Πομπέο: «Απειλή για τον τρόπο ζωής μας» το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Πρέπει όλοι μας να επαγρυπνούμε», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να συναντηθεί με κινέζους κυβερνητικούς αξιωματούχους στη Χαβάη εντός της εβδομάδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε χθες Κυριακή ότι η Ουάσινγκτον οφείλει να επαγρυπνεί για τις κινήσεις της ηγεσίας της Κίνας, την οποία χαρακτήρισε «μεγεθυνόμενη πρόκληση» για τη χώρα του και για «όλο τον ελεύθερο κόσμο», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πρέπει όλοι μας να επαγρυπνούμε για την απειλή (που εγείρει) το Κομμουνιστικό Κόμμα (της Κίνας) για τον τρόπο ζωής μας», τόνισε ο Πομπέο, ο οποίος εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνόδου μέσω Διαδικτύου που οργάνωσε το λόμπι Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee, AJC).

Η ένταση στη σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Πομπέο, όπως και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα το Πεκίνο πως συγκάλυψε την πανδημία, που άρχισε να εξαπλώνεται από την πόλη Ουχάν, στην κεντρική κινεζική επαρχία Χουμπέι, στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξάλλου πρωταγωνιστεί στη διπλωματική επίθεση της Ουάσινγκτον εναντίον της νομοθεσίας που προωθεί η Κίνα για το ζήτημα της ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ, όπου συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις.

Ο Πομπέο μολαταύτα σχεδιάζει να συναντηθεί με κινέζους κυβερνητικούς αξιωματούχους στη Χαβάη εντός της εβδομάδας, ανέφεραν ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που επικαλέστηκαν κυβερνητικές πηγές χωρίς να τις κατονομάσουν.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε σχόλιο από το Γερμανικό Πρακτορείο για τις προσεχείς συνομιλίες.

euro2day.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα