ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Ιστορία είναι τόσο πεισματάρα που μπορεί να σείσει το έδαφος εκεί που εσύ ρεμβάζεις. Ταυτόχρονα σχεδόν με τις δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού ότι χαίρεται που η ελληνική κοινωνία μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική – καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ – στην πολυπολιτισμική ήδη Γαλλία, στην καρδιά του Παρισιού και μάλιστα στο αρχηγείο της Αστυνομίας,  έγινε μια τρομοκρατική ενέργεια με πέντε νεκρούς.

Αλλά αυτή η τρομοκρατική ενέργεια είχε μια ποιοτική διαφορά από όλες τις πολύνεκρες άλλες, που όσο και αν προσπάθησε η κυβέρνηση Μακρόν να αποκρύψει δεν τα κατάφερε, ενισχύοντας το αίσθημα ανασφάλειας των Γάλλων πολιτών. Για πρώτη φορά ο τρομοκράτης  ήταν Γάλλος κρατικός υπάλληλος, ο οποίος είχε ασπαστεί το Ισλάμ το 2008. Και η ανησυχία των επικεφαλής των κρατικών υπηρεσιών κορυφώνεται: πόσες εμπιστευτικές πληροφορίες είχαν έλθει σε γνώση του δράστη; Τη διάβρωση του κρατικού μηχανισμού σε ανησυχητικό βαθμό από ισλαμιστές είχε ήδη επισημάνει Εκθεση επιτροπής του γαλλικού Κοινοβουλίου.

Λοιπόν, για να καταλήξουμε, υπάρχει κανείς εχέφρων που να υποστηρίζει ότι δεν επιβάλλεται η αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών και η επαναφορά του στις αστυνομικές ταυτότητες;

Αυτά είναι τα αγαθά της πολυπολιτισμικότητας και όσοι την προωθούν μπορεί να κυβερνήσουν την Ελλάδα αλλά δεν θα την υπηρετήσουν. «Τα τείχη και οι φράχτες» ορίζουν ΣΥΝΟΡΑ τα οποία οι κυβερνώντες ορκίζονται να υπερασπιστούν ή μήπως όχι;

Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κατ’ αρχάς, πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Δεν γνώριζα ότι ο εν λόγω υπάλληλος είχε ασπαστεί το Ισλάμ. Τελικά, υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο μ’ αυτήν την θρησκεία, που είναι ταυτοχρόνως κοινωνικοπολιτικό σύστημα.

    Δεν ξέρω αν επιβάλλεται η αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών και η επαναφορά του στις αστυνομικές ταυτότητες (άραγε αλλάζει ταυτότητα ο ασπαζόμενος το Ισλάμ, ή τού αλλάζουν το θρήσκευμα στους τίτλους σπουδών;). Αυτό που μετά βεβαιότητος πιστεύω είναι ότι επιβάλλεται η επαναφορά τής θανατικής ποινής. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα ενός κακώς εννοουμένου ανθρωπισμού, να είναι οι πολίτες τού κάθε κράτους να είναι συνεχώς εκτεθειμένοι σε κίνδυνο.

  2. Εκείνο που πρέπει να επισημανθεί είναι ένα δίδαγμα που προκύπτει από την μακραίωνη ιστορία μας και αυτό είναι το εξής. Στη χώρα μας κατά καιρούς είχαν έλθει ειρηνικά ή βίαια πολλοί. Γότθοι, Σλάβοι, Αλβανοί. Όλοι αυτοί ενσωματώθηκαν με τις Ελληνικές κοινωνίες της κάθε εποχής γιατί η τότε Επίσκοποι της Εκκλησίας επιτέλεσαν το χρέος τους να τους διδάξουν την Χριστιανική πίστη και την Χριστιανική ορθοπραξία εντάσσοντάς τους στην “Καθολική Εκκλησία του Χριστού”. Η Χριστιανική πίστη ήταν εκείνη που διαασφάλιζε την κοινωνική συνοχή. Δυστυχώς οι σημερινοί Επίσκοποι έχουν ξεχάσει την “διακονία του λόγου” γιατί είναι μπλεγμένοι στην συγκεντρωτική διοίκηση και στην γραφειοκρατία των Ν.Π.Δ.Δ. που είναι οι Επισκοπές και τα λοιπά νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας των οποίων ηγούνται. Έχει μείνει σχεδόν μόνο με το φυλλάδιο της Αποστολικής Διακονίας που διαμοιράζεται κάθε Κυριακή στους Ιερούς Ναούς και σε απονευρωμένα κηρύγματα που ελάχιστοι από το “ποίμνιο τους” παρακολουθούν ή διαβάζουν. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι το τι θα κάνει η Πολιτεία με τα έγγραφά της, αλλά εάν οι Επίσκοποι ξυπνήσουν και αντιληφθούν την πραγματικότητα που είναι ότι οφείλουν να ασκήσουν την “διακονία του λόγου” με όλα τα σύγχρονα μέσα μαζικής επικοινωνίας, όπως στους πρώτους αιώνες χρησιμοποιούσαν το τότε σύγχρονο μέσο που ήταν ο άμβωνας.

    • Θα ηταν πιο πιστευτο το επιχειρημα σας οτι ”οι πρωην επισκοποι ενεταξαν στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Γοτθους-που κατοικουν αραγε αυτοι τωρα στην Ελλαδα;;;-Σλαβους -οι οποιοι διδαχθηκαν την Ορθοδοξια και στη συνεχεια αυτοδιδαχθηκαν με το κυριλλικο αλφαβητο των Θεσσαλονικεων Κυριλλου και Μεθοδιου , μεχρι την Μοραβια -και Αλβανους -μαλλον θα θεωρειτε οσους ηρθαν μετα την καταρρευση του κομμουνιστικου καθεστωτος του αθεου Χοτζα και ζητησαν οι ιδιοι να βαπτισουν τα παιδια τους με το ορθοδοξο χριστιανικο βαπτισμα και με χριστιανικα ονοματα – Θα ηταν επαναλαμβανω πιο πιστευτο το επιχειρημα σας , αν οι τοτε αειμνηστοι ”πατροκοσμαδες” Επισκοποι ειχαν ενταξει και μουσουλμανους στην Καθολικη εκκλησια του Χριστου, γιατι ακριβως ουδεποτε οι μουσουλμανοι αλλαξοπιστησαν και γιαυτο δεν θα ενταχθουν οι σημερινοι μεταναστοπροσφυγες ,που στην μεγαλυτερη πλειοψηφια τους ειναι μουσουλμανοι και μαλιστα φανατικοι και αν ακομη ”ξυπνησουν” οι τοτε Επισκοποι.
      Γιαυτο μη ”κτυπατε” τους σημερινους Επισκοπους και το συνοδικο τους συστημα , που λειτουργει δημοκρατικωτατα απο το 1977 ,οι οποιοι να ειστε βεβαιοι πως αν βρουν μουσουλμανικο χωραφι ευφορο θα σπειρουν τον σπορο ης Ελληνορθοδοξιας.
      Για περισσοτερες λεπτομερειες ρωτηστε τους Μητροπολιτες Εβρου, Ροδοπης και Ξανθης ,που εχουν μουσουλμανους Ελληνες συντοπιτες.

  3. Μηπως , εν τελει, πρεπει να μιλησουμε-γραψουμε-ασχοληθουμε και για την -δικην φυσικου φαινομενου- διαβρωση του Ελληνικου κρατους απο την εισοδο απο το 1985 και 1995 στον σκληρο πυρηνα του – Δικαιοσυνη ,Ενοπλες Δυναμεις, Σωματα Ασφαλειας και Ιερωσυνη – προσωπικου με τις πανελληνιες εξετασεις για την τριτοβαθμια εκπαιδευση και μηπως σαυτες τις περιπτωσεις να αναζητουσαμε την πίστη τους στην Ελληνορθοδοξια -το γραφουν,η, δεν το γραφουν οι ταυτοτητες τους-και την πίστη τους στην Δημοκρατια Δυτικου τυπου , την Ευρωπαικη Ενωση και το ΝΑΤΟ , τα οποια θα κληθουν να υπηρετησουν ;;;.
    Γιατι πρεπει να πληρωνουμε δεδομενους εχθρους αυτης της στρατηγικης τοποθετησεως της Ελλαδος μας;;;.
    Αχ… αυτη η ισοτης δικαιωματων ,χωρις υποχρεωσεις και δεσμευσεις , εναντι του συγκεκριμενου Ελληνικου κρατους ,την οποιαν παρεκαμψε ο αειμνηστος σοσιαλδημοκρατης-στη νεοτητα του νεολαιος των Ναζι – καγκελαριος Χελμουτ Σμιτ, που μετα τον πρακτορα Γκυγιωμ και τις γνωστες ”δοσοληψιες του” με τον Δημαρχο του Δυτικου Βερολινου και αργοτερα καγκελαριο -επισης σοσιαλδημοκρατη-Βιλλυ Μπραντ υπεχρεωσε με νομο το 1979 ολους τους Γερμανους Δημοσιους υπαλληλους να υπογραψουν εγγραφο οτι απορριπτουν τον κομμουνισμο ως μελλοντικη κρατικη εξουσια.
    Υ.Γ Προμηνυεται να ”γεμισει” η Ελλαδα και η Ευρωπαικη Ενωση απο τους μεταναστοπροσφυγες ,αλλα σιγουρα ολα τα κρατη της Ευρωπαικης Ενωσεως θα αποφασισουν να μη φερθουν ευγενικα , για λογους ισοτητος σε οσους παρουν τις ιθαγενειες των κρατων τους -με πρωτην την απειλουμενη σοβαρωτερα Ελλαδα μας- , γιατι σε δυο 10ετιες θα αλωθουν απο μεσα ,οπως το περιστατικο στην Γαλλια.
    Σε κατι τετοια μπορουν να συμφωνησουν οι καλουμενες πολιτικες δυναμεις της Ελλαδος ,η, -οπως αγωνιζονταν μερικες για τα δικαιωματα της Νικαραγουα και των Ζουλου -θα αγωνιζονται λογοις και εργοις για ΟΛΑ τα δικαιωματα -τα ανθρωπινα τα δικαιουνται- των μεταναστοπροσφυγων , που θελουμε δεν θελουμε θα εχουμε, οσο κυριαρχουν οι πολεμοι και η φτωχεια γυρω μας και εμεις ανηκουμε στις 30 πλουσιωτερες χωρες του πλανητη ΓΗ και εχουμε με το ευρω ,που αντιστοιχει στην επιβιωση μιας εβδομαδος στις χωρες τους;;;.

  4. Δηλαδή να αποκλείσομε από το Δημόσιο ή άλλες υπηρεσίες τους μη προσκειμένους:

    α) Στην “Ελλην”ορθοδοξία (κατασκευασμένος όρος από τον Παπαρρηγόπουλο, όπως έχω και αλλού γράψει), ήτοι Έλληνες καθολικούς, προτεστάντες, αλλοδόξους και αθρήσκους/αθέους. Κράτος θεοκρατικό, δηλαδή; Αυτήν την δημοκρατία καταλαβαίνεις;

    β) Τούς ευρωσκεπτικιστές, δηλαδή αυτούς που δεν δέχονται να κύψουν τον αυχένα στο Διευθυντήριο τού Βρυξελλίνου, αλλά εξακολουθούν να έχουν αντιρρήσεις δια τον τρόπο λειτουργίας του.

    γ) Όσους θεωρούν ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει πια λόγο υπάρξεως, τού Συμφώνου τής Βαρσοβίας έχοντος εκλείψει και ότι από αμυντικός οργανισμός, έχει μετατραπεί σε “ΜΑΤ” των ΗΠΑ.

    Υπηρετώ την Ελλάδα δεν σημαίνει υπηρετώ ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Υπηρετώ την Ελλάδα δεν σημαίνει είμαι ραγιάς και πυγολείχω αυτούς που παγίως υποστηρίζουν τα συμφέροντα τής Τουρκίας, ή μού επιβάλλουν αυθαιρέτως “ντιρεκτίβες” ερήμην μου και χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν την εθνική μου ιδιοπροσωπία. Όπως έχω ξαναγράψει, οι ΗΠΑ, που είναι κράτος (η ΕΕ δεν είναι), συνήθως αφήνει την εφαρμογή των νόμων, ακόμη και για σοβαρότατα ζητήματα, όπως η θανατική ποινή, η ποτοαπαγόρευση (παλαιότερα) και η επίσημη γλώσσα, στην διάκριση των πολιτειών. Γιατί; Διότι σέβεται την ιδιαιτερότητά των. Και καλείς εμένα να … “υπογράψω χαρτί” ότι είμαι … Ελληνορθόδοξος και λοιπές αρλούμπες, λες και ζεις ακόμη στην εποχή των δηλώσεων μετανοίας; Κι επειδή υπέγραψα, για να βρω δουλειά, σημαίνει ότι πιστεύω αυτό που υπέγραψα;

    Πολύ αμφιβάλλω αν ο Σμιτ υποχρέωσε ποτέ Δ.Υ. να υπογράψει κάτι τέτοιο, διότι θα ήταν αδιανόητο στην Δ. Γερμανία. Θα προσέκρουε στον Βασικό Νόμο (Grundgesezt), τον οποίον έχουν αντί συντάγματος. Αν κάνω λάθος, προσκόμισε τις πηγές σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα