Ποιοι υπουργοί φεύγουν με τον ανασχηματισμό – Τα πιθανά νέα πρόσωπα και οι “καραμπόλες”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Με τον ανασχηματισμό να βρίσκεται προ των πυλών έχει πάρει φωτιά ήδη και η ονοματολογία. Στο επίκεντρό της, όπως ήταν αναμενόμενο βρίσκονται μέλη της κυβέρνησης, η αδυναμία των οποίων να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις έχει προκαλέσει, εκτός από δυσαρέσκεια στους πολίτες, δυσφορία ακόμα και οργή στο Μαξίμου.

Μεγάλη είναι η συζήτηση που γίνεται για πρόσωπα τα οποία ακούγονται εδώ και καιρό, όπως ο υπουργός Τουρισμού Γιάννης Θεοχάρης και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Μάλιστα ειδικά για τον δεύτερο ακούγεται ότι στη  θέση του θα βρεθεί ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου. Το παζλ φαίνεται ότι συμπληρώνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την απομάκρυνση της οποίας ζητά και η αντιπολίτευση, κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόσφατη τροπολογία για τα κολέγια.

Πέρα όμως από αυτές τις αλλαγές, που θεωρούνται οι περισσότερο πιθανές,  ερωτηματικά υπάρχουν και για τις καραμπόλες που πιθανόν να οδηγήσουν στην μετακίνηση κυβερνητικών στελεχών, η απόδοση των οποίων στα υπουργεία τους δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα και δεν έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Στο πνεύμα αυτό υπάρχει το ενδεχόμενο να προταθεί κάποια άλλη κυβερνητική θέση στον Βασίλη Κικίλια, όπως και στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Άμυνας, Τσιάρα και Παναγιωτόπουλο.

Αμετακίνητοι με τον ανασχηματισμό 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν και τον Κώστα Χατζηδάκη να μετακινείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ αμετακίνητοι παραμένουν ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μπετόν δείχνει να είναι και η παραμονή του Κυριάκου Πιερρακάκη και του Τάκη Θεοδωρικάκου στα υπουργεία τους, όπως και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσου. Το ίδιο συμβαίνει μάλλον και με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρά τις γενικές αντιδράσεις ακραιφνών Νεοδημοκρατών για αξιοποίηση στελεχών που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, για την συνέχεια slpress.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα