Πούτιν: Σε Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν τα πρώτα ταξίδια του στο εξωτερικό εν καιρώ πολέμου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τα πρώτα – επισήμως γνωστά – ταξίδια του στο εξωτερικό, έπειτα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος την επόμενη εβδομάδα, σε Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν.

Τα πρώτα – επισήμως γνωστά – ταξίδια του στο εξωτερικό, έπειτα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την επόμενη εβδομάδα, σε Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν.

Σύμφωνα με τον κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν προτού συναντηθεί στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Γουϊντόντο για συνομιλίες πίσω στη Μόσχα.

Στην Ντουσάνμπε, πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Τατζίκο πρόεδρο Ιμομάλι Ραχμόν.

Στην Ασγκαμπάτ, πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, θα παραβρεθεί σε μια σύνοδο των χωρών της Κασπίας μαζί με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και του Τουρκμενιστάν, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ.

Το τελευταίο ταξίδι του Πούτιν εκτός Ρωσίας που έγινε γνωστό ήταν εκείνο στο Πεκίνο πίσω στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ παρουσίασαν μια συνθήκη «απεριόριστης» σινορωσικής φιλίας λίγες ώρες προτού αμφότεροι παραστούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.kathimerini.gr/world/561928714/poytin-se-tatzikistan-kai-toyrkmenistan-ta-prota-taxidia-toy-sto-exoteriko-en-kairo-polemoy/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα