Ποιος είναι ο χρηματοδότης του ISIS στην Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το όνομα ενός από τους χρηματοδότες του ‘Ισλαμικού Κράτους’- ISIS (Daesh), εμφανίστηκε με τις πιο πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στους ανθρώπους και τα ιδρύματα που προσφέρουν στην εξτρεμιστική οργάνωση οικονομική υποστήριξη, αλλά το ενδιαφέρον  είναι ότι αυτός ο άνθρωπος διαμένει και διαχειρίζεται ένα ύποπτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Τουρκία.

Πρόκειται για τον Αντνάν Μουχάμετ Αμιν αλ Ραβί (Adnan Muhammad Amin al-Rawi), που ζει στην Τουρκία.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, πριν από λίγες ημέρες, τον συμπεριέλαβε στον κατάλογο  των τρομοκρατών  με ένα άλλο άτομο, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παρείχαν οικονομική ή υλικοτεχνική υποστήριξη στο ISIS στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο.

Ο Αντνάν αλ Ραβί ίδρυσε και διευθύνει ένα ίδρυμα στην Τουρκία, το οποίο θέτει ερωτήματα σχετικά με τον αμφιλεγόμενο ρόλο που παίζει η Άγκυρα στην υποστήριξη της εξτρεμιστικής οργάνωσης, επιτρέποντας στους ηγέτες της να διαμένουν και να προγραμματίζουν τρομοκρατικές δραστηριότητες από το έδαφος της.

Η Υπηρεσία Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών είπε μόνο ότι ο Αμιν αλ Ραβί προσφέρει οικονομική, υλική ή τεχνική υποστήριξη στο ISIS μέσω αγαθών ή υπηρεσιών στην Τουρκία.

Οι αμερικανικές κυρώσεις σημαίνουν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και την επιβολή κυρώσεων σε οποιοδήποτε μέρος που ασχολείται με αυτά.

Η Ουάσιγκτον λέει ότι αυτά τα βήματα ακολουθούνται για την καταπολέμηση του ISIS, παρά την ήττα του στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με ερευνητές, τα κρυμμένα δίκτυα χρηματοδότησης του ISIS στην Τουρκία εξακολουθούν να είναι ακατανόητα ενεργά, παρόλο που ο τρομοκρατικός οργανισμός έχει ηττηθεί γεωγραφικά στη Συρία και το Ιράκ και δεν ελέγχει πλέον ορισμένες περιοχές.

Ο Κόλιν Κλάρκ [Colin Clark], ερευνητής σε δίκτυα χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, λέει ότι το ISIS έχει ξεπλένει τα χρήματά του στην Τουρκία μέσω εταιρειών χρηματοοικονομικής διαμεσολάβησης που αναζητούν παράνομα κέρδη.

Σε συνέντευξή του στην Arab News, ο Κλαρκ προέβλεψε ότι αυτά τα δίκτυα θα διαδραματίσουν ρόλο στην επιβίωση του ISIS κατά την επόμενη δεκαετία.

Sky News Arabia

http://www.echedoros-a.gr

Σημείωση ιστότοπου: βλέπε σχετικό άρθρο στο International με τίτλο:

US reveals top ISIS financier is in Turkey
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα