Πούτιν: Η Τουρκία θα γίνει χώρα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε, την Πέμπτη, ότι η Τουρκία θα γίνει μια χώρα που διαθέτει πυρηνική ενέργεια, η οποία είναι μια από τις φθηνότερες πηγές ενέργειας στον κόσμο.

Αυτό έγινε σε ομιλία που εκφώνησε κατά τη συμμετοχή του, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην τελετή τροφοδοσίας του τουρκικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής  Άκκουγιού με πυρηνικά καύσιμα για πρώτη φορά, συνοδευόμενος (διαδικτυακά) από τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πούτιν εξήγησε ότι ο πυρηνικός σταθμός Akkuyu (στη Μερσίνα, νότια Τουρκία) είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινά έργα στην ιστορία των τουρκο-ρωσικών σχέσεων.

Και έδειξε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση δείχνουν την έκταση των υπηρεσιών που παρέχονται για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Επεσήμανε ότι η έναρξη λειτουργίας του σταθμού Akkuyu στην εκατονταετηρίδα της Δημοκρατίας της Τουρκίας επιτεύχθηκε χάρη στις προσωπικές επιτυχίες του Προέδρου Ερντογάν, γράφει η Γενί Σαφάκ.

Ερντογάν: Η Τουρκία μπήκε στο κλαμπ των χωρών πυρηνικής ενέργειας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι η χώρα του μπήκε στο κλαμπ των χωρών πυρηνικής ενέργειας στον κόσμο, με τη λειτουργία του εργοστασίου «Άκκουγιού».

Αυτό έγινε σε ομιλία που εκφώνησε κατά τη συμμετοχή του, μέσω βιντεοκλήσης, στην τελετή προμήθειας του σταθμού «Akkuyu» με το πρώτο πυρηνικό καύσιμο, συνοδευόμενος διαδικτυακά από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ερντογάν εξήγησε ότι με την προμήθεια πυρηνικών καυσίμων, το εργοστάσιο «Akkuyu» απέκτησε την ταυτότητά του ως πυρηνική εγκατάσταση ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός αντιδραστήρας στον κόσμο, γράφει η Al Asimah.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα