Ποιος θα πετάξει γύρω από το φεγγάρι; Παρουσίαση των αστροναυτών Artemis II. Επίσημη μετάδοση της NASA

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο @SenBillNelson που ανακοινώνει το πλήρωμα #Artemis II, τους επόμενους αστροναύτες που θα πετάξουν γύρω από τη Σελήνη: @Astro_Christina @Astro_Jeremy @AstroVicGlover @Astro_Reid
Τα 60 ετών Τ-38C ή N-156T (το Ν-156F η πανομοιότυπη αεροδυναμικά κ μηχανολογικά έκδοση ή F-5A/B), εκπαιδεύει (εκτός από τους πιλότους στα στάδια προένταξης κ προκεχωρημένης εκπαίδευσης για τα F-16, F-15, F-22, Mirage κοκ), ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ!
Η Ελλάδα πλούσια σε διαμάντια, χρυσό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο επέλεξε να διαφοροποιηθεί από την USAF παρόλο που οι Αμερικάνοι στα TCG επανειλημμένως μας πρότειναν να υιοθετήσουμε το πακέτο αναβάθμισης για τον καλοσυντηρημένο στόλο των ελληνικών F-5, που ήταν εξαιρετικά απλό κ οικονομικό (αναβάθμισαν 500 Τ-38).
 
Από την προχθεσινή παρουσίαση των αστροναυτών που θα τεθούν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη η αλλοιώς ArtemisII mission
Προσέξτε στην τελετή που έχουν στο βάθος κ το θρυλικό Τ-38 … στην Ελλάδα θα το δείτε σε πάρκα, πλατείες κοκ … κάπου χάσαμε τον στόχο.
Τι ειναι το Τ38;
Το Τ-38 είναι η εκπαιδευτική έκδοση του F-5 ή αλλοιώς το F-5 είναι ένα αναβαθμισμένο Τ-38!!! Ο κωδικός της αρχικής (πρωτότυπης) αεροναυπηγικής σχεδίασης ήταν Ν-156 • ο κωδικός σχεδίασης Ν-156Τ (“Τ” υποδηλώνει το Training ή Trainer, δηλαδή εκπαιδευτικό) αντιστοιχεί στο Τ-38 ενώ ο κωδικός Ν-156F (“F” υποδηλώνει το Fighter ή μαχητικό)!!! Υπήρχαν αποφάσεις του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου να αναβαθμιστούν τα F-5 αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν!!! Έτσι φτάσαμε να δίνουμε € 2.000.000.000 για καινούργιο εκπαιδευτικό ΕΝΩ ΕΙΧΑΜΕ!!! Κάποια στιγμή το θέμα αυτό πρέπει να αναδειχθεί.
Αυτό είναι το πρώτο από τα καινούργια εκπαιδευτικά που το δανειζόμαστε από το Ισραήλ για 20 έτη … στην Καλαμάτα

Ο απρόσμενος τρόπος που οι αστροναύτες της NASA έμαθαν ότι… θα πάνε στο φεγγάρι

Ο επικεφαλής του σώματος των αστροναυτών κανόνισε μια μυστική συνάντηση για να ενημερώσει τους επιλαχόντες, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε

Ο απρόσμενος τρόπος που οι αστροναύτες της NASA έμαθαν ότι… θα πάνε στο φεγγάρι

Η αστροναύτης της NASA, Κριστίνα Κοχ, ήταν σίγουρη ότι είχε προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη με την ομάδα της, ωστόσο, όταν άνοιξε τον υπολογιστή, συνειδητοποίησε πως δεν υπήρχε κάποιο ενεργό λινκ για το διαδικτυακό meeting. Τότε έστειλε μήνυμα στον διευθυντή της προκειμένου να τον ρωτήσει τι συνέβη. Η απάντηση που έλαβε, ήταν «Θέλουμε να σε δούμε αυτοπροσώπως».

Η Koχ έπρεπε να μπει στο αυτοκίνητό της και να οδηγήσει μέχρι την άλλη άκρη της πόλης, όπου βρίσκεται το Johnson Space Center, έδρα του σώματος αστροναυτών της NASA.

Στην Κρ. Κοχ είχε ανατεθεί η αποστολή Artemis II της NASA, η πρώτη αποστολή στο φεγγάρι μετά την αποστολή Apollo, πριν από περίπου 50 χρόνια.

 

Ωστόσο η ίδια δεν γνώριζε ότι θα πάει στο φεγγάρι μέχρι να φτάσει στο Johnson Space Center.

Σύμφωνα με την Washington Post, κανείς από τους αστροναύτες δεν γνώριζαν ότι έχουν επιλεχτεί για την αποστολή.

Η αποστολή Artemis II επρόκειτο να είναι η μεγαλύτερη ανάθεση πληρώματος τον τελευταίο μισό αιώνα και η μεγάλη «επιστροφή» της NASA στο φεγγάρι.

Από την άλλη, ο Βίκτορ Γκλόβερ άργησε επίσης, καθώς γευμάτιζε με κάποιους από το προσωπικό του, ενώ ο Ράιντ Γουάισμαν, ο οποίος θα ήταν και ο διοικητής της αποστολής, σκέφτηκε να μην πάει καν.

Ο Γουάισμαν βρισκόταν στην άλλη άκρη της πόλης και έπρεπε να επισκεφτεί έναν γιατρό. Ο ίδιος νόμιζε πως στη συνάντηση θα συζητούσαν για ένα προβληματικό ρωσικό διαστημόπλοιο το οποίο είχε παρουσιάσει διαρροή. Δεν είχε ιδέα τι πραγματικά τον περίμενε.

«Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρω», θυμάται να λέει στο αφεντικό του και επικεφαλής αστροναύτη της αποστολής, Τζο Ακαμπά. Ωστόσο ο Ακαμπά προσπάθησε να του πει, χωρίς να του αποκαλύψει το θέμα, πως στην πραγματικότητα δεν ήταν αυτό που νόμιζε. «Πρέπει να έρθεις εδώ», του απάντησε με μήνυμα.

Ο αστροναύτης ήταν στο γραφείο του γιατρού, τον οποίο είχε επισκεφτεί, όταν έμαθε -μέσω βιντεοκλήσης- πως θα πάει στο φεγγάρι, καθώς δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στο Johnson Space Center.

Εν τέλει, στην πρώτη σύσκεψη που έγινε, με τους περισσότερους αστροναύτες να φτάνουν αργοπορημένοι, ο επικεφαλής αστροναύτης, Τζο Ακάμπα, ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας τη σημασία τού να φτάνει κανείς στην ώρα του.

«Μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι στην ώρα τους», τους είπε. Κανείς δεν απάντησε στο σχόλιό του.

Πηγή: Washington Post, Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα