Πολιτικός αναλυτής Σκοπίων: Έρχεται η Ομοσπονδοποίηση ή δημιουργία Καντονιών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ιανουάριος 8, 2019.

Ο ‘αντιφωνητής’ Ρόμπερτ Μιλέσκι σε ανάλυσή του σημειώνει ότι η συμφωνία για το περιεχόμενο του Συντάγματος μεταξύ του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του επικεφαλής του κόμματος της «Συμμαχίας για τους Αλβανούς» που επιτεύχθηκε σήμερα,  είναι η αρχή της ομοσπονδιακής οργάνωσης της «Μακεδονίας», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Αυτό που ζήτησε και έλαβε ο Σέλα,  είναι η εξίσωση του ‘μακεδονικού’ με τον αλβανικό λαό στο προοίμιο, που είναι το πρώτο βήμα προς μια Ομοσπονδία ή δημιουργία Καντονίων, διότι αν δεν συμμετείχε εξίσου στη δημιουργία της ‘Βόρειας Μακεδονίας’ δεν θα είχε μετά κανένα δικαίωμα ως καντόνι», είπε ο Μιλέσκι.

Πρόσθεσε ότι ο λαός κοιμάται και δεν βλέπει τι γίνεται τριγύρω του, «μέχρι να μας στριμώξουν και θα χτυπάμε τα κεφάλια μας, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά».

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, σήμερα συμφώνησε σε μερικά από τα αιτήματα του Ζιγιαντίν Σέλα σχετικά με τα δικαιώματα και το καθεστώς που θα διέπει τους Αλβανούς στη ‘Βόρεια Μακεδονία’, όπως αναφέρεται.

expres.mk

https://www.echedoros-a.gr/2019/01/blog-post_38.html#more

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ηταν προβλεψιμο αυτο που καταθετει ο ΣλαβοΣκοπιανος πολιτικος αναλυτης , Ρομπερτ( αμερικανικο ονομα)Μιλε-σκι( Σερβικη καταληξη στο επιθετο του) .
    Οταν σε ενα κρατος διαβιουν χρονια τωρα δυο,η, και περισσοτερες εθνοτητες , η λειτουργικωτερη λυση της κρατικης υποστασεως του κρατους αυτου ειναι η Ομοσπονδιακη , οπως ακριβως απο το 1977 συμφωνηθηκε και για την επιλυση του Κυπριακου και βασει αυτης της Συμφωνιας θα επιλυθει -οταν- και το Κυπριακο.
    Μπορουσαμε εμεις ως Ελλας ,η,η Τουρκια με την βοηθεια του Διεθνους παραγοντος να ονομασουμε ολους τους κατοικους της Κυπρου ως Ελληνες ,η, Τουρκους , οταν ολοι οι κατοικοι της Κυπρου δεν ειναι ουτε Ελληνες , ουτε Τουρκοι και μαλιστα χωρις να ρωτησουμε τους ιδιους;;;.
    Τωρα , γιατι και πως τολμησαν ,-αυτενεργωντας,η, πιεζομενοι οι συγκυβερνητες κ.κ. Τσιπρας και Καμμενος με τον υπογραψαντα την Συμφωνια κ. Κοτζια- να δωσουν το ιδιο ονομα -το Μακεδονες- σε ολους τους κατοικους Αλβανους και Σλαβους των Σκοπιων , χωρις προφανεστατα να απαιτησουν να ερωτηθουν με τοπικο δημοψηφισμα οι ΑλβανοΣκοπιανοι μουσουλμανοι , αν ηθελαν την ιδια ονομασια με τους ΣλαβοΣκοπιανους Χριστιανους ορθοδοξους, ειναι ενα ΜΕΓΑ ερωτημα των ζωντων Ελληνων , οπου γης και φυσικα ολων των αγωνισθεντων λογοις και εργοις για την Ελληνικοτητα της Μακεδονιας , με πρωτους τους θυσιασθεντες ηρωες μας.
    Αυτο το ερωτημα φυσικα δεν θα το απαντησουν οσοι υποστηριζουν και θα ψηφισουν στην Βουλη την περιττη και θνησιγενη μετα απο αυτην την απαιτηση των Αλβανων για την εθνικη ιδιοπροσωπεια τους Συμφωνια, που προιονωνιζει -οπως ορθως προβλεπει – και ο πολιτικος αναλυτης την ΚΑΝΤΟΝΟΠΟΙΗΣΗ του κρατους , που οι προαναφερθεντες τρεις και μονοι τους Ελληνες πολιτικοι συμφωνησαν να λεγεται Βορεια Μακεδονια.
    Αυτο ομως θα συμβει οπωσδηποτε μετα την απο ολους τους Ευρωαντλαντιστες εισοδο του κρατους αυτου στο ΝΑΤΟ με την ονομασια αυτη , οταν το κρατος αυτο θα ”κτυπα την πορτα” της Ευρωπαικης Ενωεσεως,- ισως προ της εισοδου της Αλβανιας για να μπορουν οι Αλβανοι της μητερας Αλβανιας μεσω του Αλβανικου καντονιου της ”Βορειας Μακεδονιας” να εχουν Ευρωπαικα διαβατηρια-, οπως οι Βουλγαροι των Σκοπιων , εχουν τωρα Ευρωπαικα διαβατηρια , μεσω της μητερας τους Ευρωπαικης Βουλγαριας.
    Αραγε θα υπαρξουν Ελληνες της ”Βορειας Μακεδονιας” , που θα ζητησουν απο τωρα Ελληνικα διαβατηρια για να γινουν και αυτοι Ευρωπαιοι πολιτες,η, θα δηλωνουν ,οπως φανατικως κανουν , απο το 1944 μονο Μακεδονες και οχι Ελληνες ,για να γινουν -οταν γινουν- Ευρωπαιοι πολιτες;;;.
    Σε τι μπελαδες και γριφους μας εβαλαν οι” Μετερνισκοι” μας σημερινοι συγκυβερνητικοι.
    Μηπως και για ολα αυτα δεν πρεπει να κυρωθει η Συμφωνια αυτη απο την Ελληνικη Βουλη ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα