οποίο προσελήφθη η θυγατέρα του Μητσοτάκη εισέβαλε ορμητικά και εξαγοράζει χωρίς σταματημό όλα τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Αποτέλεσμα; Σύμφωνα με έρευνα της Καθημερινής σήμερα οι αναμονές για χειρουργική επέμβαση στα δημόσια νοσοκομεία είναι: 7.700 στο ΚΑΤ, 2.945 στο Αγία Σοφία, 2.650 στον Ευαγγελισμό, 2.200 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, 1.900 στο Θριάσιο, 1.400 στο Γεννηματάς, 1.025 στο Αλεξάνδρα, 600 στον Ερυθρό Σταυρό και 300 στο Σισμανόγλειο! Μπορεί να βρεις χρήματα για να σωθείς έχει καλώς. Διαφορετικά αιωνία σου η μνήμη.

Ανομία και αταξία παντού

Υποσχέθηκαν νόμο και τάξη μόνο που προέκυψε το ακριβώς αντίθετο. Ανομία και αταξία, με την αστυνομία σε μεγάλο βαθμό διεφθαρμένη, την Τροχαία διαλυμένη να εκτελεί απλά τις διευκολύνσεις μετακινήσεων των πάσης φύσεως vips και τις ενισχυμένες ειδικές δυνάμεις προκλητικά ασύστολες και προστατευόμενες από την πολιτική εξουσία για να την προστατεύουν, από κάθε κοινωνική διαμαρτυρία.

  Επεισοδιακό το κλείσιμο της αντιπαράθεσης – Ερωτήματα και υπεκφυγές (upd)

Ιδού η τελευταία ανάρτηση του ερευνητή δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 10-12-20 λίγο πριν δολοφονηθεί: «Μέσω δύο ατόμων (από τον ποινικό χώρο) γνώρισα πολύ καλά πως λειτουργεί το σύστημα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί, περιπεπλεγμένοι σε ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης, των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων -κατά παράφραση του Ρουσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα. Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος».

Και παρά την εντολή του Μητσοτάκη να πέσει φως στη δολοφονία ακόμα, ούτε το σκούτερ των εκτελεστών δεν έχουν βρει! Άλλωστε οι εκτεταμένες υποκλοπες δεν γίνονται για να προστατευτούμε εμείς ή τα εθνικά συμφέροντα. Για την προστασία της εξουσίας του πρίγκηπα έγιναν όλα.

Όλο αυτό το σύστημα για να λειτουργεί αποτελεσματικά χρειαζόταν και υποταγή της Δικαιοσύνης. Εκεί ο κ. Μητσοτάκης δεν έψαξε να βρει ένα επιφανή νομικό για υπουργό όπως συνηθιζόταν πάντα, σε μια θέση που τίμησαν ο Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης, ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος, η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο Αναστάσιος Πεπονής, ο Μιχάλης Σταθόπουλος και πολλοί άλλοι. Τοποθέτησε ένα γιατρό πρόθυμο χωρίς δισταγμούς και νομικές ευαισθησίες να εξουδετερώσει όσους δικαστές δεν πειθαρχούν στις εντολές του αρχηγού. Και στην ΕΥΠ έστειλαν μια εισαγγελέα να υπογράφει ό,τι της δίνουν! Αξιολογήστε τις επιλογές του για δύο σημαντικές θέσεις, όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας και η προεδρία της Βουλής.

Εκτός αυτού, όλες οι ανεξάρτητες αρχές περιορίστηκαν και οι κανόνες, με τους οποίους υποτίθεται λειτουργεί η περίφημη ελεύθερη αγορά, εξαφανίστηκαν. Έτσι προέκυψε η ζούγκλα, όπου όσες ελίτ είχαν πρόσβαση, ουσιαστικά μερίδιο στην πολιτική εξουσία, κερδοσκοπούν ασύστολα. Παντού κάνουν κουμάντο τα καρτέλ. Πάνω από 2 δισ. ευρώ τα κέρδη των συστημικών τραπεζών για το 2022, πάνω από 2 δισ. ευρώ τα κέρδη των δύο διυλιστηρίων!

Οι “νταβατζήδες” του Καραμανλή

Αυτό που περιέγραψε στην αρχή της πρωθυπουργικής του θητείας ο Κώστας Καραμανλής λέγοντας ότι δεν μπορούν πέντε έξι νταβατζήδες, μετά την κλεπτοκρατία  που άνθισε επί Σημίτη, να κάνουν κουμάντο στη χώρα, επί Μητσοτάκη απογειώθηκε και πολλαπλασιάστηκε. Το δημόσιο χρήμα κυκλοφορεί με αυθαίρετες αναθέσεις για να υπηρετήσει όσους μπορούν να στηρίξουν το νέο πελατειακό σύστημα.

Αν το σύστημα Μητσοτάκη, ελέγχοντας την κεντρική εξουσία και σχεδόν απόλυτα την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, μπορεί να βολέψει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο περίπου 200.000 ανθρώπους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να είναι πάντα εκβιάσιμοι, ας σκεφτούμε πόσο μας κάνει εάν ο καθένας από αυτούς έχει μια επιρροή σε 10 ψηφοφόρους.

  Πώς ο Ιβάν ο Τρομερός καθόρισε τη μοίρα της Ευρώπης

Μπορεί τελικά αυτό το διαβρωμένο από τη φαμίλια κόμμα να εξυγιανθεί και να αποκτήσει πάλι δημοκρατικές αρχές με σεβαστούς κανόνες; Να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα; Πριν απαντήσετε ρίξτε μια ματιά στον κατάλογο των βουλευτών και των στελεχών. Αναλογιστείτε την συμπεριφορά των άπληστων και χωρίς όραμα οικονομικών ελίτ που ελέγχουν τα συστημικά ΜΜΕ και προστατεύουν αυτό το σύστημα. Υπάρχει μέλλον γι’ αυτό το κόμμα; Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δύσκολο έως αδύνατο. Και όπως είπε ο Κώστας Λαλιώτης που έλυσε τη σιωπή του «η χρυσόσκονη του πρίγκιπα έχει αντικατασταθεί πια με τη σκουριά του βασιλιά – οξειδώνεται, δεν είναι πια τεφάλ».

https://slpress.gr/politiki/poy-odigei-ti-nd-i-familia-mitsotaki/