Πούτιν: Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης – Θέλουν να «διαμελίσουν» τη Ρωσία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

«Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχιστεί η αιματοχυσία, παρέχοντας στο Κίεβο όπλα.

«Η Ουκρανία με τη στήριξη των Δυτικών δυνάμεων οργάνωσε την επίθεση κατά της Ρωσίας», τόνισε, προσθέτοντας πως «τα προβλήματα της Δύσης θα γίνουν μεγαλύτερα στο μέλλον» και «ότι ο μύθος της δυτικής ευζωίας καταρρέει».

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε σε αυτήν την στρατιωτική επιχείρηση. Δεν επιθυμούμε να θέσουμε υπό την κατοχή μας την Ουκρανία, οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο. Αποτρέψαμε τα σχέδια των Ουκρανών να επιτεθούν κατά του Ντονμπάς και της Κριμαίας», υποστήριξε ο Πούτιν, ο οποίος, πάντως, τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις, τόνισε ότι η Δύση ήθελε απλά ένα λόγο για να τις επιβάλει εις βάρος της Μόσχας, ενώ κλιμάκωσε την επίθεσή του κατά των δυτικών σημειώνοντας ότι οι πράξεις τους «θυμίζουν τα αντισημιτικά πογκρόμ της δεκαετίας του 1930 στη Γερμανία».

«Είναι η αυτοκρατορία των ψεμάτων, θέλουν να ακυρώσουν και να διαμελίσουν τη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι ο οικονομικός πόλεμος κατά της Μόσχας δεν θα πετύχει, αλλά και παραδεχόμενος ότι το σκηνικό δεν θα είναι εύκολο για τη χώρα του.

«Αν νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω, δεν καταλαβαίνουν τη Ρωσία. Η νέα οικονομική πραγματικότητα θα πρέπει να συνοδευτεί από βαθιές αλλαγές στη ρωσική οικονομία. Θα δούμε άνοδο του πληθωρισμού και της ανεργίας», είπε.

«Η Ρωσία έτοιμη να συζητήσει το “ουδέτερο καθεστώς” της Ουκρανίας»

Είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας σε συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών, αλλά ότι η Μόσχα θα επιτύχει ακόμα τους στόχους της «στρατιωτικής της επιχείρησης», η οποία «βαίνει βάσει σχεδίου».

Τόνισε ότι η Δύση είχε ουσιαστικά κηρύξει τη Ρωσία σε χρεοκοπία ως μέρος των κυρώσεων της και ότι «η σύγκρουση ήταν απλώς ένα πρόσχημα για τη Δύση να επιβάλει κυρώσεις». «Η Δύση δεν μπαίνει καν στον κόπο να κρύψει το γεγονός ότι στόχος της είναι να βλάψει ολόκληρη τη ρωσική οικονομία, κάθε Ρώσο», είπε.

«Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας δεν χρειάζεται να τυπώνει χρήματα»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας δεν χρειάζεται να τυπώνει χρήματα και ότι η χώρα έχει αρκετούς οικονομικούς πόρους για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις.

«Η οικονομία και οι επιχειρήσεις μας έχουν όλους τους απαραίτητους πόρους για να επιτύχουν όλους τους στόχους που έχουν τεθεί, οι προκλήσεις θα πρέπει μόνο να μας κινητοποιήσουν», είπε, προσθέτοντας ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα που πυροδότησαν οι δυτικές κυρώσεις στη Μόσχα.

Υπογράμμισε ότι «η Δύση δεν μπαίνει καν στον κόπο να κρύψει ότι στόχος τους είναι να βλάψουν ολόκληρη τη ρωσική οικονομία, κάθε Ρώσο».

Επανέλαβε επίσης τον ισχυρισμό του ότι η Δύση είναι μια «αυτοκρατορία του ψεύδους» και είπε ότι έχει μια «σκόπιμη» και «μακροπρόθεσμη πολιτική» για να καταστρέψει τη Ρωσία.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα